Szkoły językowe :.: Speak Up to banda oszustów i kłamców!
 | Speak Up to banda oszustów i kłamców! |  |
|
pawelprzybysz
Gość
|
 |
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 3:58 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Speak Up to BANDA oszustów!!!
Nazywam się Paweł Przybysz i mieszkam w Białymstoku. 4 dni temu zadzwonili do mnie aby mnie poinformować, że zostałem wylosowany z pośród ludzi i wygrałem 500zł na kurs języka w szkole Speak Up. Ogólnie nie wierze w takie BREDNIE jak wylosowany, także zapytałem się wprost- Czy będę ponosił jakieś dodatkowe koszty związane z tą nagrodą i czy będę musiał dopłacić aby skorzystać z tej nagrody. Otrzymałem odpowiedż, że nie będę musiał i że nagrode mogę wykorzystać na dowolny przeze mnie sposób. SKORO tak udałem się wczoraj dnia 9.12.2009 o godzinie 17:30 po nagrodę do Speak Up. Na miejscu oczywiście nikt nie przywitał mnie słowem gratuluje wygranej itp tylko rozpoczeła się typowa promocja szkoły i omawianie jak wyglądają kursy. Jestem osobą cierpliwą także czekałem na moment, w którym usłyszę to po co w gruncie rzeczy tam przyszedłem- czyli o nagrodzie. Minęło jakieś 40 minut wraz ze sprawdzeniem mojej wiedzy w teście komputerowym i zakończeniem prezentacji przez osobę prowadzącą - po czym widząc, że to już koniec naszej rozmowy musiałem SAM wspomnieć o nagrodzie. Pani odpowiedziała, że nagrode wliczyła już w koszt kursu za ponad 3500zł na 15 miesięcy. Prawda jest taka, że to nie ŻADNA nagroda W MORDE ZBYSIA tylko KŁAMSTWO! Każda osoba, która przychodzi z ulicy otrzyma IDENTYCZNĄ cene kursu bez tak zwanej "nagrody".
Jeżeli na wstępie szkoła oszukuje klientów i daje mylne informacje to dziękuje za ich usługi chociażby byli najlepszą szkołą w Polsce. A prawda jest taka, że NIE JEST! Złodzieje i Kłamcy!
Pani która powiedziała mi o nagrodzie zaproponowała abym przyszedł z kimś znajomym (no tak jasne mam wciągać ludzi do czegoś czego sam nie jestem pewien) Tak jak im wspomniałem w rozmowie telefonicznej- "Jak otrzymam informacje póżniej wszystko zostanie przekazane drogą "łańcuchową". Nie nawidze oszustów i ludzi, którzy marnują mój czas. Życzę tej firmie UPADŁOŚĆ i BANKRUCTWO.
|
|
|
|  |
 | |  |
|
Google
|
 |
|
|
|
 | hehehehehe |  |
|
ukatrupion
Gość
|
 |
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 10:39 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Kolego, o czym Ty tutaj wypisujesz ? Normalne działania promocyjne, o co Ci chodzi? Przychodzisz do szkoły i nikt Cię nie wita - mein gott, mieli paść trupem z wrażenia, że ich zaszczyciłeś?
rabat tez moze byc nagroda, przeciez teraz wszedzie mozna dostac znizki. jesli ci sie nie podoba rabat, to nie korzystaj i tyle, a nie atakujesz szkole, ktora jest po prostu dobra, tylko cos tam ci sie nie spodobalo.
chodzilem dwa lata do Speak Up i ostatnie co moglbym o tej szkole powiedziec, to ze jest nierzetelna. nauczyciele sa dobrze przygotowanymi fachowcami, metoda Speak Up faktycznie jest ok, ja nie mam w czym szukac dziury.
|
|
|
 | . |  |
 | Odradzam szkołe Speak Up |  |
 | Bezwględna szkoła |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|
tusia_skc
Gość
|
 |
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 7:27 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Niedawno wypełniłam bezpłatną ankietę w jednym z warszawskich empików. Według ankieterki stanęłam przed szansą wygrania kursu angielskiego w Speak Up 100% gratis. Nie wierzyłam, ale odpowiedziałam na 3 pytania. Sądziłam, że to po prostu promocja firmy. Po mniej więcej tygodniu uprzejma, aczkolwiek stanowcza pani zadzwoniła, informując mnie o zdobyciu 2. nagrody: zniżki 50% na dowolny kurs w pasującym mi terminie. Akurat! Pewnie wszyscy otrzymali drugą nagrodę... Pani nie potrafiła mi powiedzieć ile mnie będzie kosztować to drugie 50%. Podała jednak adres i ustaliła termin spotkania, na którym wszystko będzie domówione. Już miałam się nie zgodzić, ale postanowiłam sprawdzić w internecie lokalizację i cennik. A nuż się będzie opłacać... Ha! Podali cenę godziny, ale nie wiadomo, ile godzin jest w pojedynczym kursie. Gdybym była z Warszawy, poszłabym na umówione spotkanie i oznajmiła, że nie mam zamiaru brać udział w ich marketingowych chwytach, ale nie po drodze mi na al. Waszyngtona. Zadzwonić? Uprzejma pani dzwoniła z zastrzeżonego (sprytny chwyt...) a na stronie jest tylko jeden czy dwa numery (a w samej stolicy chyba 4 szkoły), więc czy dodzwonie się tam gdzie chcę? Prawdopodobnie oleję sprawę spotkania, a gdy się o mnie upomną, powiem im, co o tym myślę.
Nie zgadzam się z opinią, że to zwykły chwyt marketingowy. Można rozwiesić plakaty "Kurs 50% taniej" i to normalne. Ale nagabywanie konkretnej osoby i wmawianie jej, że ma wyjątkową szansę(w co nie wierzę) nie jest etyczne. Zwykłe kłamstwo(a w reklamie już na porządku dziennym...)! A ta niewinna ankieta miała tylko na celu pozyskanie numerów telefonów potencjalnych ofiar.
|
|
|
|  |
 | |  |
 | ok |  |
|
KlaudiaDO
Gość
|
 |
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 7:14 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Skonczylam dwa poziomy angielskiego w Speak Up. Dla mnie zasady byly jasne. Przeczytalam, podpisalam umowe i tym samym zgadzalam sie na warunki jakie mi proponowali. Akurat system platnosci bardzo mi odpowiadal, bo nie bylabym w stanie zaplacic od razu calej sumy. Jezeli chodzi o sama szkole, to atmosfera tam (Puławska) dosc przyjemna, no i duzym plusem sa male grupy. Nie krepowalam sie tak. Najlepsze co maja tam to konwersacje. Po kilku lekcjach czulam, ze jezyk jest rzeczywiscie bardziej przyswojony. Po zakonczeniu pierwszego poziomu potrafilam sie nawet porozumiec. Sami lektorzy dosc kompetentni, wymagaja, ale jak ktos jest w tyle tez pomoga. Nie jest tak, ze jest sie zdanemu samemu na siebie. Moja kilkumiesieczna nauke wspominam dobrze, dostalam to czego oczekiwalam.
|
|
|
 | Szkoły językowe : Speak Up to banda oszustów i kłamców! |  |
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
|
|
|
|
|

Portal dla obecnych i przyszłych anglistów.
 | Ostatnio na forum |  |
 | Szkolnictwo |  |
|