Szkoły językowe :.: SZKOŁA BELL - informacje
 | SZKOŁA BELL - informacje |  |
|
Google
|
 |
|
|
|
 | Bell Bydgoszcz - STANOWCZO ODRADZAM |  |
|  |
 | Bell Gdańsk/Gdynia |  |
|
ja84
Gość
|
 |
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 1:24 am |
|
 |
 |
 |
 |
nie polecam nikomu, śmieszna atmosfera, podejscie do słuchacza naganne, pani dyrektor wyśmiewa się z poziomu znajomosci języka, śmierdzący i pijany lektor, przez miesiąc nie mieliśmy podręcznika, grupę rozwiązują po 1 m-cu bo im sie nie opłaca, wysoka cena, a jakość bardzo słaba, późne godziny zajęć, przez miesiąc chodzilem ale czułem się jakby tych zajęc nie bylo, non stop patrzyłem na zegarek kiedy sie skończą zajęcia, lektor gadał tylko o swoich podróżach. nie polecam nikomu,
|
|
|
 | bell warszawa |  |
 | Szkole Bell mówię NIE!!! |  |
|  |
 | za drogo |  |
 | bell krakow |  |
|  |
 | |  |
|
kito2
Gość
|
 |
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 6:03 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Obawiam się że to co piszecie w poprzednich postach to prawda.
Uczyłem w Bellu kilka lat temu i historia z native sp to cała prawda. Są to ludzie bez przygotowania pedagogicznego i jak to ktoś określił z "łapanki". Zwłaszcza ci młodzi, przyjeżdżają prosto po szkołach albo po jakiś kursach.
Najgorsze jest to że w Bellu'u panuje chory i wypaczony system masowej biurokracji i papierologii, wieczne nękanie lektorów dziesiątkami raportów etc. - co nijak się ma do 'nauczenia' osoby która stoi na końcu czyli ucznia.
To jest mit, że tylko zajęcia z nativem są idealne i zapewnią Wam zdanie egzaminów, bo dzisiaj to żadna gwarancja.
Ale taka jest polityka Bella-zamydlanie na dzień dobry oczu że każde zajęcia są prowadzone z nativem, i ludzie na to idą. A po 1 semestrze, jeśli nie kilku zajęciach,wielkie rozczarowanie.
Jeśli chcecie nauczyć się języka to najpierw zróbcie wywiad ze znajomymi i przede wszystkim, dowiedzcie się o danego lektora. Bo od tego trzeba zacząć, w końcu spędzicie z tą osobą masę czasu i jeszcze za to płacicie!
Z doświadczenia dodam że im większe klasy (11-12 osób) tym gorzej. Płacicie za poświęcany Wam czas, a przy tak dużych grupach są małe szanse że lektor będzie w stanie do każdego z osobna podejść.
Gdyby moje nastoletnie dziecko zaproponowało tą szkołę - na pewno bym ją odradził.
życzę powodzenia w odnajdywaniu Swojego 'nauczyciela'.
|
|
|
|  |
 | |  |
 | Szczecin |  |
 | Re: Szczecin |  |
 | Bell Bydgoszcz |  |
|
Rozczarowany
Gość
|
 |
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 3:19 am |
|
 |
 |
 |
 |
Tak, jeszcze się taki nie narodził który każdemu dogodził. Ale powinien przynajmniej większości dogodzić. A Bell tego nie robi. W sytuacji w której ktoś ciężko pracuje i za swoje ciężko zarobione pieniądze chce móc swobodnie operować językiem angielskim w pracy i codziennych sytuacjach spodziewa się, że będzie odpowiednio i wszechstronnie przygotowany w SZKOLE i przez SZKOŁĘ za którą się słono płaci. Bellowi dałem kilka miesięcy. Ale nieustanne zmiany lektorów, spóźnianie się ich, nieustany brak przygotowania każdego by wyprowadziło z równowagi. Sęk w tym, iż pracując również w sektorze usług, nie utrzymałbym się w pracy nawet dnia gdybym tak podchodził do pracy jak lektorzy prowadzący moje zajęcia. Muszą zrozumieć, że osoby zapracowane chcą coś z zajęć wyciągnąć a nie robić wszystko samemu w swoim czasie. Dodatkowo, lektorzy nie mogą nieustannie się zmieniać bo to znaczy, że brak jest kontynuacji nauki. Przebrała się miarka - do Bella nie wrócę. Nawet oferta niższej ceny za przyszłoroczny kurs nie przekonał mnie do powrotu (to też daje do myślenia, muszę tracić studentów na rzecz innych szkół, w przeciwnym razie, nigdy by nie cieli cen w taki sposób). Dziękuję.
|
|
|
|  |
 | Szkoły językowe : SZKOŁA BELL - informacje |  |
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
|
|
|
|
|

Portal dla obecnych i przyszłych anglistów.
 | Ostatnio na forum |  |
 | Szkolnictwo |  |
|