Oprogramowanie :.: Program do nauki słówek
|
Google
|
 |
|
|
|
 | A może ten. |  |
 | nauka dla leni :D |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|
bejotka
fellow
| Dołączył: | 01 Sty 1970 | | Posty: | 665 | | Skąd: | Warszawa |
|
 |
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 6:06 am |
|
 |
 |
 |
 |
| Anonymous napisał: | | Ostatnio pisałem do producentów pakietu Profesor Henry i okazało się, że to co piszą w materiałach reklamowych jest wzięte z powietrza. Częstotliwość występowania i użyteczność słówek i zwrotów nie jest określona w oparciu o żaden korpus języka angielskiego, a zdania są wymyślone przez ich autorów. Dlatego radziłbym się mocno zastanowić, zwłaszcza osobom, którym zależy na nauce żywego języka. Program też nie jest również wolny od błędów językowych. Do producentów Supermemo nie pisałem, ale wiem, że im wyższy poziom, tym więcej archaizmów, no i amerykańska odmiana języka angielskiego. |
Anonimowo można różne głupstwa pisać, zwłaszcza na forum.
Już kiedyś pisałem, każdy kurs języka, każdy podręcznik i każdy program przedstawiają tylko demo języka. Całego języka nie mozna ani nauczyć ani przedstawić. Dlatego ucząc się go, trzeba również czytać i zapisywać nowe słówka, nowe ich znaczenia i wyrażenia, które w nich występują i uczyć się ich.
To prawda, w pakietach SuperMemo Speed up! , SuperMemo Proficiency! oraz SuperMemo Power Words spotykamy się z akcentem amerykańskim, ale już w Basic English, First Steps in English, Angielski? No problem? Mamy do czynienia z czystym British English.
Profesor Henry - Słownictwo jest jak dotąd najlepszym programem uczącym słówek w kontekstach, pod tym względem wyprzedza już SuperMemo.
|
|
|
|  |
 | |  |
 | Moim zdaniem SuperMemo jest najlepszy |  |
|
Hawaj
Gość
|
 |
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 10:06 pm |
|
 |
 |
 |
 |
a przy tym najskuteczniejszy przy regularnej nauce. Niewazne czy sie siedzi 3 godziny dziennie czy 0,5 efekt zamierzony przyjdzie predzej czy pozniej.
Na poczatek, zeby nie wydawac pieniazkow:), a zeby sobie sprawdzic jak mniej wiecej to dziala mozna sciagnac darmowe bazy SuperMemo z angielskiego, niemieckiego, rosyjskiego, filozofii, marketingu, rachunkowości itd. na portalu korepetycji Korkuj.pl.
Ja uzywam SM od dawna i mozna naprawde nauczyc sie nim wszystkiego, to jest swietne.
|
|
|
 | omnimemo.com |  |
 | www.learn-vocabulary.org |  |
 | angi.pl |  |
 | Anki |  |
 | Fiszkoteka |  |
 | Siema |  |
 | Oprogramowanie : Program do nauki słówek |  |
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
|
|
|
|
|

Portal dla obecnych i przyszłych anglistów.
 | Ostatnio na forum |  |
 | Język angielski |  |
|