Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: English For You- fajnie jest

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Co to?
Helios
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie słyszałem, co to za szkoła ?
Google

Basia Kurpińska
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zdecydowanie zamierzam kontynuować naukę w English FOr You, uważam, że wreszcie udało mi się wybrać miejsce, gdzie można podszkolić się z mówieniem, ale także polepszyć gramatykę. Trafiłam na bardzo dobrych lektorów, Kamila i Amerykanin Travis oraz Stanley. Kamila zzj ednej strony przygotowuje nas do rozmów, ale także wymaga robiąc karkówki. Travis prowadzi część konwersacyjną.
Basia Kurpińska
Gość

Odpowiedz z cytatem
... i oczywiscie fajna atmosfera na warsztatach.
lading
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mój kontakt z English For You miał miejsce pierwszy raz 7 lat temu. Wówczas przygotowywałam się do FCE( zdałam na B). Już wtedy bardzo spodobała mi się metoda tej szkoły. Rozbudowane konwersacje z Nativami i zagadnienia gramatyczne robione przez polskiego lektora. Wówczas nie oferowali jeszcze dodatkowych konwersacji. Po tych latach wysłałam mojego męża na kurs do tej szkoły, zobaczymy co on powie. Moja kumpela poleca Speakup, ale ja mam zwyczajnie sentyment do tej szkoły.
vapid
Gość

Odpowiedz z cytatem
Chodziłem do tej szkoły kilka lat temu, to co według mnie przemawia pozytywnie o English For You to to, że są fachowcami od jednego, czyli od angielskiego. Po drugie zajęcia w systemie dualnym , po trzecie bardzo pozytywna atmosfera. No i system płatności przejrzysty. Dla mnie ważne, że mogłem płacić miesięcznie bez konieczności podpisywania umowy z bankiem. Szkoła na rynku długo kilkanaście lat.
estrella
Gość

Odpowiedz z cytatem
Już drugi rok moja córka biega na angielski do oddziału na Grochowie i to co mnie cieszy to, że nie muszę jej na siłę wyganiać, a przerabialiśmy już różne zajęcia. Ceramika znudziła się po miesiącu, judo po trzech, a tu nawet sama spisuje sobie kiedy ma dodatkowe warsztaty. Zostałam wczoraj zaproszona na dzień otwarty z lektorem, to się dowiem, co za tym stoi, albo kto:) Może jakiś ładny chłopak chodzi, może koleżanki są cool, a może pani, która prowadzi zajęcia jest fajna. Oby tak dalej, bo w szkole z angielskiego jest w czołówce, a tu ma blisko z domu i nie muszę po nią chodzićhappy
estrella
Gość

Odpowiedz z cytatem
choć oczywiście nie każdy mus mieć to samo zdanie
egoim
Gość

Odpowiedz z cytatem
vapid napisał:
Chodziłem do tej szkoły kilka lat temu, to co według mnie przemawia pozytywnie o English For You to to, że są fachowcami od jednego, czyli od angielskiego. Po drugie zajęcia w systemie dualnym , po trzecie bardzo pozytywna atmosfera. No i system płatności przejrzysty. Dla mnie ważne, że mogłem płacić miesięcznie bez konieczności podpisywania umowy z bankiem. Szkoła na rynku długo kilkanaście lat.

Nie chodziłem do tej szkoły, ale zgadzam się, że jeżeli firma specjalizuje się w jednej rzeczy jest czymś pozytywnym
pogdny003
Gość

Odpowiedz z cytatem
Moja przygoda z English For You rozpoczęła się w pazdzierniku. Szkoła bardzo dokładnie sprawdziła mój poziom angielskiego. Nie był to test wyboru, lecz zdania do przetłumaczenia z polskiego na angielski, potem praca z artykułem, następnie rozmowa z lektorem po angielsku. Dlatego moja grupa jest bardzo dobrze dobrana pod względem poziomu zaawansowania. Zajęcia ciekawe, fajny podręcznik Total English , gdyż zawiera ciekawe tematy do konwersacji z Nativami. Rzeczywiście dobrze, ze zajmują się jedynie nauczaniem tylko angielskiego.
pogdny003
Gość

Odpowiedz z cytatem
Moja przygoda z English For You rozpoczęła się w pazdzierniku. Szkoła bardzo dokładnie sprawdziła mój poziom angielskiego. Nie był to test wyboru, lecz zdania do przetłumaczenia z polskiego na angielski, potem praca z artykułem, następnie rozmowa z lektorem po angielsku. Dlatego moja grupa jest bardzo dobrze dobrana pod względem poziomu zaawansowania. Zajęcia ciekawe, fajny podręcznik Total English , gdyż zawiera ciekawe tematy do konwersacji z Nativami. Rzeczywiście dobrze, ze zajmują się jedynie nauczaniem tylko angielskiego.
sparking1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja zdecydowanie preferuje zajęcia w Speak Up, różnorodne zajęcia, konwersacje z ciekawymi ludzmi
sparking1
Gość

Odpowiedz z cytatem
i oczywiście w Speak Up małe grupki
kozal12
Gość

Odpowiedz z cytatem
sparking1 napisał:
Ja zdecydowanie preferuje zajęcia w Speak Up, różnorodne zajęcia, konwersacje z ciekawymi ludzmi

Bardzo fajne, ale nie jest to wątek o Speak Up,
lubik1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zgadzam się z powyższym postem
Lajka12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Osobiście polecam dwie szkoły angielskiego w Warszawie. Właśnie English FOr You za kursy nastawione na mówienie, za fajnych Nativów i generalnie za wszystko co już tu zostało napisane, gdyż to dla mnie dobra szkoła. Oprócz tego parę dobrych recenzji można dać szkole Lexis przy Marszałkowskiej. Ważne aby czuć,że szkole zależy na twoich postępach.
Lajka12
Gość

Odpowiedz z cytatem
... czasami widać, że idziesz się zapisac, a szkole zależy jedynie na kasie, byle więcej, byle szybciej
Lajka12
Gość

Odpowiedz z cytatem
i właśnie w English For oraz Lexix nie olewają klienta i kaska nie jest najważniejsza, tak jak mówiłam w niektórych szkołach tylko to się tylko liczy
nowa sluchaczka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Tydzień temu zapisałam się na kurs angielskiego do English For You, przeprowadzona została naprawdę bardzo dokładna weryfikacja mojej wiedzy. Nikt się nie spieszył, lektor starał się wydobyć to co pamiętam, choć braki są duże. Widzę,że szkoła stara się podejść bardzo indywidualnie do każdego. O kursach chwilowo nic nie mogę powiedzieć, gdyż moja grupa rusza 6 lutego. Zobaczymy ??
pr2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja już od jakiegoś czasu korzystam Profi lingua i zdecydowanie jest na plus, duża szkoła wiele kursów
v-kania
Gość

Odpowiedz z cytatem
pr2 napisał:
Ja już od jakiegoś czasu korzystam Profi lingua i zdecydowanie jest na plus, duża szkoła wiele kursów

Może i dobra szkoła, ale ten temat nie jest związany z tą szkołą
magnolia 1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jeżeli chodzi o Profi Lingua, to rzeczywiście można trafić na niezłą kadrę, chodziłem tam na kurs maturalny, był dobrze prowadzony. Lektorka miała pasję i chyba zależało jej na wynikach.
magnolia 1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Korzystałem z usług Profi w Katowicach
rusałka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dobrze podpytać o lektorach, którzy uczą w danej szkole językowej, tak właśnie zapisałam się na kurs rosyjskiego do "Katiuszy".
rusałka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
i tak też uczynię szukając szkoły angielskiego
Bartek Kaliński
Gość

Odpowiedz z cytatem
Trafiłem do English For You dzięki mojej dziewczynie, która rok wcześniej przygotowywała się w tej szkole do matury. Ja osobiście wykupiłem kurs do B2. ( upper Intermediate). Z gramatyki zawsze jakoś szło, a z mówieniem to była kicha. Wydaje mi się, że zajęcia oparte na współpracy polskiego lektora i Nativa sporo tu zdziałały, stałem się sporo śmielszy w gadce. Fajnie wykorzystują tablice interaktywne i mają fajna kafejkę, gdzie można pogaworzyć z Nativami.
Mój brat chodził do TFls i był także zadowolony.
molka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
magnolia 1 napisał:
Korzystałem z usług Profi w Katowicach

W każdej większej szkole można spotkać dobrych jakiś dobrych lektorów.
molka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
rocky23 napisał:
Najważniejsza dla mnie jest jednak motywacja

To jest oczywiste
stosik
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zdecydowanie szkoła językowa odpowiada za motywację, jeżeli zajęcia są ciekawe i urozmaicane prowadzone przez dynamiczną osobę automatycznie uczestnik zajęć ma chęć i motywację do nauki. Wiem to po sobie.
Oczywiście jeżeli sami nie będziemy chcieli się uczyć to nawet najlepszy nauczyciel nie pomoże.
stosik
Gość

Odpowiedz z cytatem
Liczy się jeszcze wiara we własny sukces, ze damy radę. Ucząc się języka musimy postawić sobie jakiś cel , który chcemy osiągnąć np. zdanie egzaminu, dobrze jest określić dokładnie ile czasu tygodniowo mamy poświęcać na naukę
lock
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wiara w sukces może wiele zdziałać , tak zaparłem się do zdania FCE, że udało mi się to zrobić.
cravar
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zdecydowanie motywacja ze strony szkoły jest ważna. Od kilku miesięcy uczęszczam na zajęcia do English For You przy ulicy Marszałkowskiej.
Nie wiem jak inni lektorzy ale moja lektorka Bianka właśnie stara się zachęcać nas do nauki. Z jednej strony dokładnie tłumaczy, a z drugiej wymaga robiąc testy weryfikujące. Tak samo mój native - prowadzi tak konwersację, aby wyciągnąć z nas jak najwięcej. Generalnie uważam, że zajęcia w szkole językowej, zwłaszcza jeżeli grupki są małe mogą bardzo motywować do nauki, bardziej niż lekcje indywidualne, czy korki.
cravar
Gość

Odpowiedz z cytatem
i oczywiście korepetycje niestety nie mają nadzoru metodycznego, dzienników, zaplecza itd
loud
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja się nie zgadzam, nie można przekreślać zajęć z dobrym korepetytorem w domu, taka forma nauki też ma swoje plusy, jest bardziej elastyczna
Beata Jaszczewska
Gość

Odpowiedz z cytatem
W English for You bardzo odpowiada mi nadzór metodyczny nad prowadzonymi kursami. Widać , że jest kontrola nad lektorami. Właśnie to dla mnie przemawia za nauką w szkołach językowych, zwłaszcza tych większych, że lektor ma kogoś nad sobą. Oprócz tego rzeczywiście sporo się mówi i generalnie szkoła fajnie urządzona, szczególnie klub dyskusyjny.
Beata Jaszczewska
Gość

Odpowiedz z cytatem
Szczególnie osoby na niższym poziomie mogą mieć problem z rozszyfrowaniem, czy lektor jest dobry i doświadczony
1jarko
Gość

Odpowiedz z cytatem
wszystko się zgadza, chyba, ze masz korepetytora z polecenia, wówczas nie jest tak zle
11karma
Gość

Odpowiedz z cytatem
1jarko napisał:
wszystko się zgadza, chyba, ze masz korepetytora z polecenia, wówczas nie jest tak zle

Tylko czy osoba, która poleca rzeczywiście jest na tyle kompetentna, aby móc określić poziom lektora
11karma
Gość

Odpowiedz z cytatem
Bo trafić na dobrego korepetytora to trudna sprawa
tatrka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ludzie kochają korki, ale na Zachodzie nie istnieje to na tak szeroką skalę. W miare jak się będziemy cywilizować nastąpi odwrót.
Magda Blińska
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jeżeli chodzi o English for you to mam zwyczajnie bardzo miłe wspomnienia, byłam młodą nastolatką, bardzo zbuntowaną. Zupełnie nie miałam ochoty na zajęcia z angielskiego. Rodzice kazali. Pamiętam jak Mary moja Nativka zmuszała mnie do mówienia, zupełnie mi się ni chciało. Kurczę, dzisiaj prawie po 10 latach wróciłam i znowu ta sam Mary. Tyle, że mam dzisiaj motywację bo wiem, ze jak poprawię gadkę to może dostanę awans.
Magda Blińska
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wiele się zmieniło w tej szkole wprowadzili tablice interaktywne, ale atmosfrera jest jak z przed lat, polecam
kilksa11
Gość

Odpowiedz z cytatem
Atmosfera ważna rzecz rozumiem temat
kilksa11
Gość

Odpowiedz z cytatem
Liczy się jednak przede wszystkim poziom lektorów
kilksa11
Gość

Odpowiedz z cytatem
Liczy się jednak przede wszystkim poziom lektorów
bolika2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dla mnie English For You to cool opcja polski lektor od gramatyki i NAtive speaker od gadki. To bardzo mi pasi, zwłaszcza,że grupy są małe. Klubik dyskusyjny to czysta rewelka, dobry temat na pogaduchy z NAtivami, zwłaszcza kiedy zimno. Szkoła długo na rynku, więc godna do zapisania się .Wreszcie gdzieś poprawiłam gadkę nie tylko gramatykę
malko2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ilość szkół przyprawia dziś o zawrót głowy
malko2
Gość

Odpowiedz z cytatem
i taki jest dzisiaj problem
Julia Kraszyńska
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie będę odosobniona, ale rzeczywiście szkoła English For You bardzo ciekawą ma ofertę, dzięki nim udało mi się zacząć wreszcie troszkę mówić. Uważam, że szkoła posiada dobrą kadrę. Moja lektorka Małgosia Lechowska zawsze przychodziła przygotowana, fajnie potrafiła wzbogacić zajęcia tablicą interaktywną. Frank mój Native starał się zawsze dać mi wiarę,że zacznę mówić. Starałam się w miarę możliwości uczestniczyć w dodatkowych warsztatach prowadzonych w fajnej kawiarence z różnymi Naivami
xxl
Gość

Odpowiedz z cytatem
Bardzo poważnie podchodzą do organizowanych przez siebie kursów, rok temu chodziłem na kurs do CAE, oprócz zajęć na wysokim poziomie bardzo profesjonalny egzamin próbny - Mock Test, można było sprawdzić swój poziom.
Marta best
Gość

Odpowiedz z cytatem
Beata Jaszczewska napisał:
W English for You bardzo odpowiada mi nadzór metodyczny nad prowadzonymi kursami. Widać , że jest kontrola nad lektorami. Właśnie to dla mnie przemawia za nauką w szkołach językowych, zwłaszcza tych większych, że lektor ma kogoś nad sobą. Oprócz tego rzeczywiście sporo się mówi i generalnie szkoła fajnie urządzona, szczególnie klub dyskusyjny.

Trzeba przyznać, że w English For you wizytacje metodyków są dość częste, widać, że lektorzy się starają. Oprócz tego jest bardzo miła atmosfera
Szkoły językowe : English For You- fajnie jest
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach