Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Egzaminy :.: FCE czy CAE

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam, mam pytanie czy jesli zdawalem mature na poziomie podstawowym z ang. i uzyskalem 97% to czy jest sens zdawac FCE czy moze CAE bylby lepszym pomyslem?
Google

xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Odpowiedz z cytatem
CAE zupełnie odpada. Obawiam się, że możesz sobie nawet na FCE nie poradzić. Matura podstawowa nawet na 100% to nie ta liga happy
Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
czesc, probuj, warto ryzykowac, a przeciez nic nie tracisz:)tyle, ze CAE odpada, ale jak popracujesz nad soba, to z FCE powinno sie udac:)
no.name
newbie

Odpowiedz z cytatem
"warto ryzykowac"
Nie po maturze podstawowej.
Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam, mam pytanie czy jesli zdawalem mature na poziomie podstawowym z ang. i uzyskalem 97% to czy jest sens zdawac FCE czy moze CAE bylby lepszym pomyslem?

po maturze podstawowej to musisz długo popracowac na FCE. matura podstawowa to prawie nic
Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Szkoda, że nie próbowałeś też pisać matury rozszerzonej. Niestety na podstawie wyniku z podstawy nie można niczego ocenić.
Ja osobiście zdałem maturę podstawową na 96%, rozszerzoną na 82%, a pod względem poziomu jestem obecnie na granicy B2/C1 (czyli na poziomie FCE).
Egzaminy : FCE czy CAE
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach