Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: Szkoła językowa w Warszawie

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Szkoła językowa w Warszawie
darecioorzech
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam,
Ja chodze do szkoły językowej ok (www.ok.edu.pl) i ucze sie angielskiego i hiszpanskiego. Z czystym sumieniem moge polecic chcacym uczyc sie w Warszawie tą placówke. Jeśli chodzi o poziom to angielskiego nie znalazłem lepszego, a hiszpanski to chyba tylko inst. cervantesa.
Pozdrawiam
Google

Academy of New York
LeoB
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jaka to zenada jak ktos na beszczela pisze reklamowe posty. Juz moglibyscie sie bardziej starac, bo kto w to wierzy?
Z doswiadczenia mam oblatane wiekszosc szkol w Warszawie i poziom jest marny. Niektorych lektorow to sam moglbym uczyc...a gdzieniegdzie to nawet wody sie nie mozna napic za darmo...
Doplacilem troche ale mam teraz to czego inni moga mi pozazdroscic. Zajecia w maleh grupie (jestesmy w niej razem z moja dziewczyna, razem 5 osob), lekcje tylko z amerykanskim lektorem (juz mi sie nie powiem co che od tego kwadratowego brytyjskiego angielskiego) i klimacik megawypasny. Kawka, dobra gazetka, panie mile z obslugi happy (robia mi te kawe zawsze jak czekam na lekcje hehehehe happy) i dobra czilautowa muzyczka w tle. Lobby wypasione, klimat jak w jakims przytulnym hoteliku happy a salki jeszcze takich nie widzialem w szkolach, nawet tablice sa w drewnianych oprawach. Z reszta nie bede sie rozpisywal. ZAJEBIASZCZE MIEJSCE jak dla VIPów happyPhappyhappyhappy Ich stronka to www.academyofnewyork.com
uuuras
Gość

Odpowiedz z cytatem
wedlug mnie najlepszy w Warszawie jest TFLS, wogole opinia jest taka ze maja najlepszych lektorow
anka.solec
Gość

Odpowiedz z cytatem
tak, popieram, dla mnie tez szkoła tfls jest ok. Ucze sie tam juz 3 semestr. Zajęcia są ciekawe, lektor z dużym doświadczeniem juz gdy przekroczyłam próg sali mówił do nas po angielsku dzięki czemu od wejścia musiałam myśleć i mówić po angielsku. Polecam kazdemu
romeo12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Każdy ma dla siebie coś innego, wybieram English For You za ich małe grupki i zajęcia w systemie dualnym , polski lektor ogarnia zagadnienia z gramatyki, natomiast Native prowadzi konwersację, polecam dodtkowe konwersacje w kafejce dyskusyjnej
mlody12
Gość

Odpowiedz z cytatem
plecam T and T
ODRADZAM PI SCHOOL
sergio.rozczarowany
Gość

Odpowiedz z cytatem
A ja odradzam PI SCHOOL. jak czytałem fora , były same dobre opinie ale szybko po zapisaniu dowiedziałem się że to całkowicie mija sie z rzeczywistoscia. ODRADZAM PI SCHOOL OPIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM
lokaj43
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja mogę powiedzieć kilka dobrych słów o English For You, przede wszystkim zajęcia w kameralnych grupkach za spoko cenę. Rozbudowana sekcja konwersacyjna bardzo pomaga w opanowaniu mówienia, osobiście bardzo polecam dwóch Nativów Susan oraz Travisa ze Stanów, jeżeli chodzi o część gramatyczną bardzo dobrze tłumaczy Magda Sprysak. Chodze do oddziału w centrum
tempera
Gość

