Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Oprogramowanie :.: Baza Super Memo dla podcastów z eslpod.com

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Baza Super Memo dla podcastów z eslpod.com
noisy
newbie

Odpowiedz z cytatem
Witam.

Jeżeli ktoś z was słyszał o ESLpod albo o super memo, to może się zainteresuje tym co mam do powiedzenia happy

Obie te frazy można powiązać z dobrym sposobem na naukę języka angielskiego. Postanowiłem połączyć te dwa świetne sposoby, by osiągnąć coś jeszcze bardziej ciekawego. Dlatego wspólnie z paroma ochotnikami zaczynamy tworzyć bazę danych SuperMemo opartą o podcasty.

Planujemy stworzyć kurs, którego główną cechą będzie wysoka jakość. Samodzielna praca wymagała by włożenia ogromu pracy i czasu, dlatego właśnie zabieramy się za to wspólnie happy

Niestety z powodu praw autorskich musimy zachować pewne ograniczenia dostępności. Stworzonej przez nas bazy nie możemy rozpowszechniać. Jedyne co możemy, to dzielić się nią między sobą, między osobami, które współtworzą bazę. W ten sposób "obracamy" podcastami na własny użytek nie łamiąc prawa.

Wniosek z tego jest taki, że jeżeli chciałbyś mieć dostęp do takiej bazy, to oczywiście jest taka możliwość. Musimy Cię jednak jednocześnie poprosić o pomoc w jej rozwoju.

Obecnie w ogół projektu kręci się ok 5 osób (rekrutację zacząłem 3 dni temu happy ). Jeżeli w projekcie znalazło by się ok 9-12 osób, to nakład indywidualnie włożonej pracy byłby wyjątkowo korzystny w stosunku do otrzymanej korzyści. Wystarczyło by zrobić jeden pakiet ćwiczeń raz na 2-3 tygodnie, by każdy miał bieżący materiał do nauki.

Ze swojej strony mogę obiecać dobrą (i przemyślaną) organizację pracy, która znakomicie sprawdza się w grupowej pracy na odległość. Na początek bym pewnie odwalał najwięcej czarnej roboty, ale jestem w stanie wszystko wytłumaczyć co i jak należy zrobić, by osiągnąć oczekiwany przez nas efekt happy

Jeżeli słyszałeś o podobnych akcjach tworzenia podobnych baz nauki, które jednak nic nie wykonały, to zastanów się, czy tamte projekty miały takie profesjonalne podejście jak nasza grupa happy

A jakie podejście? Możesz przeczytać na
http://www.eslpodsmux.fora.pl/projekt-eslpod-supermemo,1/objasnienia-ogolne,1.html

oraz na

http://www.eslpodsmux.fora.pl/oprogramowanie-niezbedne-do-tworzenia-kursu,2/lista-niezbednych-programow-i-serwisow-i-takich-tam,4.html

Podsumowując...jeżeli chciałbyś korzystać z bazy SM UX dla eslpod.com to zgłoś się, by pomóc w projekcie happy

więcej informacji pod adresem e-mail

noisy (kropeczka) pl (małpeczka) gmail (jeszcze jedna kropeczka) com
lub na gg:1300000 w godzinach wieczornych. (preferowany kontakt przez e-mail)
Oprogramowanie : Baza Super Memo dla podcastów z eslpod.com
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach