Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Studia językowe :.: Praca licencjacka metodyka

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Praca licencjacka metodyka
MissCyanide
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam,
piszę w tym roku pracę licencjacką z metodyki. Zastanawiam się nad tematem i prosiłabym bardzo o pomoc ponieważ nie potrafię tych tematów zawężyć bądź też nawet określić.
Pierwszy mój pomysł to temat związany z "How to teach pronounciation", myślałam o tym zeby wybrać np the most effective method in teaching pronounciation... Ale... w książce "How to Teach..." ani w kilku innych nie znalazłam konkretnych wskazówek jakoby były jakieś uznane i konkretne metody nauczania...

Kolejny mój pomysł natknął się sam... moja mama (ok 50lat) poszła w tym roku na studia i musi zacząć uczyć się angielskiego... myślałam o tym żeby to sprytnie wykorzystać... tylko jak?

Macie może jakieś pomysły?
Google

xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Odpowiedz z cytatem
Jeśli chodzi o wymowę to może warto zająć się akcentem i jego nabywaniem we wczesnych lub późnych latach nauki (Twoja mama). Jeśli chodzi o dorosłych to popularne są tematy typu "teaching English to adults" (to tak bardz ogólnie, moża doprecyzować konkretną rzecz) lub "learning strategies for adults" lub "memory strategies". Można byłoby też napisać coś o autonomii dorosłego i np. połączyć to z byciem samoukiem.
pomoc
aaannnnnnneeeee
Gość

Odpowiedz z cytatem
Chętnie pomogę. Pisz na moje gg 28299137.
Studia językowe : Praca licencjacka metodyka
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach