Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Studia językowe :.: Które studia...

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Które studia...
kubas1112
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam, nie dostałem się na dzienne studia Filologi angielskiej ani Nauczania Ang na UW, czekam na II turę na studia wieczorowe na drugi z tych kierunków, ale muszę znależć jakieś alternatywne rozwiązanie, jak wspomniałem interesuje mnie Filologia angielska bądż pokrewny kierunek, żeby póżniej móc zostać tłumaczem, w ostateczności nauczycielem. Możecie mi polecić którąś z uczelni w WWA? Zastanawiałem się nad Wyższą szkołą lingwistyczną w Warszawie, SWPSiZ, Wszechnicą polską, ale kontrastowych opini jest tak dużo że nie mam pojęcia, gdzie jest jaki poziom i gdzie się opłaca studiować.

Pozdrawiam.
Google

YouKnowWho
newbie

Odpowiedz z cytatem
Miałam znajomą w podobnej sytuacji, poszła na filologię ang. na wyższą szkołę pedagogiczną twp w końcu i potem bardzo sobie chwaliła. Z tego co mówiła, to miała bardziej praktyczne zajęcia niż na przereklamowanym uw. mruga

P.S. wyższą szkołę lingwistyczną kojarzę tylko z tego, że przeglądając kiedyś ofertę studiów znalazłam u nich paskudny błąd ort, na głównej stronie, nawet im maila napisałam, że trochę obciach. Ciekawe czy zmienili. co jest?
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Odpowiedz z cytatem
Studia językowe potrzebujesz tylko do zawodu nauczyciela, tłumaczem (nie przysięgłym) możesz być w każdej chwili, po każdej uczelni i kierunku. Pisaliśmy o tym wiele razy na forum, poszukaj.
YouKnowWho
newbie

Odpowiedz z cytatem
No tak... tylko że trzeba by jeszcze umieć trochę więcej niż google translator do tego. mruga
Studia językowe : Które studia...
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach