Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Słownictwo :.: Skuteczna nauka słówek angielskich

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skuteczna nauka słówek angielskich
majster590
newbie

Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich,
ostatnio natknąłem się na Fiszki.
Jest to metoda nauki słownictwa z jednej strony polski wyraz ze zdanie z drugiej angielski odpowiednik również użyty w zdaniu.

W internecie jest kilka stron, które oferowałyby naukę online, jedna wpadła mi w oko: fiszkionline.pl

Czekam na wasze opinie czy nauka online jest waszym zdaniem skuteczna.
Google

Re: Skuteczna nauka słówek angielskich
darek1243
Gość

Odpowiedz z cytatem
Korzystałem kiedys z takiego sposobu nauki słówek. Nauczyłem się ok 80% słownictwa więc myślę, że jest ok. W sumie po co przepłacać jak można mieć to samo za niższą cenę.
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja korzystam z Fiszek w plikach Mp3 - według mnie bardzo fajna i skuteczna alternatywa dla tradycyjnych kartoników.
Pliki do nauki pobrałem ze strony: Fiszki Mp3
fiszki i nauka słówek
CamillusAugust
Gość

Odpowiedz z cytatem
Trochę na ten temat możesz znaleźć tutaj: http://kamilkuczynski.com/jezyki-obce-jak-ucze-sie-3-4-razy-szybciej-slowek/

Jednak ja zmieniłem trochę taktykę.

Teraz postanowiłem, że słówek będę uczył się z tv i książek. Dzięki temu jest o wiele większe połączenie emocjonalne z słówek. A dzięki temu łatwiej jest je zapamiętać.

Drugą zaleta jest ciągłe powtarzanie tych słówek. Podczas oglądania filmów z podpisami w obcym języku powtarza się na przykład słówko weinen. Po angielsku zapamiętałem na przykład słówko pevment. Pojawiło się no z 4 razy w tekście.

Natomiast fiszki są dobre, do mechanicznej nauki. Jednak ucząc się w ten sposób nie uczysz się gramatyki ani kontekstu.
filip88
newbie

Odpowiedz z cytatem
ja również polecam fiszki, a tu ciekawy artykuł, dla tych którym nie wystarczy to co napisał majster otwierając temat. Czyli info jak można udoskonalić fiszki i o tym, czym w zasadzie są fiszki.
nEFBW
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja polecam stronę http://pytacz.netne.net happy
Są tam słówka z podręcznika Matura Explorer.
Słownictwo : Skuteczna nauka słówek angielskich
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach