|
Gość
|
 |
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 7:17 pm |
|
 |
 |
 |
 |
lubiłam wszelkie innowacje, xcoraz to nowsze podręczniki, ale uważam, że to co zostało zdrobione ze szkolnictwem tkj tylko udręką zarówno dla n-la jak i ucznia;
weźmy tak na przykład GIMNAZJA- tu odbywa się totalna 'bumelka' siedzą tam uczniowie i powtarzają treści z podstawówki z lekkim poszerzeniem- nauczyciel z lo już siedz wściekły, że oni tam ten jeden rok wegetują, a jemu tegpo roku brakuje na??? WYRÓNANIE TREŚCI
zawsze dopiero od II kl. prawdziwa nauka rozpoczynała się, a teraz ciekawe jak ma się ów n-l sprężyć , żeby przygotować do dwóch matur pisemnej i ustnej(dobrze jak uczeń jest tego świadomy i robi wszystko, aby zdobywać wiedzę)
MATURA WEWNĘTRZNA- ile łatwiej było, gdy n-l był świadomy jakie tematy , teksty i sytuacje przygotowuje; mógł całą IV klasę uczyć gramatyki, opracowywać teksty, sytuacje i tzw. topiki;
** osobiście proszę MENIS o przywrócenie JEDNEGO roku do LO!!!!a zmniejszenie gimnazjum do 2 klas!!! -myślę, że wielu n-li poparłoby tą ideę;
SZKODA, że nie JESTEM PANIĄ MINISTER, albo chociaż JEJ DORADCĄ- przewróciłabym oświatę do góry nogami !!!!- ale na dobre- i dzieciska teczek nie nosiłyby na tzw. "PLERACH"
PRZEDKA przez duże P[/i]
|
|
|