Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

FCE :.: Przygotowanie się do FCE - czy jest możliwe?

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Przygotowanie się do FCE - czy jest możliwe?
TomekZ1991
newbie

Odpowiedz z cytatem
Poziom mojego angielskiego oceniłbym na B1 i marzy mi się by w przyszłym roku podejść do FCE. Jestem w tym temacie trochę zielony i mam do Was pytanie czy dam radę nauczyć się materiału, którego oni tam wymagają? Przez wakacje będę się uczył sam, a w roku szkolnym chciałbym się zapisać na kurs do dobrej szkoły językowej przygotowującej do FCE.

Jeszcze takie jedno pytanie mam. Czym różni się w szkołach językowych nauka języka angielskiego na poziomie B2 od przygotowywania do FCE? (Bo szkoły oferują zarówno semestralne kursy na poziomie B2 jak i roczne kursy przygotowujące do FCE - czym to się różni?)
Google

lang
Gość

Odpowiedz z cytatem
może zacznij od kursu on-line. Centrum egzaminacyjne Lang LTC wprowadziło kursy internetowe przygotowujące do FCE, CAE, CPE i PET. Są niedrogie, tylko 249 zł i zapewniają zniżkę 40 proc. na egzamin w centrum egzaminacyjnym Lang, więcej info na: http://esol.langltc.com.pl/langcamb/
maciek_89
newbie

Odpowiedz z cytatem
podbijam temat ponieważ zagadnienie mniej interesuje:)

Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć na ten temat?
Skuteczne metody, szczególnie w kwestii gramatyki.
filip88
newbie

Odpowiedz z cytatem
Co do gramatyki polecam książkę Murphy'iego, co do nauki słownictwa polecam fiszki - piszę o nich na swoim blogu, to jest naprawdę rewelacyjna sprawa! Pamiętajcie, że słownictwo, phrasale i kolokacje to jedna z najważniejszych rzeczy jeżeli chodzi o fce
no.name
newbie

Odpowiedz z cytatem
"Skuteczne metody, szczególnie w kwestii gramatyki."
Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz.

Kiedy sama przygotowywałam się do egzaminów, robiłam masę ćwiczeń i w pewnym momencie nie musiałam już się zastanawiać nad tym, czy użyłam danej struktury gramatycznej poprawnie czy nie. Kup albo pożycz z biblioteki stare zestawy z testami i spisuj sobie, z czym przy każdym z nich były największe problemy, żeby wiedzieć, na co zwrócić szczególną uwagę.
FCE : Przygotowanie się do FCE - czy jest możliwe?
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach