Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

CAE :.: CAE dla licealisty?

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
CAE dla licealisty?
birke89
newbie

Odpowiedz z cytatem
Bardzo interesują mnie dane dotyczące wieku osób zdających CAE. Jaka grupa wiekowa przeważa? Towarzyszy mi przeświadczenie, że to egzamin dla licealistów. Gdy kończyłam liceum, wielu moich kolegów przymierzało się do tego egzaminu. Później kilka lat miałam wycięte z życiorysu, dziś mam 22 lata i zastanawiam się, czy przystępując do CAE, nie zostałabym skonfrontowana z demotywującą przecież sytuacją, kiedy pisałabym go otoczona nastoletnimi junakami? Zdając certyfikat, chciałabym udowodnić sobie, że coś potrafię a nie zderzyć z goryczą straconych lat. Stara baba przytłoczona buchającą z pobliskich ławek radosną adolescencją. So pathetic.

Jak to jest? Kto przystępuje do CAE? Czy poczekać na CPE?
Google

filip88
newbie

Odpowiedz z cytatem
ja mam 24 lata i zamiast do FCE będę podchodził do CAE nie czuję się z tym jakoś źle. Żeby przygotować się do certyfikatu z angielskie powtarzam głównie słownictwo, kolokacje i phrasale. Wielką pomocą dla mnie w tej nauce są fiszki. Co do wieku to czy ma to jakieś znaczenia z kim będziesz zdawać? Lepiej późno niż wcale. Ważne jest znać angielski. Jeżeli dużo Ci do CPE nie brakuje to bym się poduczył i zdawał od razu ten wyższy (większa motywacja + oszczędność pieniędzy na egzamin).

Pozdrawiam i powodzenia
Filip
CAE : CAE dla licealisty?
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach