Szkoły językowe :.: ACADEMY OF NEW YORK
 | ACADEMY OF NEW YORK |  |
|
Academy of New York
Gość
|
 |
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 3:40 pm |
|
 |
 |
 |
 |
"ANY" Academy of New York w Warszawie to jedyna akademia językowo-szkoleniowa, która w swej metodzie nauczania stawia na redukcję akcentu, poprawną wymowę oraz związki frazeologiczne. Z nami zaczniesz
myśleć w języku angielskim i będziesz płynnie posługiwał się nim w każdej sytuacji prywatnej i zawodowej.
Nowy Jork to państwo w państwie, stolica świata, metropolia ta fascynuje swoim kosmopolitycznym charakterem, wspaniałą architekturą, różnorodnością kultur, otwartością, dlatego część tego nowojorskiego
klimatu przenieśliśmy do stolicy Polski, Warszawy.
Zapraszamy Cię do udziału w wyjątkowych kursach i szkoleniach językowych prowadzonych przez profesjonalnych amerykańskich trenerów i lektorów. Organizujemy również interesujące spotkania kulturalne oraz interaktywne warsztaty weekendowe.
Oferujemy Ci:
· English for Life – kursy ogólne
· English for Business – kursy ogólne biznesowe
· English for Specific Purposes – kursy dla specjalistów
(IT, Prawo, Medycyna, PR, HR, Finanse etc.)
· Power Hour – kursy konwersacyjne
· Travel English – kursy dla wyjeżdżających za granicę
· Kursy Poprawnej Wymowy
At ANY place, at ANY time, ANY helps keep your English alive!
www.academyofnewyork.com
|
|
|
|  |
 | |  |
|
Google
|
 |
|
|
|
 | moja ulubiona :) |  |
 | Academy of New York w Złotych Tarasach, Warszawa |  |
 | Re: Academy of New York w Złotych Tarasach, Warszawa |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|
MMike
Gość
|
 |
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 5:00 am |
|
 |
 |
 |
 |
Do Piter_WAW
1) Jak oceniasz metodykę nauczania w ANY ?
Metodyke nauczania rozumiem jako sposób pracy lektora ze sluchaczem, wiec powiem ze mam zajecia z lektorem z Kanady. Zalezalo mi, aby w koncu uczyc się amerykanskiej wersji angielskiego, a nie brytyjskiej. Byłem kilka razy w Stanach i chodzilem tez tam do szkoly jezykowej, wiec mam porownanie i to na korzysc Academy of New York.
W poniedzialki pracujemy z amerykanskim podrecznikiem, we srody sa konwersacje i nauka poprawnej wymowy. Generalnie wole srody, bo wiecej gadamy, ale praca z ksiazaka to podstawa. No i w sobote przychodze na warsztaty tematyczne. W tym misiacu ma być gosc specjalny z Ambasady USA, może rozdadza darmowe wizy wiec przyjde
Co do wymowy to tak jak pisalem byłem w Stanach i wiem jak bardzo wazne jest stawianie akcentu na wlasciwa sylabe i sa takie wyrazy które piszemy identycznie a w zaleznosci od rodzaju wymowy i akcentu znacza co innego – niezle co
A po drugie jak byłem w USA to wszyscy pytali mnie czy jestem z Rosji, wiec dlatego postanowilem wybrac Academy of New York, żeby ten akcent zgubic
Co do metody nauczania nie ma zadnych zarzutow.
2) Jak oceniasz jakość nauczania ?
Dla mnie sama jakoscia jest to, ze wszystkie wyklady mam z amerykanskim lektorem. Nie ma tu marketingowych kruczkow, ze np. konsultacje z native speaker’em czy ze w cene kursu sa wliczone konwersacje z native’m itp. W Academy of New York wszystkie wykłady sa prowadzone przez Native Speaker’ow z certyfikatem TESOL/CELTA. Mysle, ze metody aktywizujace i nauczania praktycznego oraz gry dydaktyczne plus multimedia polaczone w jedna calosc daja przyjemny rezultat, mój lektor nad tym panuje w zupelnosci, a wiem ze lektorzy przechodza niezle sito zanim zostana zatrudnieni.
3) Czy mając do wyboru tą lub dowolnie wybraną inną szkołę angielskiego w Warszawie wybrał byś właśnie ANY ? Jak możesz to uzasadnij wybór.
Powiem wprost zanim przyszedlem do Academy of New York byłem w kilku szkolach jak również bralem prywatne lekcje na miescie z tzw. nativami. Samo podejscie do sluchacza tez jest wazne, wyglad miejsca gdzie się uczysz tez wplywa na Twoje samopoczucie. Nie chcesz chyba zebym opowiadal o warunkach jakie zastalem gdzie indziej typu stoly jak w gimnazjum, sale bez okien, polscy nauczyciele – wszystko to tylko przypominalo mi szkole podstawowa...
Wybralbym te i postaram się w miare obiektywnie odpowiedziec dlaczego:
1. American English
2. Wylacznie amerykanscy lektorzy
3. Male grupy – moja ma 4 osoby
4. Super obsluga klienta
5. Konkurencyjna cena
6. Duza liczba zajec – 2xTyg+Warsztaty
4) Jak możesz to napisz również z jakiego punktu widzenia to wszystko oceniasz ? Uczęszczasz na kursy, czy może jesteś pracownikiem ?
Zaczalem od kursu jako klient z ulicy, teraz troche się znimi zaprzyjaznilem i chyba moja obecna firma skorzysta z ich kursow dla specjalistow.
5) W zasadzie bym się nie zastanawiał, gdyby nie duża cena całego kursu.
Jeśli chodzi o cene to pls porownaj z Archibaldem lub British Council, gdzie jeśli wybierzesz kurs z wylacznie z Native Speakerem zaplacisz ok. 2500 zł., wiec cena nie jest najgorsza. Za 1200 zł dostaniesz kurs z Polakiem w byle pierwszej szkole, wiec 1800 zł jest umiarkowana cena w stosunku do jakosci. Jak już pisalem, dla mnie liczy się bardzo jakosc. To ze mogę przyjsc pol godziny przed zajeciami po pracy i napic się kawy z expresu w filizance, a nie plastikowym kubku, to ze mogę skorzystac z bezprzewodowego netu, poczytac gazete, posluchac chill-outowej muzyki itp. Nikt tam nie ma skwaszonej miny i czuc pozytywna energie. To tez się liczy.
Wybralem te szkole, bo bez wyjezdzania do USA mogę uczyc się amerykanskiego angielskiego w Warszawie.
Mam nadzieje, ze moje odpowiedzi okazaly się pomocne.
Pozdrawiam i być może do zobaczenia, jeśli wybierzesz Academy of New York 
|
|
|
|  |
 | |  |
 | szapnerska szkoła? |  |
|
nessy21
Gość
|
 |
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 5:58 am |
|
 |
 |
 |
 |
Widzę, że wiele osób dyskutuje na temat Akademii, a jeden forumowicz ewidentnie ma jakiś interes, żeby bardzo,aż za bardzo słodzić. Ja również byłam na spotkaniu i lekcji próbnej i uważam, że lektorka była super, profesjonalna, na luzie, faktycznie tak jak w szkołach za granicą. Ale zanim dotarłam do spotkania z lektorką, musiałam przebrnąć przez rozmowę z inną Panią i to był szok. Czułam się jak na jakiejś rozmowie kwalifikacyjnej: sztywno jak w banku, kiedy się starasz o kredyt, szczerze bardzo się zniechęciłam. Dla mnie zbyt napuszona, szpanerska atmosfera (nie mówię o lektorach).Poza tym na stronie jest napisane, że zajęcia są 3 razy w tygodniu, a okazuje się, że jedne z tych zajęć to owe warsztaty, w których bierze udział prawie cała szkoła. Niezły ściemniaczy marketing! Drogo, a kawa w kubku Starbucks, ale jakaś nieświeża
|
|
|
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|
MMike
Gość
|
 |
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 7:59 am |
|
 |
 |
 |
 |
Do nessy21:
Wiesz miedzy ludzmi czasem jest chemia czasem jej nie ma, mowie tu o Pani z obslugi, wiec moze miedzy wami nie zaiskrzylo...
Ciesze sie, ze pozytywnie piszesz o amerykanskich lektorach z Akademii - to naprawde super ludzie, od ktorych mozna sie wiele wiecej nauczyc niz tylko angielskiego.
Z warsztatami jest tak, ze odbywaja sie i w piatki i w soboty, warsztaty maja swoj klimat, dlatego sa organizowane na sposob wykladu, dyskusji, masz mozliwosc poznawania kultury amerykanskiej. Przyjdz na nie, zapraszam - to nic nie kosztuje. Spotkamy sie i wymienimy opinie, ok?
Tylko przypomne, ze zajecia odbywaja sie w minigrupach, srednio jest ok.3-4 osoby w grupie, dobierane sa wg poziomu znajomosci jezyka jak i wieku, co sie rzadko zdarza. Zajecia sa tylko z lektorami z USA i Kanady, ktorzy maja certyfikat uprawniajacy do nauczania angielskiego - taki jest wymog zatrudniania lektorow w Academy of New York, lokalizacja bardziej niz super, a sama szkola nie przypomina szkoly, to chyba jedno z najladniejszych biur w Warszawie.
Cena kursu to 1800 zł. czy to za drogo za naprawde profesjonalna usluge? Zawsze mozna zaoszczedzic i wydac 1200 i uczyc sie w szkolnych lawkach z Polakiem w szkole jakich sa setki w Warszawie.
Mnie np. nie stac na audi, czy mercedesa, ale nie twierdze, ze to sa zle samochody (bo nie sa), ani ze ich producenci zdzieraja z kogos kase. Jest wolny rynek, wiec tez mamy wolny wybor.
No i ta kawa...Tak jak napisalem wyzej, zapraszam CIe ponownie na warsztaty i zrobie CI najlepsza kawe w miescie
Pozdrawiam.
|
|
|
|  |
 | kryptoreklama |  |
|
nessy21
Gość
|
 |
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 11:20 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Panie MMike. Myślę, że odstawiasz tu niezłą kryptoreklamę. Nie jesteś pracownikiem, czyżby? Przejrzałam wiele wpisów na forach szukając szkoły i na każdym ktoś identycznymi frazami, po różnymi pseudonimami miodzi i słodzi o Academy of New York. Czy to nie podejrzane? Uważam, że jeśli szkoła jest dobra, nie musi się reklamować, bo ludzie i tak przekażą dalej pozytywne opinie. Ale kolego, jeśli już tak za wszelką cenę "wjeżdżasz" na neta z komplementami na temat swojego biznesu, przynajmniej się jakoś maskuj.Życzę szkole, żeby pozbyła się takich speców od marketingu:)na warsztaty może przyjdę, ale na kawę w brudnych kubkach na pewno nie. Ciao
|
|
|
 | wrzuć na luz |  |
|
nessy21
Gość
|
 |
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 5:48 am |
|
 |
 |
 |
 |
Cóż za intrygujący z Ciebie forumowicz. Wciąż obecny. Ja weszłam tu z czystej ciekawości, ale Ty masz niezłe parcie, bo prawie epopeje konstruujesz. Chyba nie masz co robić, albo obijasz się w tej swojej Akademii. Zamiast stukać bzdety na forach, lepiej zajmij się pracą dopilnuj, żeby kawa była świeża, w czystym kubku. I jeszcze jedno.Nie zawsze angielski z Polakiem to porażka. Ja miałam w swoim życiu kilku świetnych polskich nauczycieli. Ty widocznie nie potrafisz być obiektywny. Targają Tobą negatywne emocje i widocznie nie masz szacunku dla innych. Polecam jogę Co do warsztatów to nic nie kosztują tak? Cóż, z moich wyliczeń godzinowych wynika, że są płatną częścią kursu, a nie gratisem. I tam nie ma 3, czy 4 osób, tylko 8,9 albo i więcej. Czekam na kolejne słodko-lepkie wpisy na forach globalnej sieci. Koniecznie wypróbuj zagraniczne, może ktoś z naszych wschodnich lub zachodnich sąsiadów, w ramach podniesienia swojego prestiżu skusi się na kurs w tak fantastycznym i komfortowym biurowcu w sercu naszej pięknej stolycy. (jakby to było najważniejsze). Kończę epopeję.
|
|
|
|  |
 | |  |
 | dobra szkoła |  |
 | g. prawda, BEZNADZIEJA!!!! |  |
 | BEZNADZIEJA!!!! |  |
 | Przepraszam, czy tu biją? |  |
 | ANY- najwyższy poziom nauczania w doskonałym stylu |  |
 | Re: BEZNADZIEJA!!!! |  |
 | Re: BEZNADZIEJA!!!! |  |
 | Academy of new york |  |
|  |
 | Academy of New York |  |
|
Nierozczarowany
Gość
|
 |
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 7:29 am |
|
 |
 |
 |
 |
Do raczarowanej: Jak mozna wytrzymac gdzies 3 kursy skoro jest sie ciagle niezadowoloną?
Nie moglas zglosic tego w biurze szkoly, ze cos jest nie tak? Kazda grupa jest inna i kazdy ma rozne wymagania. Ja tez bylem w grupie z ktorej nie do konca bylem zadowolony (nie bylo chemii), wiec zglosilem to w biurze i zmienilem grupe i jest ok. Zdjae sobie sprawe, ze albo ludzie w grupie moga nie pasowac, albo sam nauczyciel, zawsze jest takie ryzyko. Chodze na hiszpanski do Cervantesa i tez tam zmienilem nauczyciela. To normalne.
Nie wiem tez o jakiej opryskliwosci piszesz, Panie z biura, to chyba najbardziej kompetentna obsluga jaka spotkalem. Napewno mowisz o akademii?
Przeciez ksiazki sa wliczone w cene kursu, wiec jak ty kupilas wczesniej od nich 3 ksiazki (sick!)? I jak tym bardziej moglas przeplacic 10 zł na każdej? Myślisz, ze taka instytucja by sie lasila, zeby zarobic na Tobie 10zl?
W wakacje mozna bylo kupic od nich ksiazki, ale porownalem ceny i bylo u nich 15% taniej niz w ksiegarni w centrum, wiec mieli ceny hurtowe i dostalem paragon na potwierdzenie...ech czasem chyba kogos ponosi fantazja i zazdrosc, bo na forum mozna anonimowo o kazdym pisac co sie chce i bez zadnych konsekwencji. Chociaz przegladajac posty wyzej widac, ze jednak niektore osoby spotkaly konsekwencje.
|
|
|
|  |
 | Academy of New York |  |
 | Academy of new york |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|
Rozważający
Gość
|
 |
Wysłany: Pią Gru 31, 2010 6:59 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Rozważam możliwośc podjęcia nauki w tej szkole. Patrząc po postach, to widzę, że albo ktoś jest bardzo zadowolony, albo bardzo niezadowolony. To jak to w końcu jest? Główne poruszane tu aspekty to lektorzy oraz pani z recepcji
Jeżeli sposób nauki przez lektora komuś nie odpowiada, to chyba można to zgłosić, w końcu to studenci powinni być w centrum zainteresowania, a nie lektor robiący długie wywody w trakcie zajęć. Można zmienić grupę, ale przecież można też poprosić o zmianę sposobu prowadzenia zajęć przez lektora. Czy nie ma tam takiej możliwości?? Chyba to szkoła powinna dostosowywać się do studentów, nie na odwrót?
Widzę z postów, że drugą "gwiazdą" po lektorach jest pani recepcjonistka. Na stronie ANY jest napisane, że obsługa klienta jest na wysokim poziomie, więc nie wiem jak to możliwe, że pracownicy placówki są nieuprzejmi lub opryskliwi.
Proszę o opinię bo nie wiem co mam robić Z góry dzięki.
|
|
|
 | konkretne pytania odnośnie ANY |  |
 | dobra szkoła |  |
 | w tfls jest cool |  |
 | tfls? |  |
 | ??? |  |
 | NYA |  |
 | Re: NYA |  |
 | Szkoły językowe : ACADEMY OF NEW YORK |  |
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 2
|
|
|
|
|

Portal dla obecnych i przyszłych anglistów.
 | Ostatnio na forum |  |
 | Szkolnictwo |  |
|