Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Ogólne :.: Angielski dla Najmłodszych

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Angielski dla Najmłodszych
Leader School
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dzień dobry
Jesteśmy ciekawi jaka jest Państwa opinia na temat sensu nauki angielskiego wśród najmłodszych. Zanim podzielimy się swoją wiedzą i doświadczeniem oraz naszą wizją nauczania..chcielibyśmy dowiedzieć się jakie opinie panują wśród Rodziców. Zapraszamy do dyskusji:)
Google

Belman
newbie

Odpowiedz z cytatem
Moim zdaniem nauka od najmłodszych lat jest jak najbardziej wskazana. Mają na myśli 'młode' lata, mam na myśli okres, w którym dziecko dobrze opanowało już swój rodzimy język. Ważny jest również sposób nauki, musi być dopasowany do dzieci. Np znana mi krakowska szkoła AXON w swoim programie dla dzieci wykorzystuje techniki multimedialne, karaoke itp, tak aby dzieci były ciągle zainteresowane nauką. Myślę, że wtedy to ma sens.
Kurs językowy dla dziecka
Flamencoo
Gość

Odpowiedz z cytatem
Czy ktoś z Was słyszał o kursie nauki języka angielskiego dla maluchów, który nazywa się Pingus English? Moja koleżanka z Warszawy bardzo chwali ten kurs, więc zastanawiałam się, czy mojego Przemka również na takie coś nie posłać. Czy ktoś miał z tym styczność?
Re: Angielski dla Najmłodszych
bejotka
fellow

Odpowiedz z cytatem
Leader School napisał:
Dzień dobry
Jesteśmy ciekawi jaka jest Państwa opinia na temat sensu nauki angielskiego wśród najmłodszych....

Uważam, że nauka języka obcego dla maluchow ma sens, gdy odbywa się razem z rodzicami znającymi dany język, którzy będą mogli poza szkołą, w zabawie kilka rzy dziennie powtarzać materiał przerobiony na lekcji. Np śpiewać z dzieckiem piosenki, albo poprosić je o podanie misia. Jeśli natomiast nauka sprowadzi się tylko do zawiezienia dziecka do szkoły i plotek z innymi rodzicami na korytarzu, to taka nauka nie ma sensu!!!
Pingus
MajkaMajeczka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Flamencoo napisał:
Czy ktoś z Was słyszał o kursie nauki języka angielskiego dla maluchów, który nazywa się Pingus English? Moja koleżanka z Warszawy bardzo chwali ten kurs, więc zastanawiałam się, czy mojego Przemka również na takie coś nie posłać. Czy ktoś miał z tym styczność?

Słyszałam, że to całkiem skuteczny kurs nauczania angielskiego, który wykorzystuje interaktywne narzędzia. Jest to chyba nowość w Polsce. Z tego co wiem dzieci faktycznie uczą się na tym kursie, co nie jest taie oczywiste.
Gość

Odpowiedz z cytatem
A może uczyć dzieci angielskiego Metodą deDOMO?
Co o niej sądzicie?
BardzoStrasznySmok
Gość

Odpowiedz z cytatem
Pingus ma w ofercie całkiem ciekawe rzeczy jak widzę. Jest aplikacja komputerowa, bajki i nawet telewizja z bajkami edukacyjnymi. Podoba mi się ten pomysł, szczególnie zważywszy na to, że sam nauczyłem sie angielskiego oglądając bajki i filmy za brzdąca.
dwa w jednym...
Fionia
Gość

Odpowiedz z cytatem
Z tymi bajkami to całkiem niezły pomysł, szczególnie, że bajki w telewizji to jest jakaś chyba pomyłka. Strzelają w siebie i zabijają- chore! już od jakiegoś czasu mojemu dziecku kupuję bajki na dvd i puszczam sama. jednak bajki edukacyjne to coś jeszcze lepszego.
Betoniara:-)
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja to najbardziej obawiam się, że wysyłając moje dziecko do szkoły językowej to tym samem skaże go na godzinę męczarni w tygodniu. Podoba mi się pomysł z filmami, wydaje mi się, ze może to być dużo ciekawsze dla dziecka. Powinnam sie chyba tym zainteresować, może okaże się to być w sam raz dla mnie.
Fiszki multimedialne
Kasiakasienka16
newbie

Odpowiedz z cytatem
Dla najmłodszych absolutnie najlepszą metodą są fiszki multimedialne. Maluchy lubią kolorowe obrazki a jeżeli do tego można odtworzyć jak wymawia się poprawnie dane słowo a dziecko może je potem powtarzać to na prawdę nie znam metody która jednocześnie będzie skuteczna i zachęci dziecko do nauki.
Re: Pingus
bejotka
fellow

Odpowiedz z cytatem
[quote="MajkaMajeczka"]
Flamencoo napisał:
Czy ktoś z Was słyszał o kursie nauki języka angielskiego dla maluchów, który nazywa się Pingus English?

Jest taka seria dla maluchów "Baby Beetles". Można ją znaleźć na stronie kulturalnysklep.pl
Mama.
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja zdecydowanie polecam każdej mamie, która chce aby jej dziecko w sposób entuzjastyczny uczyło się angielskiego portal http://www.wp3.pl/angielski_dla_dzieci/ Mój najmłodszy synek uwielbia ta stronę i bardzo chętnie uczy się języka.
english...
greenhorn

Odpowiedz z cytatem
Mama. napisał:
Ja zdecydowanie polecam każdej mamie, która chce aby jej dziecko w sposób entuzjastyczny uczyło się angielskiego portal http://www.wp3.pl/angielski_dla_dzieci/

Gdyby ktoś był zainteresowany to mam w posiadaniu kod rabatowy na pełny dostęp do lekcji w FunEnglish - 25% Taniej...
Aby kupić dostęp dla swojego dziecka taniej należy wpisać w polu kod promocyjny: ferie2012
Kod ważny jest do końca lutego i można go wykorzystać wielokrotnie.
Baby English - dla dziecka i mamy
Marta28
Gość

Odpowiedz z cytatem
Hej! Chciałabym polecić Wam mój blog, w którym połączyłam dwie moje największe pasje - mojego synka i język angielski. Jestem obecnie na urlopie macierzyńskim i chciałam zrobić coś ciekawego, innego, abstrahując od pieluch i mleka. W ten sposób powstało BABY-ENGLISH - piszę o codziennych problemach i rozmyślaniach młodej mamy, a w tekst wplatam wyrażenia i słowa z języka angielskiego. Raz po raz dorzucam też coś z gramatyki. Od tak - przyjemne z pożytecznym!!!!
Zapraszam - czytajcie, piszcie co Was interesuje, jakie macie problemy i zapytania - dotyczące dzieci i języka!!!! Spędźmy ten czas razem!!! przytul

Zapraszam na www.baby-english.pl
Re: Angielski dla Najmłodszych
Gość

Odpowiedz z cytatem
Moje dziecko, które uczylo sie od przedszkola o wiele lepiej radzi sobie z jezykiem i chetniej sie uczy niz to, ktore zaczelo nauke dopiero w szkole.
grono2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jak procent małych dzieci uczy się angielskiego
Ogólne : Angielski dla Najmłodszych
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach