Jak się pisze po angielsku lunatykować ?????????????????
Słownictwo :.: Jak się pisze po angielsku lunatykować ?????????????????
Jak się pisze po angielsku lunatykować ?????????????????
Ang-Pol i tak język
Gość
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 5:59 pm
Napiszcie jak się pisze lunatykować po angielsku
Google
Wysłany:
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 6:46 pm
to walk in one's sleep
Gość
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 7:54 pm
sleepwalk jest takie slowo- sleepwalking
ladystockbroker
junior fellow
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 6:13 pm
No to ja dorzucę swoje pięć groszy, bo natknęłam się właśnie na formalno-medyczno-techniczną wersję i przypomniałam sobie, że ktoś o to pytał, a więc czasownik = to somnambulate. W przypływie adrenaliny wypisałam przymiotniki i rzeczowniki odczasownikowe, a potem rzuciłam na to okiem i wszystko skasowałam. Jeśli ktoś chce rzucić okiem na formy i genezę, "somnambulate" jest dzisiejszym Słowem Dnia na www.alphadictionary.com.
(Disclaimer: to taka ciekawostka z ramki "dla chętnych"; w informal speech używać albo dla dodania pikanterii, świadomie i z wyczuciem, albo wcale)
Gość
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 3:56 am
ladystockbroker napisał:
No to ja dorzucę swoje pięć groszy, bo natknęłam się właśnie na formalno-medyczno-techniczną wersję i przypomniałam sobie, że ktoś o to pytał, a więc czasownik = to somnambulate. W przypływie adrenaliny wypisałam przymiotniki i rzeczowniki odczasownikowe, a potem rzuciłam na to okiem i wszystko skasowałam. Jeśli ktoś chce rzucić okiem na formy i genezę, "somnambulate" jest dzisiejszym Słowem Dnia na www.alphadictionary.com.
(Disclaimer: to taka ciekawostka z ramki "dla chętnych"; w informal speech używać albo dla dodania pikanterii, świadomie i z wyczuciem, albo wcale)
No nawet po polsku mamy takie slowo" somnambulik
ladystockbroker
junior fellow
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 11:51 pm
Anonymous napisał:
No nawet po polsku mamy takie slowo" somnambulik
Wszystko przez tych przeklętych Rzymian...
Re: Jak się pisze po angielsku lunatykować ?????????????????
Ja wiem !!!!
Gość
Wysłany: Sob Lis 05, 2011 3:18 pm
Ang-Pol i tak język napisał:
Napiszcie jak się pisze lunatykować po angielsku
Pisze się loonthowachhpp
Słownictwo : Jak się pisze po angielsku lunatykować ?????????????????
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1