każdy ma swoje przemyślenia w tym temacie, mi akurat bardziej podchodzi tfls
Gość
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 11:41 pm
Uczęszczam na kurs English for Life. Zajęcia z lektorem w klasach na najwyższym poziomie. Duże postępy jak dotąd. Szkoła godna plecenia.
Natomiast mam duże zastrzeżenia co do warsztatów. Porażka!!!!! Osób na sali pond 25, aktywnych może 5. Przez całe 1,5 h mówi się średnio 3-4 zdania po angielsku, resztę czasu słucha się lektora. I te kretyńskie ćwiczenia jak dla pięciolatków. Nie każdy ma predyspozycje do nauki w takich warunkach. Posłuchać ludzi mówiących po angielsku mogę w serialach i filmach bez dubbingu. Często widzę zażenowanie na twarzach ludzi siedzących na tych "pseudowarsztatach". Widać szkoła ostro chce zaoszczędzić kasę na lektorach, bo te beznadziejne warsztaty są wliczone w cenę całego kursu. To sprowadza się praktycznie do dwóch pełnowartościowych regularnych lekcji z lektorem na tydzień, a nie trzech.
katedur
Gość
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 4:06 am
Zdecydowanie wybieram TFLS. Chodzę na kurs do CAE. Mam bardzo fajna lektorkę- Panią Ewę. Super prowadzi zajęcia, grupa liczy 6 osób. Jestem bardzo zadowolona.
KAcGdNHuiNfFrNGb
Rajeshwary
Gość
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 10:51 am
Poprzedni tekst:"Ortodoksyjni wyznawcy sekty Tuska" - teraz dierpoo go przeczytaĹem.DoskonaĹy, w peĹni siÄ zgadzam.Wyborcy PO to sekciarze z wypranymi mf3zgami. Zero samodzielnego myĹlenia.Jak zombie klepiÄ wyuczone formuĹki.Sytuacja podobna do tej z filmu: "CzĹowiek demolka".Brak tyko 3 muszelek.
Szkoły językowe : ACADEMY OF NEW YORK
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 2 z 2