Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: Szkoła językowa w Warszawie

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
impend
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dopiero ostatni zdałam sobie sprawę jak bardzo ważny jest angielski, kumpel z angielskim dostał awans , a ja nie
Google

jakub21
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zgadza się znajomość języka dobrym poziomie minimum B2 to w dzisiejszych czasach konieczność
stockmart
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mam spore doświadczenie w kursach prowadzonych w Warszawie przez English For You, chodziłam kilka lat temu na B2, pamiętam jak koleś z Australii fajnie prowadził część konwersacyjną. Ważne, że nauka w tej szkole to nie tylko aspekt języka, ale także możliwość zapoznania się z kulturą danego kraju, teraz mam zajęcia z gościem z USA i mogę sporo się dowiedzieć o tym kraju, grupki są małe. Obecnie chodzę na kurs na poziomie C1- advanced. English For You to zdecydowanie szkoła z klimatem, szczególnie w klubiku dyskusyjnym podczas dodatkowych konwersacji.
skaut26
Gość

Odpowiedz z cytatem
jakub21 napisał:
Zgadza się znajomość języka dobrym poziomie minimum B2 to w dzisiejszych czasach konieczność

Potwierdzam, znajomość języków obcych jest bardzo ważna. Ja chodzę do szkoły TFLS w Warszawie. Mają wysoki poziom nauczania i najwyższą zdawalność egzaminów FCE, CAE, GMAT.
lsals
Gość

Odpowiedz z cytatem
stockmart napisał:
Mam spore doświadczenie w kursach prowadzonych w Warszawie przez English For You, chodziłam kilka lat temu na B2, pamiętam jak koleś z Australii fajnie prowadził część konwersacyjną. Ważne, że nauka w tej szkole to nie tylko aspekt języka, ale także możliwość zapoznania się z kulturą danego kraju, teraz mam zajęcia z gościem z USA i mogę sporo się dowiedzieć o tym kraju, grupki są małe. Obecnie chodzę na kurs na poziomie C1- advanced. English For You to zdecydowanie szkoła z klimatem, szczególnie w klubiku dyskusyjnym podczas dodatkowych konwersacji.

Wydaje się to dość ciekawym sposobem na kurs językowy
derth
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja chodziłam na świetne konwersacje w piątki do szkoły TFLS. Duzo mi pomogły. Teraz juz bez stresu mogę rozmawiać w języku angielskim.
balaba
Gość

Odpowiedz z cytatem
impend napisał:
Dopiero ostatni zdałam sobie sprawę jak bardzo ważny jest angielski, kumpel z angielskim dostał awans , a ja nie

A może miał zwyczajnie znajomości
megan44
Gość

Odpowiedz z cytatem
Potwierdzam, również podobają mi się zajęcia z nativem. Dzięki tym zajeciom wreszcie przełamałąm barierę w mówieniu. Polecam szkołę TFLS.
1ola1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Suma sumarum, wybór jest spory
balboa1
Gość

Odpowiedz z cytatem
1ola1 napisał:
Suma sumarum, wybór jest spory

I to jest to
afr2
Gość

Odpowiedz z cytatem
A na kurs do CPE to gdzie
asder
Gość

Odpowiedz z cytatem
Kursy do FCE, CAE, CPE, TOEFL, LCCI, GMAT organizuje TFLS. Mają największe doświadczenie w tym i najwyższą zdawalność.
glolak
Gość

Odpowiedz z cytatem
Każdy ocenia według własnego uznania, ale English For You w Stolicy to opcja na tak, fajna atmosfera, a to dla mnie ważne, dużo konwersacji plus warsztaty na które chodzę kiedy chcę.
1malik12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Atmosfera to oczywiście ważna rzecz, aby czuć się dobrze podczas kursu
gaga223
Gość

Odpowiedz z cytatem
Polecam TFLS. Mają teraz super promocję. Zapisałam się na angielski i dostałąm kurs włoskiego w gratis.
maderaka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja cenie English For You ,że zajmują i specjalizują się jedynie w angielskim, mają rzeczywiście bardzo dobrą kadrę, zwłaszcza Nativi nie tylko zmuszają do mówienia, ale także przybliżają kraje z jakich pochodzą. Uczestniczyłam w kursie do B2.
KamilKuczynski
newbie

Odpowiedz z cytatem
impend napisał:

A tak z ciekawości, chciałem się zapytać na jakim poziomie jest Twój kolega?
impend
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jeżeli pytasz był na poziomie C1
[b]super kurs w TFLS[/b]
aser
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja tez awansowałam. Ale zdałam FCE na B. Byłam na kursie w szkole TFLS w Warszawie. Super kurs.
Nina.warszawa
Gość

Odpowiedz z cytatem
Tak, wiem o czym mówisz. Też chodziłam przed CAE na kurs do TFLS-u. Dobra szkoła.
dash2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Pozwolę przyłączyć się do dyskusji, pomimo, ze w Warszawie jest zdecydowanie bardzo dużo szkół angielskiego z mojego oczywiście subiektywnego punktu widzenia zajęcia w English For You są stosunkowo ciekawym rozwiązaniem, miałam okazję przygotowywać się właśnie w tej szkole do egzaminu na studiach. Czas spędzony w tej szkole był dobrą inwestycją. Polska lektorka bardzo poprawiła moje zaległości gramatyczne, natomiast Native Frank sprawił,że zaczęłam nieco lepiej mówić. Atmosfera i obsługa klienta na wysokim poziomie. Ogólnie polecam
1orlik11
Gość

Odpowiedz z cytatem
1malik12 napisał:
Atmosfera to oczywiście ważna rzecz, aby czuć się dobrze podczas kursu

Niestety niektóre szkoły traktują klienta, jako maszynkę do robienia kasy
KamilKuczynski
newbie

Odpowiedz z cytatem
impend napisał:
Jeżeli pytasz był na poziomie C1

To nawet nie tak zle. Zawsze mi sie wydawalo, ze w pracy jest potrzebny najwyzszy C2.
skolkoa
Gość

Odpowiedz z cytatem
To zalezy od miejsca pracy
godson
Gość

Odpowiedz z cytatem
skolkoa napisał:
To zalezy od miejsca pracy

To fakt
poller
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zapisałam się właśnie na kurs językowy do szkoły TFLS w Warszawie. Przy zapisie dostałam drugi kurs gratis!!!. Więc jak ktoś szuka jakiejś mega okazji, to właśnie w TFLS jest teraz suuuper promocja, że jak zapiszesz się teraz na kurs, to dostajesz drugi kurs z innego języka darmowo.
gamzes
Gość

Odpowiedz z cytatem
dash2 napisał:
Pozwolę przyłączyć się do dyskusji, pomimo, ze w Warszawie jest zdecydowanie bardzo dużo szkół angielskiego z mojego oczywiście subiektywnego punktu widzenia zajęcia w English For You są stosunkowo ciekawym rozwiązaniem, miałam okazję przygotowywać się właśnie w tej szkole do egzaminu na studiach. Czas spędzony w tej szkole był dobrą inwestycją. Polska lektorka bardzo poprawiła moje zaległości gramatyczne, natomiast Native Frank sprawił,że zaczęłam nieco lepiej mówić. Atmosfera i obsługa klienta na wysokim poziomie. Ogólnie polecam

Ciekawa propozycja szkoda, ze English For You działa tylko w Warszawie
ssazaza
Gość

Odpowiedz z cytatem
o, ciekawa ta promocja w tflsie, warto skorzystać
Bartek Maliński
Gość

Odpowiedz z cytatem
Szkoda, że w English for You nie uczą niemieckiego, gdyż bardzo podoba mi się ich system oparty na współpracy lektorów polskiego i Nativa. Właśnie w tej szkole przygotowywałem się do FCE
olas44
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie lubię niemieckiego
sulity
Gość

Odpowiedz z cytatem
poller napisał:
Zapisałam się właśnie na kurs językowy do szkoły TFLS w Warszawie. Przy zapisie dostałam drugi kurs gratis!!!. Więc jak ktoś szuka jakiejś mega okazji, to właśnie w TFLS jest teraz suuuper promocja, że jak zapiszesz się teraz na kurs, to dostajesz drugi kurs z innego języka darmowo.

Dziękuje za info. Właśnie szukałam fajnej oferty. Biegnę zapisać się. Mam nadzieję że jest jeszcze aktualna ta promocja. Pozdrawiam i dziękuję.
unpin
Gość

Odpowiedz z cytatem
Koleżanka ostatnio podpowiedziała mi kurs w English For You w Warszawie, bardzo zależało jej na zdaniu CAE, wiem, że zaliczyła. Ja chodzę do tej szkoły jeszcze krótko, ale podoba mi się system tej szkoły. Mają profesjonalnie wyposażone sale w tablice interaktywne.
hej333
Gość

Odpowiedz z cytatem
Polecam kursy w Cosinusie
edu6
Gość

Odpowiedz z cytatem
dla każdego ważne jest cos innego. Ja stawiam na efekty i wybrałam szkołę TFLS. Chcę zdać egzaminy więc poszłam do szkoły która mi to gwarantuje.
sullenka
Gość

Odpowiedz z cytatem
unpin napisał:
Koleżanka ostatnio podpowiedziała mi kurs w English For You w Warszawie, bardzo zależało jej na zdaniu CAE, wiem, że zaliczyła. Ja chodzę do tej szkoły jeszcze krótko, ale podoba mi się system tej szkoły. Mają profesjonalnie wyposażone sale w tablice interaktywne.

Dobre wyposażenie sal to plus świadczy o profesjonalizmie szkoły
avvak
Gość

Odpowiedz z cytatem
To jest oczywiste
skorpio66
Gość

Odpowiedz z cytatem
edu6 napisał:
dla każdego ważne jest cos innego. Ja stawiam na efekty i wybrałam szkołę TFLS. Chcę zdać egzaminy więc poszłam do szkoły która mi to gwarantuje.

wiem coś na ten temat. Zdałam GMAT po chodzeniu na kurs do szkoły TFLS.
1Jarek1
Gość

Odpowiedz z cytatem
To fakt, że English For You dysponuje dobrą kadrą, chodziłem do tej szkoły jeszcze w liceum, pamiętam jak przygotowywałem się tam do matury, było bardzo dobrze. Po paru ładnych latach wróciłem do tej szkoły, gdyz chcę zmienić pracę, robię sbie kurs konwersacyjny na B2, jest sporo mówienia
fizzy
Gość

Odpowiedz z cytatem
Chodziłam na ogólny angielski do TFLS . Teraz zaczęłam naukę do FCE. Polecam wszystkim naukę w tej szkole.
Kra1
Gość

Odpowiedz z cytatem
1Jarek1 napisał:
To fakt, że English For You dysponuje dobrą kadrą, chodziłem do tej szkoły jeszcze w liceum, pamiętam jak przygotowywałem się tam do matury, było bardzo dobrze. Po paru ładnych latach wróciłem do tej szkoły, gdyz chcę zmienić pracę, robię sbie kurs konwersacyjny na B2, jest sporo mówienia

Dobór kadry w szkole językowej to dziś podstawa, lektorzy nie powinni być z łapanki
martass
Gość

Odpowiedz z cytatem
gaga223 napisał:
Polecam TFLS. Mają teraz super promocję. Zapisałam się na angielski i dostałąm kurs włoskiego w gratis.

Ja też przy zapisie dostałam kurs gratisowo. Wybrałam hiszpański. Bardzo mi się podobają zajęcia angielskiego i hiszpańskiego.
Dominik Bolski
Gość

Odpowiedz z cytatem
Korzystam z usług English For You, szkoła zmusiła mnie do mówienia, pomogła przełamać trudności z mówieniem, bardzo dobry lektor Frank, uśmiechnięty Naive
Wiola Terlecka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Znam Franka z English for You, to rzeczywiście bardzo dobry Native, bardzo fachowe podejście do słuchacza
coded
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wiola Terlecka napisał:
Znam Franka z English for You, to rzeczywiście bardzo dobry Native, bardzo fachowe podejście do słuchacza

Dobry Native ważna spawa
entire5
Gość

Odpowiedz z cytatem
Do szkoły TFLS zapisałem się na język angielski . Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z odbytego kursu. Poziom języka osób wykładających jest w 100% satysfakcjonujący, bardzo dobrze i jasno przekazują wiedzę. Zajęcia odbywają się w szkole, klasa jest odpowiednio przystosowana. Zajęcia z kursu odbywają się 2 razy w tygodniu po 90 minut, w czasie których zostaje przerobiona duża ilość materiału. Dodatkowo, jako zadania domowe często dawane są ćwiczenia na kserówkach z przerobionego materiału lub wysyłane maile z dodatkową pracą domową, słówkami, topikami. Na dużą pochwałę zasługuje stosunek lektorów do uczniów. Są mili i chętnie służą pomocą. W kursie bardzo podoba mi się to, że duży nacisk kładziony jest na 'speaking', co jest ważne. Wiedza sprawdzana jest poprzez testy po każdym unicie oraz dodatkowe prace pisemne. W razie jakichkolwiek niejasności, lektorzy bardzo chętnie i uprzejmie wyjaśniają problem. Oprócz standardowych lekcji do oferty otrzymałem bezpłatne konwersacje z native speakerami, które według mnie są atrakcyjną częścią kursu. Na zajęciach rozmawia się na różne tematy ze speakerami z różnych anglojęzycznych krajów, dzięki czemu można oswoić się z różną wymową i poznać specyficzne słownictwo. Konwersacje odbywają się w małych grupach dopasowanych przez metodyków do poziomu uczniów, przez co każdy ma szansę na swobodne wypowiadanie się, bez tremy i stresu. W szkole panuje bardzo miła atmosfera, a kadra jest kompetentna. Polecam wszytkim szkołę tfls.
Hans1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Uczestniczyłem w kursie angielskiego W English for You, zajęcia były bardzo urozmaicone, bardzo zależało mi na komunikacji, gdyż przygotowywałem się do stypendium w USA. Miałem fajny kurs, gdyż polska lektorka za wszelką cene starała się poprawić i wprowadzić gramatykę natomiast Native zgrzewał nas do mówienia, czasami wykorzystywano zajecia multimedialne z tablicami interaktywnymi
Bogdan Kaliski
Gość

Odpowiedz z cytatem
Hans1 napisał:
Uczestniczyłem w kursie angielskiego W English for You, zajęcia były bardzo urozmaicone, bardzo zależało mi na komunikacji, gdyż przygotowywałem się do stypendium w USA. Miałem fajny kurs, gdyż polska lektorka za wszelką cene starała się poprawić i wprowadzić gramatykę natomiast Native zgrzewał nas do mówienia, czasami wykorzystywano zajecia multimedialne z tablicami interaktywnymi

Też skłaniam się do English For You, szkoła założona kilkanaście już lat temu, warto spróbować. Mają dobrą kadrę, organizują próbne egzaminy , gdni zaufania
anak11
Gość

Odpowiedz z cytatem
w każdej szkole są lepsi i gorsi lektorzy
mokas12
Gość

Odpowiedz z cytatem
anak11 napisał:
w każdej szkole są lepsi i gorsi lektorzy

Tak właśnie jest
klawek
Gość

Odpowiedz z cytatem
Rzeczywiście wykorzystanie tablic interaktywnych daje dobre rezultaty, lekcje stają się ciekawsze i bardziej dynamiczne,
Szkoły językowe : Szkoła językowa w Warszawie
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach