Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: Mobila szkoła happy hours opinie

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Mobila szkoła happy hours opinie
Danny-Wroclaw
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ostatnio natknąłem się na reklamę małej szkoły z Wrocławia Mobilna szkoła.Oferta fajna, na początku dowiaduje się,że mają darmową lekcję - to chyba pierwszy ale niestety raczej ostatni plus. Cena wydawała sie niezła 50 zł ale zacznijmy od początku. Okazało się,że ta darmowa lekcja to tylko 30 minut - nie wiem co można sprawdzić w tak krótkim czasie. Potem,że ten darmowy dojazd to nie wszędzie- bo ta szkoła prawie nie ma nauczycieli więc nie są w stanie nigdzie dojechać, potem dowiaduje się,że to to szkoła tylko dla dzieci ale dorosłych też uczą !!!Kolejne informacje to takie,że ta szkoła zmieniła nazwę. Bo kiedyś nazywała się Happy hours itd. itd. Ciekaw jestem opinii innych osób, czy warto się u nich uczyć bo jak dla mnie to wszystko wygląda bardzo dziwnie.
Google

hug
Gość

Odpowiedz z cytatem
Niestety zła opinia we Wrocławiu, chociaż z tego co wiem to bardzo mało osób się tam uczyło, to bardzo mała szkoła
Ray-the
Gość

Odpowiedz z cytatem
hug napisał:
Niestety zła opinia we Wrocławiu, chociaż z tego co wiem to bardzo mało osób się tam uczyło, to bardzo mała szkoła

czy to to samo co Mobile English ? - bo jeżeli tak to wszystko wyjasnia ?
Nazwy wydają się podobne, może to kolejny klon ?
Mobilna szkoła
Wrotadonieba
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mobilna szkoła to chyba nie Mobile English - ale niestety dołączam się do krytyków tej szkoły. Byłem na lekcji próbnej i maja opinia jest jednoznaczna Mobilna szkoła =mobilna słabizna.
szkoła dla dzieci
muza76
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mam córkę 8 lat, zapisałam ją rok temu. Przyjeżdżała do nas bardzo fajna lektorka i jestem z niej zadowolona. Myślę o kontynuacji w tym roku jeśli nie zmieni się nauczyciel. Z tego co wiem uczą najwięcej dzieci.
AgaLucky
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja jestem zadowolona!
co prawda dopiero trzecia lektorka zaskoczyła, ale jest za to naprawdę dobra.
Mój Michałek nie może się doczekać lekcji mruga
Pierwszy raz sam z siebie nucił w ciągu dnia angielską piosenkę happy
Wcześniej miał angielski w szkole ale nie robił niestety postępów.
Re: Mobila szkoła happy hours opinie
J.M.
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam!
Ja spotkałam się tylko z pozytywnymi opiniami.
Przyjeżdża do mnie lektorka, która godzinie po godzinie uczy moje dziecko i po jednym u sąsiadów.
Dziewczyna ta, mimo, że młoda, zawsze jest dobrze przygotowana.

Kiedyś rozmawiałam z nią, mówiła o wsparciu merytorycznym i dydaktycznym, jakie dostaje ze szkoły, a którego nie miała pracując wcześniej w mobileenglish. Ponadto, to, że występuje tam coś takiego jak rekrutacja, nie każdy może zostać lektorem, czego nie można powiedzieć o mobile

Tak więc, mimo, iż może nie najtaniej, ale za to efektywnie i wygodnie happy

Danny-Wroclaw napisał:
Ostatnio natknąłem się na reklamę małej szkoły z Wrocławia Mobilna szkoła.Oferta fajna, na początku dowiaduje się,że mają darmową lekcję - to chyba pierwszy ale niestety raczej ostatni plus. Cena wydawała sie niezła 50 zł ale zacznijmy od początku. Okazało się,że ta darmowa lekcja to tylko 30 minut - nie wiem co można sprawdzić w tak krótkim czasie. Potem,że ten darmowy dojazd to nie wszędzie- bo ta szkoła prawie nie ma nauczycieli więc nie są w stanie nigdzie dojechać, potem dowiaduje się,że to to szkoła tylko dla dzieci ale dorosłych też uczą !!!Kolejne informacje to takie,że ta szkoła zmieniła nazwę. Bo kiedyś nazywała się Happy hours itd. itd. Ciekaw jestem opinii innych osób, czy warto się u nich uczyć bo jak dla mnie to wszystko wygląda bardzo dziwnie.
Re: Mobilna szkoła
Agataaaa
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nam pasuje bardzo. Mamy tą samą lektorkę od 3 lat - widać mamy dużo szczęścia - i duże postępy. Zaczęliśmy od pomocy w szkole, 2 razy w tygodniu, potem zminiejszyliśmy do jednego. Teraz dziewczyny idą swoim tokiem nauczania. Cena wyższa -fakt. Ale warto.
opinie o Mobilna Szkoła
Wrocławianin-lektor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja stanowczo odradzam , szkoła bardzo mało znana we Wrocławiu i raczej o słabych opiniach . Dużo lepiej i o połowę taniej znaleźć zwykłe korepetycje na rynku. Wszystkie pozytywne opinie pochodzą z ostatniego miesiąca co mi wydaje się podejrzane. Mamy wolny rynek i każdy może się jednak przekonać. Ja udzielam prywatnie korepetycji od wielu lat coś mogę na ten temat powiedzieć. Szczególnie do nauki dzieci trzeba moim zdaniem mieć podejście i dobrego lektora. Błędy, które można popełnić w tym wieku są szczególnie nieodwracalne. Pozdrawiam innych korepetytorów z Wrocławia
odradzam
WandazWrocławia
Gość

Odpowiedz z cytatem
Większość klientów zapisuje się na lekcje licząc na darmową lekcję próbną. Tymczasem jest to tylko 30 minutowe spotkanie organizacyjne. Lekcje sa dosyć drogie okolo 60 zł. Szkoła często zmienia nazwe. Odradzam. Wole prywatne korki.
Re: odradzam
myslący
Gość

Odpowiedz z cytatem
WandazWrocławia napisał:
Większość klientów zapisuje się na lekcje licząc na darmową lekcję próbną. Tymczasem jest to tylko 30 minutowe spotkanie organizacyjne. Lekcje sa dosyć drogie okolo 60 zł. Szkoła często zmienia nazwe. Odradzam. Wole prywatne korki.

Nigdy nikomu nie polecił bym prywatnych korków zwłaszcza dla dziecka! javascript:emoticon('BAN')
Byle beblok co na zmywaku w UK nauczył się mówić kilka zdań myśli, że może uczyć angielskiego, najłatwiej dzieci bo naiwne i się szybko nie połapią! javascript:emoticon('co jest?')

Przerobiłem kilku takich cwaniaczków i mam swoje wnioski. Bez umowy, bez podatku, bez jakości! Sprawdzacie jakoś tych "prywatynch" lektorów z ogłoszeń? Spiszecie ich chociaż z dowodu? Czy może wpuszczacie do swojego domu ludzi z ogłoszenia jak leci? Najlepiej jeszcze zamknąc dziecko z takim "wujkiem" na godzinke w pokoju, niech sie uczą!! javascript:emoticon('bezradny')

Ludzie myślcie proszę komu powierzacie swoje pociechy!
Jakość niestety ma swoją cenę!
korepetycje
Myślący prawidłowo
Gość

Odpowiedz z cytatem
Oj coś mi ten ostatni post pachnie właścicielem firmy.
Ja uczę angielskiego od 15 lat, mam swoje referencje i swoich stałych klientów. Kążdy mój uczeń może zadzwonić do innych i dowiedzieć się co o mnie myślą. Biorę za godzinę dużo mniej niż w tej niby szkole. Ale nie można sugerować normalnym nauczycielom że molestują dzieci, a to w poprzednim poście zrobił ktoś kto chyba jest z tą firmą związany. Działajcie dalej na rynku ze swoją " jakością" - ale nie obrażajcie normalnych nauczycieli bo to o was bardzo nieładnie świadczy.
Re: korepetycje
mysl%u0105cy
Gość

Odpowiedz z cytatem
Myślący prawidłowo napisał:
Oj coś mi ten ostatni post pachnie właścicielem firmy.
Ja uczę angielskiego od 15 lat, mam swoje referencje i swoich stałych klientów. Kążdy mój uczeń może zadzwonić do innych i dowiedzieć się co o mnie myślą. Biorę za godzinę dużo mniej niż w tej niby szkole. Ale nie można sugerować normalnym nauczycielom że molestują dzieci, a to w poprzednim poście zrobił ktoś kto chyba jest z tą firmą związany. Działajcie dalej na rynku ze swoją " jakością" - ale nie obrażajcie normalnych nauczycieli bo to o was bardzo nieładnie świadczy.

Nikogo nie chciałem obrażać, mam swoje powody żeby tak mówić,
nie wszyscy ludzie są źli

niestety rzeczywistość broni się sama:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Korepetytor-molestowal-9-i-11-letnie-dziewczynki,wid,13168637,wiadomosc.html

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-dolny-slask-nauczyciel-udzielal-korepetycji-w-zamian-za,nId,362328

http://nasygnale.pl/kat,1025341,title,Nikt-sie-nie-spodziewal-Nauczyciel-molestowal-9-latke,wid,13168639,wiadomosc.html?ticaid=6d513

http://forum.gazeta.pl/forum/w,264,77798681,77798681,Nauczyciel_molestowal_gimnazjalistki_.html

http://harmagedon2010.blogspot.com/2010/06/nauczyciel-z-jamielnika-podejrzany-o.html
klakier124
Gość

Odpowiedz z cytatem
Działajcie dalej na rynku ze swoją " jakością" - ale nie obrażajcie normalnych nauczycieli bo to o was bardzo nieładnie świadczy.

Dokładnie...
"Mobilne" szkoły są dla frajerów, którzy nie potrafią sobie sami wyszukać kompetentnej osoby do nauki.
Rabine
Gość

Odpowiedz z cytatem
klakier124 napisał:
Działajcie dalej na rynku ze swoją " jakością" - ale nie obrażajcie normalnych nauczycieli bo to o was bardzo nieładnie świadczy.

Dokładnie...
"Mobilne" szkoły są dla frajerów, którzy nie potrafią sobie sami wyszukać kompetentnej osoby do nauki.
Rabine
Gość

Odpowiedz z cytatem
w sumie ciężko, żeby lektor twierdził cos innego, zwłaszcza na forum edukacyjnym
milalektorka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Przepraszam, ja nie uważam siebie za frajera!

Uczę przez pośrednika i jestem zadowolona z takiej formy współpracy,
nie muszę jeździć przez całe miasto między kolejnymi lekcjami, oszczędzam czas i pieniądze. Dodatkowo mam jeszcze pomoc ze strony szkoły.

bardzo proszę nie obrażać ludzi!
klakier124
Gość

Odpowiedz z cytatem
milalektorka napisał:
Przepraszam, ja nie uważam siebie za frajera!

Uczę przez pośrednika i jestem zadowolona z takiej formy współpracy,
nie muszę jeździć przez całe miasto między kolejnymi lekcjami, oszczędzam czas i pieniądze. Dodatkowo mam jeszcze pomoc ze strony szkoły.

To nie jesteś frajerem czy frajerką? Coś mi się wydaje, że znowu przyleciał jakiś właściciel "szkoły" mobilnej i broni swojego interesu. Nie dosyć, że mu się rodzaje mylą, to jeszcze sprzedaje stare ściemy, na które już mało kto się chce nabierać.
Oszczędzasz czas? Jeżdżąc w kółko? Pieniądze oszczędzasz? Oddając 30-50 procent właścicielowi szkoły, który siedzi z założonymi rękami? Pomoc ze strony szkoły??? Niby jaka?? hahaha
Agataaaa
Gość

Odpowiedz z cytatem
Może Mobilna szkoła ma słabych lektorów ale po pierwsze reklamuje się jako szkoła dla dzieci- czyli nie musi mieć dobrych lektorów, po drugie płaci podatki !!!!- czyli uczy legalnie Ci wszyscy kłapiący lektorzy pracują na czarno i oszukują państwo i nas wszystkich. Nie mówcie potem,że na nic w Polsce nie ma pieniędzy jak nie płacicie podatków.
klakier124
Gość

Odpowiedz z cytatem
Agataaaa napisał:
Może Mobilna szkoła ma słabych lektorów ale po pierwsze reklamuje się jako szkoła dla dzieci- czyli nie musi mieć dobrych lektorów.

To jest wlasnie absurdalne myślenie dyrektorów szkół. BAN
Korepetytorzy krzywdzą fiskus, a wy krzywdzicie dzieci!
wissi
Gość

Odpowiedz z cytatem
Widzę, ze kwestie podatkowe stały się głównym tematem dyskusji
BRAK MI SŁÓW
Gość

Odpowiedz z cytatem
Brak mi słów jak to czytam,
I bzdurne komentarze.
Żal i nic konstruktywnego!
1. szkoła zawsze będzie droższa od korepetytora z netu, to chyba normalne.
moze i są fajni nauczyciele z ogłoszenia ale ja raz znalazłam i trafiłam kiepsko. lekcje w kratke bo pani albo nie pasowało albo miala poślizg. druga fantastyczna, kompetentna i z podejsciem ale co z tego jak co lekcje odwoływała w ostatniej chwili. po 2 miesiącach miałam dość i pani podziekowalam. kolejny wybor padl na ta szkole, bo może tam ktos ma nad tym wszystkim nadzór . i ma faktycznie. dostałam lektorkę. dziewczyna po studiach,z profilem pedagogicznym - poprosilam o papiery skoro juz place drozej - bo tez przezylam przeskok cenowy- ksiązke do nauki priv przyniosła nie musialam latać po ksiegarniach,zapytałam czy można w ten sposób załatwić książkę do szkoły nie było problemu! jak sie spoznia ,wysyla smsa wczesniej, ze sie spozni i z jakiego powodu.
nie uwazam ani ze nasza nauczycielka jest zla ani ze krzywdzi mi dziecko.
i nie wiem dlaczego mam tracic czas skoro mam podane na tacy???
opanujcie się :/
barka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Musi być droższa, gdyż jest tu jakiś nadzór metodyczny
fortunaty
Gość

Odpowiedz z cytatem
dodaje pozytywną opinie o mobilnej szkole,
moja Kasia uczy się na korepetycjach od trzech miesięcy i widać poprawę wyników, na semestr 5- ze słabej 3ki, tak ma być!
O wygodzie i komforcie nie wspominam, bo za to płacę,
lektorka bardzo ogarnięta, przygotowana z materiałami,
ja mam czas dla siebie,
polecam!!
Barka2
Gość

Odpowiedz z cytatem
A ja zdecydowanie odradzam i nie chodzi o cenę tylko o jakość. Próbowałem się tam uczyć i właśnie ze względu na brak profesjonalizmu kadry zrezygnowałem. Jest to maleńka placówka i raczej nastawia się tylko na małe dzieci.
Mondra
Gość

Odpowiedz z cytatem
To szkoła dla dzieci, jeśli chcesz tam się uczyć profesjonalnie angielskiego to gratuluje ;/

I jeśli chodzi o dzieci, to niema IMHO lepszej oferty....
Szkoły językowe : Mobila szkoła happy hours opinie
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach