Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Ogólne :.: Jakie są skuteczne metody przełamania bariery w mówieniu ???

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Jakie są skuteczne metody przełamania bariery w mówieniu ???
nowik2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jestem zainteresowany nauką angielskiego, jakie są według Was najkorzystniejsze metody nauki oferowane przez szkoły angielskiego nastawione na problem komunikacyjny ???
Google

mika2401
newbie

Odpowiedz z cytatem
metoda bezpośrednia nastawiona jest na "zmuszenie" uczniów do mówienia. Na początku powtarza się zdania za lektorem mając tekst przed oczami a potem już z pamięci i modyfikując odpowiedzi po swojemu. Polecana jest szczególnie dla tych, którzy planują potem wyjechać za granicę OK
koss1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dla mnie skuteczną metodą , która pomogła mi trochę otworzyć się z mówieniem jest system dualny. Chodząc do warszawskiego English for You miałem zajęcia z polskim lektorem i Native Speakerem. System dualny polega na tym, że polski lektor przygotowuje temat do konwersacji z osobą anglojęzyczną. Wiesz o czym będzie rozmowa z Nativem i masz możliwość się do niej przygotować.
bergson
Gość

Odpowiedz z cytatem
Swego czasu pomogły mi indywidualne konwersacje przez Skype. Było to o tyle fajne, że w domu łatwiej było mi się odblokować. W klasie łapałem paraliż, sam na sam też jakoś się stresowałem. Przez Skype było o tyle lepiej, że pomału zacząłem się rozkręcać. Żeby zacząć te konwersacje online trzeba już trochę kminić, bo rozmawia się z nauczycielami, którzy nic po polsku nie mówią happy
zawodnik233
Gość

Odpowiedz z cytatem
Rzeczywiście system dualny jest dobrą metodą nauki języka, dwa lata temu miałem zajęcia w tym systemie w English For You. Zajęcia są rozdzielone były między polskiego lektora i Nativa. Dzięki obecności Nativa w grupie sporo się mówi. Korzystałem także z Callana w Cityschool i także jest to opcja na konwersację.
bejotka
fellow

Odpowiedz z cytatem
System dualny jest bardzo dobrą metodą. Nadaje się jednak tylko do nauki w szkołach językowych i na kursach. Indywidualnie nie da się go zastosować.

Dlatego ja polecam naukę z programem Profesor Henry - Słownictwo. A następnie metodę Szylara. Naukę z PH należy traktować w tym przypadku jako wstęp do nauki metodą Szylara.

W PH nalezy uczyć się słówek powtarzając samo słówko 3 razy, a każdy przykład 10 do 100 razy (to znaczy dopóki nie powtórzymy go PRAWIE PO ANGIELSKU).

W ten sposób można uczyć się 1 - 10 słówe dziennie, ale bardzo skutecznie.

Nauke metodą Szylara można zacząć od książek opracowanych pod kierunkiem Prof. Jemielniaka, które mozna znaleźć na stronie Wydawnictwa TELBIT (www.telbit.pl).

Ostatnio zmieniony przez bejotka dnia Nie Sty 15, 2012 2:55 am, w całości zmieniany 1 raz
celbit
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zawsze warto spróbować wyjazdu, choć na trochę, musisz się dogadać, ważne aby nie było Polaków wokół
karma2331
Gość

Odpowiedz z cytatem
Słyszałem o systemie dualnym , bardzo się sprawdza.
kluccha
Gość

Odpowiedz z cytatem
Moze warto spróbować czegoś przez internet
magda888
Gość

Odpowiedz z cytatem
tak, system dualny jest fajny.
Ja miałam taki w tfls. Zajecia z polskim lektorem i z nativem.
drenek
Gość

Odpowiedz z cytatem
System dualny, od jak długo jest stosowana ta metoda nauki ???
jossi11
Gość

Odpowiedz z cytatem
Z tego co wiem w warszawskim English For You stosują tę metodę od początku działalności tej szkoły, czyli więcej niż 10 lat. Chodziłem tam w zeszłym roku, metoda jest dość skuteczna, choć wiele zależy od nas. Można poprawić się w mówieniu jeżeli po zajęciach z polskim lektorem powtórzymy słówka do konwersacji z nativem.
raki12
Gość

Odpowiedz z cytatem
jossi11 napisał:
Z tego co wiem w warszawskim English For You stosują tę metodę od początku działalności tej szkoły, czyli więcej niż 10 lat. Chodziłem tam w zeszłym roku, metoda jest dość skuteczna, choć wiele zależy od nas. Można poprawić się w mówieniu jeżeli po zajęciach z polskim lektorem powtórzymy słówka do konwersacji z nativem.

Czyli metoda sprawdzona w praktyce
gosciu:)
Gość

Odpowiedz z cytatem
najlepsze zeby sie przelamac i zaczac mwoic to jest:

pomysl sobie ze chcesz pogadac z kims co mowi tylko po ang...
zacznij mowic nawet z bledami...
bo on nie mowi po polsku ty troszke po ang i mozecie sie komunikowac bez tego siedzieli byscie i patrzeli na siebie?
licza sie starania...ludzie zrozumieja ze to sa twoje poczatki...
ja mialem tez bariere...ale zostalem wywalony na gleboka wode i musialem gadac:D
kargul12
Gość

Odpowiedz z cytatem
gosciu:) napisał:
najlepsze zeby sie przelamac i zaczac mwoic to jest:

pomysl sobie ze chcesz pogadac z kims co mowi tylko po ang...
zacznij mowic nawet z bledami...
bo on nie mowi po polsku ty troszke po ang i mozecie sie komunikowac bez tego siedzieli byscie i patrzeli na siebie?
licza sie starania...ludzie zrozumieja ze to sa twoje poczatki...
ja mialem tez bariere...ale zostalem wywalony na gleboka wode i musialem gadac:D

widzę,że jesteś osobą raczej mało spiętą
klkaw
Gość

Odpowiedz z cytatem
raki12 napisał:
jossi11 napisał:

Czyli metoda sprawdzona w praktyce

Słyszałem o tej szkole , raczej jest dobra
acorn
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie jestem z Warszawy, więc z usług English For You nie mogę skorzystać, więc jakieś fajne metody w Katowicach
siesta
Gość

Odpowiedz z cytatem
Metoda metodą, ale liczy się także własne podejście do tematu
lading
Gość

Odpowiedz z cytatem
siesta napisał:
Metoda metodą, ale liczy się także własne podejście do tematu

zgadzam się
górnik12
Gość

Odpowiedz z cytatem
jossi11 napisał:

Dobra szkoła, niezła metoda
Gość

Odpowiedz z cytatem
Warto starać się mówić i nawet z błędami, można używać języka ciała
słówka + konwersacje
aaaaaania
Gość

Odpowiedz z cytatem
Żeby mówić, trzeba znać słowa - niby proste, prawda? happy Ja uczyłam się kiedyś z karteczkami, teraz z metodą SuperMemo. Z angielskiego mam CAE i na tym poprzestałam, wystarczy happy
Zainwestuj w konwersacje z lektorem, najlepiej przez skype, bo tanio, wygodnie, a jak się z lektorem na skype spotkasz 1 do 1 to nie ma opcji, żebyś nie mówił. taka nauka jest super intensywna i bardzo motywująca - ja na pierwszych konwersacjach z hiszpańskiego miałam wrażenie że już całkiem nieźle mówię po hiszpańsku happy Good luck mruga
Re: słówka + konwersacje
spark2spark
Gość

Odpowiedz z cytatem
aaaaaania napisał:
Żeby mówić, trzeba znać słowa - niby proste, prawda? happy Ja uczyłam się kiedyś z karteczkami, teraz z metodą SuperMemo. Z angielskiego mam CAE i na tym poprzestałam, wystarczy happy
Zainwestuj w konwersacje z lektorem, najlepiej przez skype, bo tanio, wygodnie, a jak się z lektorem na skype spotkasz 1 do 1 to nie ma opcji, żebyś nie mówił. taka nauka jest super intensywna i bardzo motywująca - ja na pierwszych konwersacjach z hiszpańskiego miałam wrażenie że już całkiem nieźle mówię po hiszpańsku happy Good luck mruga

Ja tam wolę kontakt w realu
ala1111
Gość

Odpowiedz z cytatem
Real to nie wirtualne spotkanie , rozumiem
Mapa Językowa GJNP - POLECAM.....NOWOŚĆ.....
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mapa Językowa GJNP "Gramatyka Ja Nie mam Problemu" świetny i nowatorski sposób do rozpoczęcia nauki języków obcych i nie tylko!!
znajdź nas na facebook-u: http://www.facebook.com/mapyGJNP
odwidź stronę: www.gjnp.pl
mruga
angielski_wro
Gość

Odpowiedz z cytatem
Najlepiej metodą DIRECT - dostępną np. w Altling [url="http://altaling.eu/"]angielski Wrocław[/url]
angielski_wro
Gość

Odpowiedz z cytatem
hmm coś link nie zadziałał <a href="http://altaling.eu/">angielski Wrocław</a>
softy
Gość

Odpowiedz z cytatem
Powiem tak, miałam system dualny w English for you w Warszawie, system fajny można sporo pogadać, ale ważne, ze zawsze zajęcia przygotowywane są przez polskiego lektora, tak aby raczej swobodnie pogadać z Nativem.
korbak
Gość

Odpowiedz z cytatem
Tak, system dualny to fajna sprawa. Ja tez mam w ten sposób prowadzone zajęcia w szkole TFLS. Zajęcia z polskim lektorem i konwersacje z nativem gdzie szkolę akcent, wymowę.
alg11
Gość

Odpowiedz z cytatem
Oczywiście wiele szkół w Wawie oferuje zajęcia z Nativami, ale uważam,że właśnie w w English For You fajną propozycją jest ich kafejka dyskusyjna, kawka, herbatka , miła atmosfera. Atmosfera nie ze szkoły, lecz knajpki. To może wiele zdziałać, szczególnie dla osób nieśmiałych.
skorpio
Gość

Odpowiedz z cytatem
dla mnie najważniejszy jest efekt pozytywny zdania egzaminu który uzyskałam po kursie w szkole TFLS. Pełen profesjonalizm
alg11
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zgadza się ja jednak uważam, że liczy się też trochę atmosfera gdzie prowadzone są zajęcia, a klubik English For You bardzo sprzyja otwarciu się na mówienie
gromka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
A jeżeli ktoś chce czegoś dokonac bez udziału szkoły językowej
norbir
Gość

Odpowiedz z cytatem
Bez profesjonalnej pomocy trudno zdać FCE. Ja zdałem dopiero po kursie w TFLS.
blouse1
Gość

Odpowiedz z cytatem
alg11 napisał:
Zgadza się ja jednak uważam, że liczy się też trochę atmosfera gdzie prowadzone są zajęcia, a klubik English For You bardzo sprzyja otwarciu się na mówienie

coś ciekawego
świetny kurs do CAE w TFLS
garni2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Chodziłem na świetny kurs przygotowawczy do CAE własnie w szkole TFLS . DZięki temu zdałem egzamin. Lektor świetnie potrafił mnie przygotować za co jestem wdzięczny. Bez tego ciężko.
maggi2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jeżeli chodzi o barierę w mówieniu to w Warszawie zdecydowanie są ekspertami w English For You, gdyż oferują kursy, ggzie w każdej grupce jest Native. Zawsze współpracuje z polskim lektorem.
1lukas1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja tak ma przez skype
krasasa
Gość

Odpowiedz z cytatem
maggi2 napisał:
Jeżeli chodzi o barierę w mówieniu to w Warszawie zdecydowanie są ekspertami w English For You, gdyż oferują kursy, ggzie w każdej grupce jest Native. Zawsze współpracuje z polskim lektorem.

To szkola istniejąca wiele lat, wydaje mi się, że budzi zaufanie
oware
Gość

Odpowiedz z cytatem
też coś o nich słyszałem
jakubowka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Moim zdaniem niezastąpiony jest wyjazd zagraniczny. Myślę, że nic tak dobrze nie wpływa na szybką naukę języka jak stałe przebywanie w obcojęzycznym środowisku.

Przy odrobinie szczęścia bilety lotnicze londyn można dostać w bardzo dobrych cenach. Myślę, że warto spróbować.
odasw
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie każdy może w Anglii
kolia123
Gość

Odpowiedz z cytatem
Otóż to
mozka12
Gość

Odpowiedz z cytatem
maggi2 napisał:

Uczyłem się w tej szkole, rzeczywiście bardzo dobra metoda ten system dualny
balke
Gość

Odpowiedz z cytatem
mozka12 napisał:
maggi2 napisał:

Uczyłem się w tej szkole, rzeczywiście bardzo dobra metoda ten system dualny

Niestety kazda metoda jest skuteczna, jeżeli sami będziemy chcieli aktywnie z niej korzystać
polaf2
Gość

Odpowiedz z cytatem
I tu się zgadzam
Gość

Odpowiedz z cytatem
System dualny, jakiś czas temu udało mi się z powodzeniem wypróbować właśnie w English For You, warty spróbowania
avvak
Gość

Odpowiedz z cytatem
Anonymous napisał:
System dualny, jakiś czas temu udało mi się z powodzeniem wypróbować właśnie w English For You, warty spróbowania

Może wypróbuje
AnetkaLasa
Gość

Odpowiedz z cytatem
Myślę, że warto wypróbować, gdyż koleżanka korzystała z tej metody właśnie w English for You i była zadowolona
markoeee
Gość

Odpowiedz z cytatem
Tak to znana szkoła w Warszawie
Ogólne : Jakie są skuteczne metody przełamania bariery w mówieniu ???
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach