FCE :.: Przygotowanie się do FCE - czy jest możliwe?
Przygotowanie się do FCE - czy jest możliwe?
TomekZ1991
newbie
Wysłany: Pią Cze 18, 2010 6:22 am
Poziom mojego angielskiego oceniłbym na B1 i marzy mi się by w przyszłym roku podejść do FCE. Jestem w tym temacie trochę zielony i mam do Was pytanie czy dam radę nauczyć się materiału, którego oni tam wymagają? Przez wakacje będę się uczył sam, a w roku szkolnym chciałbym się zapisać na kurs do dobrej szkoły językowej przygotowującej do FCE.
Jeszcze takie jedno pytanie mam. Czym różni się w szkołach językowych nauka języka angielskiego na poziomie B2 od przygotowywania do FCE? (Bo szkoły oferują zarówno semestralne kursy na poziomie B2 jak i roczne kursy przygotowujące do FCE - czym to się różni?)
Google
Wysłany:
lang
Gość
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 3:09 pm
może zacznij od kursu on-line. Centrum egzaminacyjne Lang LTC wprowadziło kursy internetowe przygotowujące do FCE, CAE, CPE i PET. Są niedrogie, tylko 249 zł i zapewniają zniżkę 40 proc. na egzamin w centrum egzaminacyjnym Lang, więcej info na: http://esol.langltc.com.pl/langcamb/
maciek_89
newbie
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 7:14 pm
podbijam temat ponieważ zagadnienie mniej interesuje:)
Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć na ten temat?
Skuteczne metody, szczególnie w kwestii gramatyki.
filip88
newbie
Wysłany: Sro Mar 21, 2012 1:15 am
Co do gramatyki polecam książkę Murphy'iego, co do nauki słownictwa polecam fiszki - piszę o nich na swoim blogu, to jest naprawdę rewelacyjna sprawa! Pamiętajcie, że słownictwo, phrasale i kolokacje to jedna z najważniejszych rzeczy jeżeli chodzi o fce
no.name
newbie
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 7:34 pm
"Skuteczne metody, szczególnie w kwestii gramatyki."
Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz.
Kiedy sama przygotowywałam się do egzaminów, robiłam masę ćwiczeń i w pewnym momencie nie musiałam już się zastanawiać nad tym, czy użyłam danej struktury gramatycznej poprawnie czy nie. Kup albo pożycz z biblioteki stare zestawy z testami i spisuj sobie, z czym przy każdym z nich były największe problemy, żeby wiedzieć, na co zwrócić szczególną uwagę.
FCE : Przygotowanie się do FCE - czy jest możliwe?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1