Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Słownictwo :.: Poszukuję słownictwa do rozprawek, tekstów, listów...

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Poszukuję słownictwa do rozprawek, tekstów, listów...
sylvers
Gość

Odpowiedz z cytatem
Poszukuję słownictwa do oficjalnych listów i rozprawek. Zaczynanie, kończenie myśli itp. Wszelkie przydatne treści od Was mile widziane.
Google

braxtor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jeżeli chodzi Ci o coś takiego:
1. To begin with – na początek – To begin with, you have to remember that…
2. First of all/ firstly/ secondly – przede wszystkim/ po pierwsze/ po drugie
...............

To więcej takich zwrotów znajdziesz tutaj. Mam nadzieję, że się przyda.
sapper
Gość

Odpowiedz z cytatem
Chyba mu o coś takiego chodziło, bardzo przydatne też z tego skorzystam. Mam do napisania oficjalny list biznesowy na zaliczenie po Nowym Roku, słownictwo jak znalazł happy
sylvers
Gość

Odpowiedz z cytatem
Tak właśnie o coś takiego mi chodziło. Dzięki bardzo przyda się, bo też mam do napisania pracę.
nabeks
Gość

Odpowiedz z cytatem
Przyznam, że bardzo przydatne, strona już dodana do zakładek:P, widać, że w internecie można znaleźć odpowiedzi na wszystkie nurtujące nas pytania
nabeks
Gość

Odpowiedz z cytatem
braxtor napisał:
Jeżeli chodzi Ci o coś takiego:
1. To begin with – na początek – To begin with, you have to remember that…
2. First of all/ firstly/ secondly – przede wszystkim/ po pierwsze/ po drugie
...............

To więcej takich zwrotów znajdziesz tutaj. Mam nadzieję, że się przyda.

Dzięki, bardzo fajne i przydatne. Super stronka.
Ja się tych zwrotów już uczę na pamięć, przyda mi się, bo za tydzień mam na studiach egzamin z angielskiego w biznesie, m.in. praca pisemna się szykuje.
ladavinci
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja też poszukuję, ale słownictwa do rozprawek o sztuce, to jest bardzo fajne i szczegółowe, ale jeszcze przydałoby mi się trochę zwrotów typu:

Patrząc na twórczość, Okres twórczości, Przedstawia swoje poglądy filozoficzne, artyzm itd.
Nieważne
Gość

Odpowiedz z cytatem
z tego co się orientuje to ten wpis oryginalnie był na engleash.net i takie branie cudzej pracy i się nią chwalenia nie jest wcale w porządku na dowód daje link:

http://engleash.net/100-zwrotow-ktore-musisz-znac-piszac-po-angielsku

data publikacji jest o ponad rok wcześniejsza. To naprawdę nie fair, szczególnie że na engleash znajdziecie więcej takich ciekawych i przydatnych materiałów, czego nie gwarantuje w przypadku serwisów, które sobie przywłaszczają cudzą pracę!!!!
czytelnik
Gość

Odpowiedz z cytatem
z tego co się orientuje to ten wpis oryginalnie był na engleash.net i takie branie cudzej pracy i się nią chwalenia nie jest wcale w porządku

No to już jest szczyt chamstwa. Ładna mi szkoła językowa i jej blog.. A najciekawsze jest to, że poprzedni wpis u nich nosi tytuł "oszustka" haha

Polecam jednak oryginał, czyli http://engleash.net
Słownictwo : Poszukuję słownictwa do rozprawek, tekstów, listów...
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach