Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

CAE :.: Kurs online

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Kurs online
Robxxx
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam, zabardzo nie wiedziałem gdzie założyc topic, więc zakładam tutaj.
Już od dluższego czasu szukam kursów online które przygotuja mnie do zdobycia certyfikatu CEA. Jednak pomimo spędzenia sporej ilości czasu na googlach nie znalazłem takowego.
Więc kieruje pytanie tutaj, czy ktoś się już z czyms takim spotkał? Jeśli nie - to w jaki sposób się najepiej samemu w domu przygotować do egzaminu? W internecie natknołem się na informacje że prorgam Profesor Henry dobrze przygotowuje do egzaminu. Chciałbym się was spytać czy to wystarczy? Cz może lepiej zaopatrzyć się jeszcze w jakieś ksiązki.

Dodam tylko niedawno zdałem nową mature z angielskiego na poziomie podstawowym(70%+). Dlatego też chciałbym się was spytać czy nie za wysoko mierze z tym certyfikatem CAE, może lepiej FCE?

Pozdrawiam
Robert
Google

lajt
Gość

Odpowiedz z cytatem
no 70 z podstawy to chyba jeszcze sporo do zrobienia
sam też się uczę (tegoroczny maturzysta rozszerzony - wynik szacuję na około 80 proc.) i nie celuję w cae szybciej niż za dwa lata
ja słucham podcastów bbc codziennie, henry słownictwo, plus trochę gramatyki
z kursem online się nie spotkałem
CAE : Kurs online
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach