Wszystkim chcącym się podszkolić przede wszystkim w mówieniu, polecam spojrzeć sobie na szkołę angielskiego online, gdzie przez Skype rozmawia się z nauczycielami z innych krajów (anglia, usa, australia) można za darmo zapisać się na konwersacje testową, po której nauczyciele określą na jakim jesteśmy poziomie.
Google
Wysłany:
qubertus
Gość
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 4:16 pm
Wszedłem z ciekawości. ku mojemu zaskoczeniu lekcja testowa okazała się darmowa - miłe zaskoczenie. Sama konwersacja testowa podoba mi się. Rozmawiałem z bardzo sympatyczną Brytyjką mieszkającą obecnie w Brazylii Jako, że lubię podróże, ucięliśmy sobie miłą pogawędkę. Jutro mam dostać wyniki, ale speakerka powiedziała, że rzadko zdarza jej się rozmawiać z kimś na tak dobrym poziomie
Polecam niezdecydowanym.
Kielich
Gość
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 6:03 pm
jak dla mnie speaking i umiejętność porozumienia się z obcokrajowcami są najważniejsze. Jeśli takie konwersacje jak w szkole online faktycznie przynoszą rezultaty to uważam, że jest to świetne rozwiązanie. Zapisałem się na darmowy test - po nim będę umiał powiedzieć coś więcej.
Kielich
Gość
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 7:59 pm
Rozmowa wypadła bardzo fajnie. Okazuje się, że w tej szkole uczą sami native speaker - pierwszy raz w życiu miałem okazje przeprowadzić rozmowę z kimś, dla kogo językiem ojczystym jest angielski - fajne doświadczeni
zapisze się na konwersacje na miesiąc - zobaczymy jak będzie szło. Na wakacje akurat się coś podszkolę
Słownictwo : Speaking
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1