Odpowiedz z cytatem
mnie spodobała się ofertka speak up’u. zaliczyłam u nich dwa poziomy, przy okazji przygotowując się do maturki. lektorzy wymagający, acz bardzo sympatyczni i pomocni, sposób prowadzenia zajęć calkiem przyjemny happy
klubekop
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wczoraj byłem ta rozmowie kwalifikacyjnej w English for You przy Marszałkowskiej, bardzo wnikliwie sprawdzili mój poziom, spotkanie trwało prawie godzinkę, ale widac ,że ktoś się przyłożył.
karola012
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja zapisałam sie do szkoły tfls na kus do FCE. Już ponad miesiąc trwają zajęcia i muszę powiedzieć że to był strzal w dziesiątkę. Bardzo fajna lektorka, z super podejściem, fajnie prowadzi zajęcia, są ciekawe i nie ma nudy a uważam że to jest ważne.
Polecam wszystkim i pozdrawiam
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wybór szkoły angielskiego mus być przemyślany, ja osobiście kierowałem się opiniami znajomych, wśród rekomendowanych miejsc była Lingua Nowa , TFls oraz English For You . Oczywiście jest znacznie więcej dobrych szkół. Osobiście trafiłem ostatecznie do English For You, chodzę tu od września, szkoła stawia na mówienie, są bardzo fajne warsztaty i zajęcia z Nativami.
Ostatnio wprowadzili tablice interaktywne, jako uzupełnienie zajęć, choć to nic specjalnego , gdyż wiele szkól już stosuje.
wole33
Gość

Odpowiedz z cytatem
Każdy woli coś innego, dla mnie dobre korki to jest to, mam gdzieś wszystkie szkółki
korki23
Gość

Odpowiedz z cytatem
Korki, to jedynie sposób na randkę w ciemno. Jestem na nie
kinjia
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mobile English jest super. Swietni lektory w Warszawie.

Pozdrawiam,
skok12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Przychylam się do wielu pozytywnych ocen szkoły English For You w Warszawie. To co mnie przekonuje to fakt, że specjalizują się jedynie w języku angielskim. To ważne trafić do fachowców w jednej dziedzinie. Rzeczywiście Travis ze Stanów jest genialny, polecam także Mary, miałem z nią kurs rok temu.
kinjia
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wlasnie. Mobile English tez sie specjalizuje w angielskim, a nie jakims rosyjskim.
123ada
Gość

Odpowiedz z cytatem
Kursy on line - szkoły englishbyphone, może byc dobrą propozycją
kiosk4444
Gość

Odpowiedz z cytatem
Uczęszczałem do English For You w Waiwe, jest tam naprawdę wyjątkowa atmosfera i dużo konwersacji z Nativami. Przygotowywałem się tam do FCE i udało mi się zaliczyć. Generalnie polecam tę szkołę dla osób chcących zaliczyć jakiś egzamin. Obecnie chodzę do szkoły "dlugijezyk". Grupki też są mało liczne co bardzo sprzyja edukacji. Szkoła ma dobrą kadrę.
ogierka2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wybierając szkołę warto podpytywać znajomych, warto też zobaczyć jak długo firma jest na rynku, ma tradycje, szkoły działające dłużej budzą zaufanie
muck
Gość

Odpowiedz z cytatem
jest w tym racji sporo
tfls- dobra szkoła z doświadczeniem
studentka.uw
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dokładnie, popieram wypowiedz.
Ja chodzę do TFLS na kurs przygotowujacy do fce. Muszę przyznac że wybór był trafiony. Szkoła w wieloletnim doświadczeniem, świetna lektorka, dobrze dobrany poziom uczestników kursu. Lekcje prowadzone z pełnym profesjonalizmem to jest to, czego brakuje w wielu innych szkołach....a szkoda.
masa12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Bardzo cenię w Warszawie English For You, ta szkoła jako jedna z nielicznych stawia mocno na aspekt konwersacyjny, proponowana przez nich kawiarenka dyskusyjna to bardzo wyjątkowe miejsce, gdzie można z różnymi Nativami prowadzić konwersacje na różne tematy. Miejsce to ma świetny wystrój, gdyż wygląda jak knajpka, gdzie przy herbatce i kawce prowadzone są dodatkowe zajęcia.Jest to zarąbisty pomysł. System dwóch lektorów, polskiego i Nativa w każdej grupie bardzo wydajny. Szkoła działa długo na rynku więc budzi zaufanie. Oprócz English For You popieram opinie o TFLS, gdyż to także długo działająca firma i posiada dobrą kadrę.
mika_01
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zgadzam się każdy woli co innego Not serious
ja tam zdecydowałam się na dofinansowany kurs języka angielskiego w szkole GoWork.pl i bardzo sobie go chwale happy
cena dobra, godzin dużo a lektorzy i native dosłownie super. OK
I godziny bardzo dogodne happy osobiście polecam
bikini32
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mogę podsumować moje doświadczenia z ostatniego semestru. Uważam, że dużą zasługą English For You w Wawie było przygotowanie mnie do zagranicznego wyjazdu. Jakiś czas temu otrzymałem ofertę pracy w Amsterdamie. Szef dał tylko jeden warunek, muszę dość płynnie mówić po angielsku. Bardzo efektywny był ich system polegający na zajęciach w grupie prowadzonych przez polskiego lektora i nativa. Korzystałem mocno z konwersacyjnych dodatkowych warsztatów. Bardzo też pracowałem nad językiem. Ogólnie z A2 awansowałem do B2.
pyza1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Pracowałem w Londynie jeden rok, to był dla mnie prawdziwy kurs językowy.
parka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Miałem okazję naciąć się na nowo powstałych tworach, niestety zapisałem się do takiej małej szkółki na Bemowie i grupa się nie zebrała.
roważana
Gość

Odpowiedz z cytatem
Właśnie dlatego szkoły mające więcej niż jeden oddział i działające wiecej niż 5 lat są godne rozważenia
morgan.wawa
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dla mnie najwazniejszy jest efekt dlatego wybrałam szkołę którą poleciła mi koleżanka która zdawała FCE. Wybrałam szkołę TFLS, szkołę która ma 20 letnie doświadczenie, najwyższą zdawalność egzaminów FCE, CAE itp. Mają dużą ilośc grup więc bez problemu można wybrać sobie pasujące dni tygodnia i godziny nauki.
boska234
Gość

Odpowiedz z cytatem
Muszę napisać, że ostatnio większość szkół podniosła poziom nauki
buzzy12
Gość

Odpowiedz z cytatem
No niestety niekoniecznie, niektóre szkoły dalej liczą tylko na kaskę
kisik
Gość

Odpowiedz z cytatem
buzzy12 napisał:
No niestety niekoniecznie, niektóre szkoły dalej liczą tylko na kaskę

I to nawet bardzo
miarka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wybierając szkołę zastanówmy się mniej nad marką, ale sprawdzmy kadrę jaka tam pracuje, gdyż często jeden lektor pracuje w kilku szkołach językowych. Wybierając konkretną grupę podpytajmy o kwalifikacje i doświadczenie.
mial1
Gość

Odpowiedz z cytatem
miarka1 napisał:
Wybierając szkołę zastanówmy się mniej nad marką, ale sprawdzmy kadrę jaka tam pracuje, gdyż często jeden lektor pracuje w kilku szkołach językowych. Wybierając konkretną grupę podpytajmy o kwalifikacje i doświadczenie.

Znam lektorke, ktora pracuje w 3 szkolach jezykowych
swen
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja mam super lektorkę - Panią Joannę P. , która uczy w szkole TFLS. Jestem bardzo zadowolony. Ciekawie prowadzi zajęcia i potrafi zmotywować nawet nawiększego lenia happy. Pozdrawiam
wybranka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Bardzo zależało mi na szkole, która oferuje zajęcia koncentrujące się na mówieniu, gdyż gramatykę zawsze można ogarnąć w domu. Jakiś czas temu zapisałam się do English for You, uważam, ze zajęcia prowadzone przez Naitiwów mają ogromny, pozytywny wpływ na poprawę mojej komunikacji. Uważam ,że English For You organizując super konwersacje w tzw. dodatkowe spotkania w kawiarence dyskusyjnej. Nie tylko różnorodni Nativi, ale także super klimat jak w kafejce. Takiego klubiku nie ma chyba żadna szkoła językowa. Moja koleżanka zadowolona była z usług Tfls. Każdy wybiera troszkę coś innego
mordulka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Czasami dla mnie wybór szkół jest bardzo przytłaczający, ale da się zawsze coś wykukać
a ja znalazłam super oferte w szkole TFLS
mordka55
Gość

Odpowiedz z cytatem
Tak , trzeba dobrze szukać żeby coś dobrego wyszukać. Ja znalazłam teraz ciekawą ofertę w szkole TFLS. Przy zapisie na kurs angielskiego dostałam kurs włoskiego GRATIS!!!.
Kosmonautka11
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wybrałam Speak Up przy Puławskiej jakiś czas temu. Przebrnęłam u nich kilka poziomów, miło wspominam zajęcia. Lektorzy mi się całkiem spoko trafili happy
mogiaq2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Od jakiegoś czasu uczęszczam do English For You na kurs do egzaminu CAE. Rozbudowane konwersacje plus warsztaty plus mock tests. Działają długo, koleżanka chodziła przez dwa lata zaczynając od początku i widzę ,że zaczęła niezle mówić. Niezła szkoła w Wawie
pekla1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja uważam ,że nie ma jednej złotej metody, gdyż do każdego dotrzeć można w inny sposób
maga84
Gość

Odpowiedz z cytatem
a ja bym poleciła taką małą szkółkę SPEAK EUROPE Language Club, zaczęłam się tam uczyć angielskiego, bo poleciła mi ją moja znajoma, kótra miała tam kurs indywidualny i była bardzo zadowolona. Przygotowywałam się u nich do FCE i było bardzo spoko, fajny kompetentny lektor, z którym umawiałam się na lekcje z zajęć na zajęcia, bo pracuję na zmiany i od razu z założenia szukałam kursu, na który mogłabym chodzić nieregularnie, fajna kameralna atmosfera, wszyscy są mili, zawsze dostawałam jakąś kwakę czy herbatę i do tego robiłam sobie fajny spacer przed lekcją, bo szkoła mieści się na Krakowskim Przedmieściu, mają naprawdę świetną miejscówkę.
Janek2a
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie znam tej szkoły, ale w Wawie jest ich taak wiele
rosllons
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jeśli miałbym się uczyć w wawie to uczyłbym się w TFLS, oczywiście zależy jeszcze do czego ta nauka, ale tam przynajmniej masz gwarancje zdania egzaminu do którego się uczysz i sporo darmowych godzina przede wszystkim stałą kadre lektorów
linden21
Gość

Odpowiedz z cytatem
mogiaq2 napisał:
Od jakiegoś czasu uczęszczam do English For You na kurs do egzaminu CAE. Rozbudowane konwersacje plus warsztaty plus mock tests. Działają długo, koleżanka chodziła przez dwa lata zaczynając od początku i widzę ,że zaczęła niezle mówić. Niezła szkoła w Wawie

Zdecydowanie popieram opinie
plotek23
Gość

Odpowiedz z cytatem
A może Lingua Nova ???
goliatka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Co polecicie dla osób, które kompletnie nie mają żadnych zdolności językowych ??
alexis22
Gość

Odpowiedz z cytatem
goliatka1 napisał:
Co polecicie dla osób, które kompletnie nie mają żadnych zdolności językowych ??

Myślę, ze przede wszystkim należy uwierzyć w siebie
boj23
Gość

Odpowiedz z cytatem
Uwierzyć i dobrze, ale przede wszystkim odnalezć własny sposób na opanowanie języka
ang2
Gość

Odpowiedz z cytatem
boj23 napisał:
Uwierzyć i dobrze, ale przede wszystkim odnalezć własny sposób na opanowanie języka

Nie jest to czasami takie proste
Szkoły językowe : Szkoła językowa w Warszawie
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach