Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: Jaką szkołę wybrać?

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Paster
newbie

Odpowiedz z cytatem
Mam zamiar zdawać FCE, najpierw jednak musze iść na kurs, jednak nie wiem jaką szkołę wybrać? Jestem z Poznania, i tu znam tylko dwie szkoły- Profi Lingua oraz Empik. Wiem, że jest ich dużo więcej, ale nie wiem jak do nich dotrzeć i które są dobre. Może znacie jakieś dobre szkoły z kursem do FCE?
Google

Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Profi nie polecam, choć nie uważam, żeby to była jakaś tragiczna szkoła. Ale na pewno można znaleźć lepsze oferty!
Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wybór szkoły językowej nie jest łatwym zadaniem. Nie wiem jak to jest w Poznaniu, we Wrocławiu gdzie mieszkam doświadczenie nauczyło mnie, ze niekoniecznie szkoła która "bombarduje" nas billbordami jest dobra.
Dla mnie (obok dobrego położenia szkoły, ceny, ważna jest też atmosfera w szkole, przychylność pracowników i nauczycieli).
Jeśli o mnie chodzi, to polecam szkołę BRITISH CENTRE z ul.Kołłątaja!
Chodzę tam juz od 2 lat. Serio, nigdzie indziej nie było mi lepiej.
Pozdrawiam
Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Hej, ja tez uczę się w BRITISH CENTRE we Wrocławiu!! Mnie osobiście bardzo odpowiada. Więc POLECAM.
Hej Avanna, ciekawe w której grupie jesteś. Może ze mną, haha??
KAMILllo
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja polecam TEACHERS ONE WE WROCŁAWIU. przygotowywalem się do BEC-a - i zdalem bez problemu.
kordek
Gość

Odpowiedz z cytatem
Może jeszcze jakieś inne propozycje ???
Polecam szkołę TFLS
garni2
Gość

Odpowiedz z cytatem
zdecydowanie polecam szkołę TFLS. Mają świetnych lektorów którzy potrafią przygotowac do egzaminów, Mnie przygotowali do CAE.
plusk1
Gość

Odpowiedz z cytatem
jeżeli chodzi o Warszawe można rozważyć jeszcze English For You, szkoła dysponuje dobrą kadrą i profesjonalnym wyposazeniem . Na zajęciach wykorzystywane są takze tablice interaktywne co bardzo urozmaica zajęcia. Najważniejsze jest jednak, ze nawet na najniższych poziomach zajęcia prowadzone są zarówno przez polskiego lektora i Nativa. Jednego dnia polski lektor tłumaczy coś z gramatyki i objaśnia temat, potem o tym prowadzicie konwersacje z nativem.
mizuho
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wybierając szkołę językową kierowałam się statystykami zdawalności egzaminów i wybrałam szkołę TFLS. Po semestrze nauki wiem że dokonałam właściwego wyboru. Bardzo zadawolona jestem z zajęć z lektorka Panią Moniką. Ciekawe zajęcia.
manko22
Gość

Odpowiedz z cytatem
KAMILllo napisał:
ja polecam TEACHERS ONE WE WROCŁAWIU. przygotowywalem się do BEC-a - i zdalem bez problemu.

coś obiło mi się o uszy
klaasw
Gość

Odpowiedz z cytatem
English For You rzeczywiście ma wysoką efektywność kursów, współpraca polskiego lektora i Nativa rzeczywiście dobrze się układała. Zdałem FCE bez większych problemów, bardzo dobrze poszedł mi speaking
hollyn
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zdecydowanie szkoła TFLS. Uczący tam lektorzy faktycznie potrafią przygotowac do egzaminu. Bardzo miła obsługa i darmowe konwersacje z nativem. Świetna sprawa
limper
Gość

Odpowiedz z cytatem
hollyn napisał:
Zdecydowanie szkoła TFLS. Uczący tam lektorzy faktycznie potrafią przygotowac do egzaminu. Bardzo miła obsługa i darmowe konwersacje z nativem. Świetna sprawa

Popieram, też chodziłam do TFLS. Bardzo dobre przygotowanie do egzaminów TOEFL
Szkoły językowe : Jaką szkołę wybrać?
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach