Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Kultura i historia.
Praca i edukacja zagranicą. :.: Au Pair - rady i przestrogi

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Au Pair - rady i przestrogi
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jak w temacie. Zapraszam do dyskusji.
Google

KiciKocia
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jak będziesz chciała pomęczyć trochę dziecko, zbić je lub inne takie, to uważaj, bo niektórzy rodzice się wycwanili i instalują miniaturowe kamerki, które rejestrują wszystko, co dzieje się w living room. Gdybyś chciała się trochę powyżywać, to najlepiej sprowadzić bachora do piwnicy.
Sandra87
Gość

Odpowiedz z cytatem
jeśli chcesz coś zwinąć, to nie wsadzaj za stanik, ani w majtki. ja tak zrobiłam, schowałam zajebisty zegarek w majtki, ale mój landlord czegoś się domyślił i po dokładnym przeszukaniu mnie, znalazł go.

najlepiej wyrzucić za okno na trawnik lub do ogródka, a potem po wyjściu z domu zabrać.

hejka
KaŚkA
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja miałam podobny problem z moją gospodynią. Kiedyś zwinęłam komórkę i wsadziłam do staniczka, ale ona jakoś się pokapowała.

Rozebrała mnie, i dokładnie przeszukała. Oczywiście, nic innego nie znalazła, ale i tak najadłam się wstydu.

Potem już regularnie zapraszała mnie do swojego pokoju każdego wieczora...

Naprawdę, radzę wam, lepiej kupować komórki w sklepie... yyyy
TaniaS
Gość

Odpowiedz z cytatem
małe dzieci nie jedzą tego samego, co dorośli

jak będziesz opiekować się maluchem to nie dawaj mu np. kaszanki, flaków, tatara albo kapuśniaku, małe dzieci tego nie lubią, mogą po tym wymiotować

potem trzeba wszystko czyścić, dywan, itp. rodzice dziecka potrąca ci z dniówki, jak zostaną plamy

najlepiej dawać kaszkę manną, a jak większe to ewentualnie mussle, chleb z masłem, itp

pozdro
Smarty
Gość

Odpowiedz z cytatem
W Anglii, mało ludzi zna język polski. Większość zna język angielski. Jeśli zamierzasz tam wyjechać, to warto poznać trochę ten język. W przeciwnym razie możesz mieć problemy z komunikacją.
Kuba1222
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jeśli planujesz pracować w UK jako au pair to pamiętaj, że tam samochody jeżdżą op lewej stronie jezdni. Jest ruch lewostronny.
Messalina1990
Gość

Odpowiedz z cytatem
Au pair to łatwa robota, ale możesz dorobić sobie też trochę na boku jako tancerka go-go albo striptizerka w klubach nocnych, na wieczorkach kawalerskich organizowanych przez Angoli. Jest z czego wybierać, a kasa jest o wiele większa, niż z opieki nad dzieciakami.
Ninuś
Gość

Odpowiedz z cytatem
Smarty napisał:
W Anglii, mało ludzi zna język polski. Większość zna język angielski. Jeśli zamierzasz tam wyjechać, to warto poznać trochę ten język. W przeciwnym razie możesz mieć problemy z komunikacją.

no właśnie, warto znać przynajmniej:

yes - tak
no - nie
help - pomocy
au pair - młoda cudzoziemka wykonująca lekkie prace domowe (w/g słownika Oxford)
kinky - perwersyjny/a
Sebek11
Gość

Odpowiedz z cytatem
W Anglii często pada deszcz, więc jak będziesz tam jechała to lepiej miej przy sobie parasolkę.
Stachu66
Gość

Odpowiedz z cytatem
łojezu ludziska, przecie au pair można być nie tylko na wyspach, no też w USA, co wy tak tylko o Wyspach gadata...

moja starsza pojechała do USA na au pair jakies ze dwa lata juz bedzie, to niedawno temu wrocila z brzuchem

cholera jasna te amerykańce

odradzam tem profesje
Kultura i historia.
Praca i edukacja zagranicą. : Au Pair - rady i przestrogi
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach