Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Wymowa :.: Co to jest RP ?

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Co to jest RP ?
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jak w temacie.
Google

Misia Gabrysia
Gość

Odpowiedz z cytatem
Rzeczpospolita Polska, czyli zdecentralizowane państwo unitarne położone w Europie Środkowej nad Morzem Bałtyckim. Graniczy z Niemcami (na zachodzie), Czechami, Słowacją (na południu), Ukrainą, Białorusią, Litwą (na wschodzie) i Rosją (obwodem kaliningradzkim, na północy), a poprzez granicę morską (granicę wyłącznej strefy ekonomicznej) z Danią oraz Szwecją.

Jest członkiem Unii Europejskiej (w tym Strefy Schengen, G6), NATO, ONZ, OECD, WTO, Grupy Wyszehradzkiej, Trójkąta Weimarskiego, G20 w ramach Unii, OBWE, CENELEC, Rady Państw Morza Bałtyckiego, Inicjatywy Środkowoeuropejskiej i wielu innych organizacji międzynarodowych.

smart
Received Pronunciation
EnglishManiac
Gość

Odpowiedz z cytatem
A mnie się wydaje, że chodzi tutaj o Received Pronunciation.Co to dokładnie jest znajdziesz w linku poniżej:

[url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Received_Pronunciation[/url]
Gość

Odpowiedz z cytatem
A dzisiaj, drogie dzieci, nauczymy się zadawać pytania podając kontekst.... ;p
Gość

Odpowiedz z cytatem
RP to także skrót od angielskiego Role Playing. Spotkałem się z takim terminem m.in. na Furcadii [Massive Multiplayer Online Social Game].
Szczeże mówiąc nauczyłem się tam angielskiego oraz podszkoliłem go. ^^ I kto powiedział, że gry nie są użyteczne? Kit ze głównie angielskiego nauczyłem się na grach.
ladystockbroker
greenhorn

Odpowiedz z cytatem
A może Rzeźba z Plasteliny? Rabarbarowy Placek? Rockowa Płyta?
Wymowa : Co to jest RP ?
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach