Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Egzaminy :.: Egzamin gimnazjalny z języka obcego

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Egzamin gimnazjalny z języka obcego
hanails
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ma ktoś może info co do punktacji na teście gimnazjalnym z języka ? Chodzi mi o pierwszy rocznik ('93),który będzie to pisał . Słyszałam ,że pierwszy rocznik pisze to po to aby tylko wprowadzic ,a licea nie podwyższą progów . Mogą jedynie przy rekrutacji zwrócic uwage na wynik testu np.jeśli klasa ma miec rozszerzony język . Może ktoś wie dokładnie i mnie upewni ? happy
Google

HowsAnnie
junior fellow

Odpowiedz z cytatem
ja wam mogę tylko powiedzieć "współczuję" przy ówczesnym poziomie nauczania języka w gimnazjach:]
Danae21
greenhorn

Odpowiedz z cytatem
maks.50

odbiór tekstu słuchanego -10

czytanego -20

reagowanie językowe -20
hanails
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ok ,ale chodzi mi o to czy pierwszemu rocznikowi będzie się liczył ten test tak jak pozostałe ,czy będzie się liczył do liceum ? Może pierwszemu odpuszczą i będzię się liczył tylko w ekstremalnych przypadkach np. do klasy z rozszerzonym językiem .

Widziałam kilka testów próbnych i nie są takie trudne . Przynajmniej dla mnie .
Chcę poprostu wiedziec jak mam się kierowac pod względem języka do liceum ;p
Egzamin gimnazjalny z języka obcego
mod
newbie

Odpowiedz z cytatem
Właśnie też się zastanawiam, czy to się będzie liczyć...
Językowo ten egzamin jest BANALNY, ale często po prostu nawet po polsku nie wiadomo o co chodzi...
Wg. mnie powinien zwalniać z niego zdany First, ale mam pojęcia czy tak jest.
Niech się wypowie ktoś kto coś wie, bo to się robi męczące... Confused
Danae21
greenhorn

Odpowiedz z cytatem
zdany FCE nie zwalnia z egzaminu gimnazjalnego,zwolnieni są jedynie laureaci olimpiad,egzaminu nie można oblać gdyż nie ma minimalnego progu punktowego
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Odpowiedz z cytatem
Egzamin gimnazjalny z języka angielskiego - informator
http://www.angielski.edu.pl/egzamin_gimnazjalny_z_jezyka_angielskiego/
egzamin
monikaxx
Gość

Odpowiedz z cytatem
czy moglby mi ktos przeslac jakies strony na te testy bo kompletnie nic nie moge znalezc.. prosze!!!
i dziewkuje.. papatki papatki papatki
HowsAnnie
junior fellow

Odpowiedz z cytatem
http://www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=9&Itemid=32

http://www.egzaminy.edu.pl/index.php?option=com_contentintable&Itemid=8

tu masz troche informacji, ale to w angielskim ci raczej nie pomoże, bo z tego co się orientuję to angielski dopiero w tym roku po raz pierwszy. ehh szczęściara ze mnie że rok temu zdawałam:D
a nie macie z anglika próbnego?Confused to ci powinno dac wyobrażenie prawie,że idealnie o teście:)
VolvoPL
Gość

Odpowiedz z cytatem
mod, nie wiem czym argumentujesz swoje rozwazania, FCE jest w kazdym calu trudniejszy od tego testu gimnazjalnego i dlatego powinien zwalniac z pisania. W koncu by sie moze ten certyfikat do czegos przydal mlodym osobom.

Tak jak już ktoś napisał, z tej czesci egzaminu bedzie 50 pkt, 10 ze sluchania i 40 z czytania/pisania. Nie ma speakingu. Egzamin bedzie sie normalnie liczyl do liceum. Potraktuja was ulgowo? Chyba snisz, z jakiej racji? 1. rocznik kiedy wchodzil egzamin z mat i hum nie zostal w zaden sposob wyrozniony. I tutaj tak nie bedzie. Mozna sie przygotowac, dali w tym informatorze sporo przykladow. Poziom oceniam na sredni - z jednej strony robi go spokojnie moja siostra z 6. klasy podstawowki, z drugiej znam osoby, ktore w gimnazjum za Chiny by nie napisaly na pozytywny wynik.
egzamin z jezyka
grupa
Gość

Odpowiedz z cytatem
Tego egzaminu nie można nie zdać- przynajmniej na razie.Jego wynik nie będzie mieć wpływu na nic. To dotyczy pierwszego rocznika, który będzie zdawać w 2009r.A FCE? Nad czym się tu zastanawiać. W większości gimnazjów nie ma uczniów z tym egzaminem, a jeśli są to jednostki. I nie porównujcie egzaminu FCE do gimnazjalnego bo to zupełnie inna bajka
HowsAnnie
junior fellow

Odpowiedz z cytatem
Volvo naucz się czytać ze zrozumieniem:

mod napisał/a tak:
Językowo ten egzamin jest BANALNY, ale często po prostu nawet po polsku nie wiadomo o co chodzi...
Wg. mnie powinien zwalniać z niego zdany First, ale mam pojęcia czy tak jest.

"ten egzamin jest BANALNY" - czyli egzamin gimnazjalny!
"powinien zwalniać z niego zdany First" - no jakby FCE miało zwalniać z FCE, zastanów się chyba logiczne że chodziło tu o to, że z gimnazjalnego powinien zwalniać FCE
hahaha
Gość

Odpowiedz z cytatem
Danae21 napisał:
maks.50

odbiór tekstu słuchanego -10

czytanego -20

reagowanie językowe -20
Ksiązki z testami gimnazjalnymi z j. angielskiego
Agulaaa
newbie

Odpowiedz z cytatem
Hej!!!!
Mam takie pytanko wiecie może czy zostały już wydane jakieś książki z testami z angola na koniec gimnazjum??
Jak możecie podajcie mi linki albo nazwy książek
Dzięki happy
xeo

Odpowiedz z cytatem
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ktoś się chyba pytał dlaczego FCE nie zwalnia z egzaminu.
Otóż dawniej FCE zwalniał już z rozszerzonej matury !!!, tylko że pan Giertych zniósł to coś.
Jest jednak nadzieja, że może ktoś mądry przywróci to z powrotem. Póki co jednak FCE nie zwalnia z egzaminu.
Pozdrawiam.
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie Giertych to zniósł- już wcześniej egzaminy Cambridge przestały zwalniać z matury.
Z egzaminu gimnazjalnego powinien zwalniać już PET- ale pewnie nici z tego.
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie wiem dlaczego robicie taki problem z tego, że FCE nie zwalnia z egzaminu. Jeśli ktoś ma FCE to nie powinien też mieć problemów na olimpiadzie przedmiotowej. Laureat olimpiady jest zwolniony z egzaminu (ma automatycznie 50 pkt).
Gość

Odpowiedz z cytatem
Anonymous napisał:
Nie wiem dlaczego robicie taki problem z tego, że FCE nie zwalnia z egzaminu. Jeśli ktoś ma FCE to nie powinien też mieć problemów na olimpiadzie przedmiotowej. Laureat olimpiady jest zwolniony z egzaminu (ma automatycznie 50 pkt).

Olimpiada z angielskiego w gimnazjum? Hmm, ciekawe...

FCE powinien zwalniac z egzaminu gimnazjalnego, bo jest od niego trudniejszy (przynajmniej jak dotąd takie są wytyczne).
Illika
newbie

Odpowiedz z cytatem
Tiaa... FCE jest nieporównywalny do egzaminu gimnazjalnego, za to już olimpiada, przynajmniej ta w woj. małopolskim była na prawdę... dość nieciekawa. Nie narzekam, ale moja nauczycielka w szkole nie była pewna rozwiązania zadania z idiomami na przykład... bezradny Ale właściwie ten egzamin nie będzie taki straszny, a jak pójdzie kiepsko to raczej wszystkim. Ja się tylko obawiam sytuacji analogicznej do lektur - czyli różnic w omawianych zagadnieniach, na przykład ze słownictwa, bo z gramatyki to raczej nie...
xeo

Odpowiedz z cytatem
Zakres słownictwa jest szczegółowo opisany w informatorach.
???
teacher 11
Gość

Odpowiedz z cytatem
czy wie ktos moze gdzie sa odpowiedzi do egzaminu z anglika 2008 bo na Śląsku juz został napisany dawno!! z gory dzieki pozdro:)
xeo

Odpowiedz z cytatem
Przecież próbny egzamin z języka obcego jest dopiero we wtorek (21 października).
POMOCY!
tczkrjo77
newbie

Odpowiedz z cytatem
Chciał bym prosić pilnie o link jakis z arkuszem testu gimnazjalnego bo chciał bym sobie wypełnic i sprawdzić swoje możliwości ponieważ mam za 2dni tzn we wtorek próbny egzamin gimnazjalny
Magda937
Gość

Odpowiedz z cytatem
Egzamin rocznika '93 jeszcze nie liczy się przy naborze do liceów. Jest on tylko po to aby sprawdzić nasze umiejętności i przypisac nas do odpowiedniej grupy językowej w liceum. Nie wiem jak bedzie za rok i później ale wiem, że nam sie nie wlicza do rekrutacji xD happy
xeo

Odpowiedz z cytatem
Ta informacja nie jest oficjalna, narazie ciężko się nad tym wszyscy zastanawiają. Być może tak będzie, być może nie.
Testy
Gibsson
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witajcie

Nie wiecie moze, gdzie w internecie są strony z Egzaminami z Angielskiego do rozwiazania?

Z góry dziękuję za odpowiedź
masakra
MalutkaZałamana
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja jutro pisze egz. a kompletnie nic nie kumam....pomozcie!!!
Illika
newbie

Odpowiedz z cytatem
I już po. Moim zdaniem test był... baaaardzo prosty. Momentami może podchwytliwy, ale generalnie spodziewałam się czegoś dużo gorszego. lol
xeo

Odpowiedz z cytatem
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja też myślę, że było całkiem proste mruga Obliczyłam sobie wstępnie punkty i powinnam mieć przynajmniej 45, więc jest dobrze lol
Jak to ogłosili w zeszłym roku to troche panikowałam, ale teraz już całkiem się uspokoiłam - jeśli taki będzie ten w kwietniu to spoko, jakoś się to napisze mruga
julius
newbie

Odpowiedz z cytatem
Widzę że większość z was jest bardzo dobrze obeznana w tych egzaminach więc mam takie pytanie czy różnią się egzaminy FCE od tych tutaj http://pearsonpte.com/polish/Pages/Exams.aspx LTE
pablokonczessa93
Gość

Odpowiedz z cytatem
oczywiscie ze nie bedzie sie liczyl! ani przez kolejne 2 lata... albo i 3. piszemy ten egz. z ang. zeby go napisac... moze anglisci poczuli sie ponizeni i ominieci hahaha
paolkisia
Gość

Odpowiedz z cytatem
U mnie ten test z języka się nie liczy jest to tylko taka próba, a wliczać będzie się najprawdopodobniej za trzy lata, ale w tej kwestii doinformowana nie jestem. Ale co do tego, że nie będzie się liczył jestem przekonana. Ponadto musieliby robić nowy próg, od jakiego przyjmują uczniów do danej klasy.
Ale mimo tego, że się nie wlicza myślę, że będą patrzeć co tam kto popisał. No a te testy są po to, żeby na wejściu do szkoły ich nie pisać. OK
xeo

Odpowiedz z cytatem
Do 2012 roku egzamin gimnazjalny z języka angielskiego nie będzie się liczył przy rekrutacji, może (ale nie musi) jedynie być podstawą przy podziale na grupy zaawansowania w szkole średniej.
ewciasta1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Czy w roku 2010 na egzaminie gimnazjalnym będą zadania otwarte? W ubiegłym roku nie było, a nie mogę znaleźć informatora na rok szkolny 2009/10. Czy ktoś ma pewne informacje?
Język Angielski
extreme740
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam.. mruga ja chciałem się spytać, może ktoś wie czy egzamin z języka angielskiego będzie się liczył do rekrutacji sql. I czy będzie to miało wpływ na przyjęcie do szkoły.. ? rocznik 95. mruga
Dziękuje.
xeo

Odpowiedz z cytatem
Przeczytaj trzy posty wyżej.
.
fuleryn000000000000000000
Gość

Odpowiedz z cytatem
czy na testach gimnazjalnych 2011 angielski bedzie sie liczyl?
Bo slyszalam dwie sprzeczne wersje, jedna ze tak, bedzie sie liczyl i punktacja sie zmieni na 250 punktow, a druga ze nie( chyba ze tam w lo oni sami beda brali pod uwage).
Jest ktos zorientowany? bo jednak te wiadomosci z lutego mi nie pomoga,
xeo

Odpowiedz z cytatem
Narazie nic się nie zmieniło, wszystko po staremu.
Krysia013
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam! Czy ktoś wie, czy CAE zwalnia z egzaminu gimnazjalnego?
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie zwalnia.
Gość

Odpowiedz z cytatem
Krysia013 napisał:

A po co chcesz się zwalniać mając wiedzę która pozwoli spełnić twoją próżność happy
Gość

Odpowiedz z cytatem
Krysia013 napisał:

A po co chcesz się zwalniać mając wiedzę która pozwoli spełnić twoją próżność happy
Egzaminy : Egzamin gimnazjalny z języka obcego
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach