Egzaminy :.: Jaki kurs językowy wybrać - proszę o pomoc
Jaki kurs językowy wybrać - proszę o pomoc
SG!
Gość
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 11:38 pm
Witam !
Zastanawiam się nad jakimś kursem przygotowującym do egzmainu lub nie. Zaczynam studia na kierunku pielęgniarstwo i myślę o pracy za granicą. Jaki kurs/egzamin/certyfikat byłby dla mnie najlepszy.Chodzi mi o j. angielski ,a mój poziom to średniozaawansowany.Oprócz tego jakie certyfikaty są ważne dla pracodawców polskich i zagranicznych? Z góry dziękuję za odpwoeidź i pozdrawiam!
Google
Wysłany:
kurs
annooolo
Gość
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 9:44 pm
jeżeli chodzi o kurs to niedawno znalazłam na forum strone http://www.effortlessenglish.pl zapisałam się na kurs za free i okazał się naprawdę spoko. jeśli zależy ci by rozmawiać po angielsku na luzie jak ja to mówie. to moze ci się przydać teraz bede kupować lekcje mp3 ale zbieram jeszcze kaseee:)
jestem blondiii
dzienzadniem
newbie
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 4:05 pm
Jak chce się nauczyć w miarę dobrze angielskiego, to najlepiej wybrać się do jakiejś dobrej szkoły językowej. W takich dobrych, renomowanych placówkach można się naprawdę sporo nauczyć. Z tego co wiem, to bardzo ciekawy program ma Axon - szkoła posiada kilka placówek w rożnych miastach, na pewno maja miejscówkę w Krakowie, poza tym słyszałam o Olkuszu, Wieliczce, Katowicach, Bielsku Białej.
Namjar
newbie
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 7:49 pm
Dzienzadniem a byłaś na kursie u nich? Bo też słyszałem o Axonie dużo dobrego, ale od osób, które też to słyszały . Wiem, gdzie mają placówki, trochę o ich programie wiem, ale chciałbym poznać opinie kogoś kto kurs taki odbył u nich.
savant
junior fellow
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 5:12 pm
Ja polecam kursy do BEC np. BEC VANTAGE jest +/- na poziomie FCE, a tematyka jest biznesowa. Przydaje się w pracy i na pewno wyróżni człowieka spośród masy osób, które mają FCE. Warto w taki kurs zainwestować.
Najlepszy kurs to najtańszy kurs
julia 20005
Gość
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 10:22 am
Cześć,
Najlepszy kurs to najtańszy - w naszym wypadku na 1 kursie się nie skończy:)
Nie daj się nabrać - ja mam z 30 różnych książek do kursów w domu.. i ciągle mało...
a o przygotowaniu do egzaminów to już nie wspomnę!
Egzaminy : Jaki kurs językowy wybrać - proszę o pomoc
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1