Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Słownictwo :.: Nowa metoda nauki słówek po angielsku

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Szukam chętnych do przetestowania nowej metody nauki słówek po angielsku który opracowaliśmy razem z moim mężem który pochodzi z Australii(oboje jesteśmy nauczycielami angielskiego).
Szczególnie mi chodzi mi o osoby które mają dość wkuwania słówek
Prześlij na mój e-mail twój stopień zaawansowania a ja wyślę ci zestaw ćwiczeń pozwalających opanowanie słownictwa w jak najkrótszym czasie.W zamian oczekuje tylko waszej opinii . barbarasnd@interia.pl
Google

Elfik87
newbie

Odpowiedz z cytatem
allybbb18@wp.pl z góry dziękuję
anjamlyn
newbie

Odpowiedz z cytatem
Jestem zainteresowana czapka_ania@op.pl
AWA13
newbie

Odpowiedz z cytatem
anneczka13@gazeta.pl poziom: upper-intermediate
Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
bejotka
fellow

Odpowiedz z cytatem
Moim zdaniem ta metoda uczy właśnie czytania ze zrozumieniem. Słowek uczymy się niejako przy okazji.
malgosik
newbie

Odpowiedz z cytatem
Bardzo interesuje mnie nauka j. angielskiego dlatego prosze o przeslanie nowej metody dla poczatkujacych. malgosik1@op.pl dziekuje.
rychol
newbie

Odpowiedz z cytatem
poziom średniozaawansowany, rychol10@poczta.onet.pl
dorotpaw
newbie

Odpowiedz z cytatem
figielek
newbie

Odpowiedz z cytatem
Ja rowniez poprosze zestaw cwiczen.Poziom sredniozaawansowany
Kfigielpl@yahoo.com
krokodylbambi
newbie

Odpowiedz z cytatem
słowik
newbie

Odpowiedz z cytatem
no cóż ja byłbym wdzięczny. Należe do ludzi początkującynch, ucze się angielskiego dopiero drugi rok (totalnie od podstaw).Nauka słówek nie idzie mi zbyt szybko. z góry dziękuje... (krzyś) =)
słowik
newbie

Odpowiedz z cytatem
jakby co to jestem pod slowik.p@op.pl
yest
newbie

Odpowiedz z cytatem
Jeśli jeszcze można, to chętnie spróbuję - mój poziom: intermediate
yest
newbie

Odpowiedz z cytatem
ye_st@wp.pl - intermediate
annzaw
newbie

Odpowiedz z cytatem
Jeśli dalej jest to aktualne to bardzo proszę o przesłanie zestawu ćwiczeń. Poziom pomiędzy podstawowym a średniozaawansowanym.
annzaw@poczta.onet.pl
dziękuję
BWG
newbie

Odpowiedz z cytatem
Ja także poproszę o zestaw.
Mój poziom - dawno nie używany i zapomniany środniozaawansowany więc czuję się jak na podstawowym. Chciałam sobie coś przypomnieć i nauczyć się czegoś nowego ale nie wiem od czego zacząć. Mój email:bgawronska1@gmail.com
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Odpowiedz z cytatem
A czy ta metoda przewiduje poziom CPE ? czy ktoś już może dostał zestaw CPE ? bo ja już dwa maile wysłałem z prośbą o ten poziom i narazie wciąż czekam happy
Słonecznik
newbie

Odpowiedz z cytatem
bardzo chętnie skorzystam redit2@wp.pl
figielek
newbie

Odpowiedz z cytatem
Metoda jest bardzo fajna ale zajmujaca tez troche czasu.
Dostalam 2 zestawy dla poziomu srednio-zaawansowanego.
Czy ma Pani jeszcze wiecej takich zestawow?
P.S.Oprocz zestawow dostalam tez porcje slowek nie majacych zadnego powiazania z zestawami(zupelnie nowe slowka)Czy bylo to zamierzone czy moze slowka byly do innego zestawu ?
Motyllek
newbie

Odpowiedz z cytatem
poproszę zestawik - mariposaa@gazeta.pl poziom zaawansowany Pozdrawiam...
sadycha
newbie

Odpowiedz z cytatem
moj e-mail sadycha@op.pl apoziom to chyba srednio zaawansowany
slomka81
newbie

Odpowiedz z cytatem
Ja również bardzo chetnie skorzystam.kiedyś miałam bardzo duzy kontakt z j.angielskim,ale potem przez jakiś czas była przerwa i zapomniałam mnóstwo słówek.Mój poziom to FCE.Własnie się przygotowuję do tego egazminu.Poproszę o ćwiczenia.
E-mail: slomka81@o2.pl
słodka :)
newbie

Odpowiedz z cytatem
ewabaranowska19@wp.pl
ucze się anglika ale trudno mi wchodzą słówka...pomocy
bejotka
fellow

Odpowiedz z cytatem
Słówka zawsze będą wchodziły trudno, jeśli będziesz uczyła się ich w oderwaniu od tekstu lub jeśli w czasie nauki nie będziesz wystarczająco skupiona. Jeśli wolisz uczyć się tradycyjnie spróbuj takiej metody. Zazwyczaj w podręcznikach po czytankach są najważniejsze słówka w nich zawarte. Jeśli to podręcznik polski to są one tłumaczone. Jeśli angielski musisz znaczenia tych słówek wyszukiwać w słowniku.
Proponuję Ci następujacą metodę:

1. Przeczytaj czytankę i podkreśl ołówkiem wszystkie nieznane Ci słówka. Wypisz je na luźnej kartce.
2. Podkreśl na tej kartce słowka zanjdujące się na wspomnianej wyżej liście i dopisz do nich tłumaczenia.
3. Przeczytaj czytankę ponownie i wycieraj gumką słówka, które już rozumiesz.
4. Teraz znajdź tłumaczenia słowek, których nie byo na liście w podręczniku.
5. Naucz się tych słówek. W czasie nauki dopisuj do każdego słówka zdanie, w którym ono wystepuje.
6. Wróć do 3.
7. Ucz się słówek ze swojej listy robiąc przy okazji fiszki zawierające z jednej strony angielskie słówko (lub wyrażenie, z drugiej jego polskie znaczeni i przykład.
8. Codziennie z samego rana i wieczorem przed snem powtarzaj słówka z tych fiszek.
9. Po nauczeniu się w ten sposób 1.000 - 1.500 słowek zamów u Pani Basi zestaw dla początkujacych i od tej pory ucz się równolegle z podręcznika i z zestawu barbarysand.
Pavulon
newbie

Odpowiedz z cytatem
Witam i również poproszę o podobny zestaw do przetestowania.Obecnie uczę się j.angielskiego w angielskim collegu na poziomie 2 (entry 2),więc podstawy mam juz za sobą lecz wciąż mam problemy ze zrozumieniem nie tylko nauczyciela jak również moich kolegów i koleżanek (obcojęzycznych) z klasy.Z chęcią podzielę się swoimi spostrzeżeniami i uwagami..Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Mój e-mail: agent.emilio@wp.pl
joachim1788
newbie

Odpowiedz z cytatem
joachim17@onet.eu poziom FCE happy
AndziaP.
newbie

Odpowiedz z cytatem
Witam. Bardzo prosze o zestaw ćwiczeń (poziom intermediate). anka.pan@interia.pl Pozdrawiam
patui
newbie

Odpowiedz z cytatem
Proszę o przesłanie zestawu- patui@tlen.pl poziom FCE i średnio zaawansowany. Dziękuje
GuSia_17
newbie