Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  U¿ytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaÆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajP³atne

Szko³y jêzykowe :.: Szko³y angielskiego w Warszawie-co , gdzie , kiedy ???

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Szko³y angielskiego w Warszawie-co , gdzie , kiedy ???
zablokowany
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Witajcie jestem osob± , która potrzebuje kursu angielskiego, który pomo¿e oprócz gramatyki prze³amaæ wreszcie barierê w mówieniu. Jaka jest najkorzystniejsza metoda. Która szko³a budzi najwiêksze zaufanie, czekam na opinie. Na co nale¿y zwróciæ uwagê...
Google

pl±s
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Wybieraj wiêc szko³y, które oferuj± zajêcia z nativami. Znam osobê zadowolon± z us³ug ANY, gdy¿ w³a¶nie oferowane by³y zajêcia z Nativami, którzy profesjonalnie podchodzili do tematu.
Osobi¶cie obecnie korzystam z us³ug English FOr You. Jestem na poziomie B1, wiêc jeszcze ma barierê w mówieniu, choæ prze³amuje j±. Mam na zmianê zajêcia z polskim lektorem, który przygotowuje tematy do konwersacji z Nativem. Trafi³em na NAtiva Stamleya, bardzo cierpliwy cz³owiek, który stara siê zmusiæ do mówienia. Chodzê do English For You na Marsza³kowsk±. Podobno równie¿ w "ok" prowadz± zajêcia Nativi. Ta szko³a ma tak¿e dobr± renomê.
liof
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
najlepsze s± kursy internetowe, daj± du¿a niezale¿no¶æ
hosik
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Co do korków nie jestem przekonana,ma³o trochê motywuj±. Mam trochê do¶wiadczenia, gdy¿ ostatnio zda³em CAE. Przeszed³em przez kilka szkó³. Gramatykê dobrze wyk³adali w Metropolitan School, mia³em super lektorkê, ogarno³em wszystkie czasy, nastêpnie trafi³em do Bella. By³em tam krótko, poziom wysoki, ma³e grupki, ale drogo. Ogólnie jednak polecam. Trafi³em jeszcze do English For You,szko³a ta proponuje du¿o konwersacji, szczególnie podoba³y mi siê warsztaty w kafejce dyskusyjnej z nativami.
Zajêcia te motywuj± do mówienia. Wysoki poziom prezentuje tak¿e Cambridge,maj± zdecydowanie profesjonaln± kadrê i s± d³ugo na rynku
hosik
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
... i jeszcze jedno ostatnio korzysta³em z us³ug english by phone, z uwagi na pracê czasami ciê¿ko u³o¿yæ sobie sta³y grafik, a to jest opcja bardzo elastyczna. Mo¿na otrzymaæ darmow± konwersacjê próbn±
mika_01
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Odno¶nie prze³amania bariery mówienia, polecam dofinansowany kurs jêzyka angielskiego w szkole GoWork.pl happy dziêki zajêciom z lektorami nauczy³am siê jêzyka a barierê mówienia uda³o mi siê prze³amaæ podczas konwersacji z nativami OK jestem bardzo zadowolona
hura
kaffe
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Ofert tak wiele, ze trudno czasami siê po³apaæ, ale szko³y specjalizuj±ce siê jedynie w angielskim poleci³bym, gdy¿ s± to wówczas specjali¶ci od jednej rzeczy
Banka22
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Od wrze¶nia mam zajêcia w speak up i jak dot±d, tam podoba mi siê najbardziej. Lekcje prowadzone w ciekawy sposób, mo¿na wybraæ sobie godziny, na które chce siê przychodziæ. Dla mnie rewelka.
konradK
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Od pa¿dziernika chodzê na zajêcia do TFLS. Dla mnie rewelacja. Dziêki dodatkowym bezp³atnym konwersacjom z nativem znacznie poprawi³em akcent i wymowê która zawsze u mnie nie by³a najlepsza. Uwazam ¿e to jest ¶wietne po³±czenie du¿ej ilo¶ci gramatyki plus konwersacje z nativem.
English for You
jaka121
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Generalnie system edukacji jêzykowej proponowany w English For You jest dla mnie bardzo przekonywuj±cy. Przede wszystkim ka¿da grupa niezale¿nie od poziomu jest prowadzona przez dwóch lektorów, to jest wa¿ne, gdy¿ nawet na ni¿szych poziomach masz polskiego lektora od gramatyki i Nativa od konwersacji. Nazywa siê to dualny system. Koñczê w³a¶nie pierwszy semestr. Osobi¶cie polecam w English for You Travisa z USA oraz Justynê Borsuk. Ten team okaza³ siê dla mnie bardzo trafiony. Grupki ma³e 5 osób, to mo¿liwo¶æ kontaktu szczególnie podczas konwersacji.
bargiel
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Ofert jest wiele. Warto rozpocz±æ od przewertowania zawarto¶ci stron Internetowych
intrnetowy1
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
bargiel napisa³:
Ofert jest wiele. Warto rozpocz±æ od przewertowania zawarto¶ci stron Internetowych

Tylko, ¿e niektóre s± albo ma³o czytelne, albo maj± zbyt wiele fajerwerków.
gosy
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Dla mnie strona szko³y jêzykowej nie powinna mieæ zbyt wiele podstron, gdy¿ mo¿na siê pogubiæ
marysia3
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Ja wybra³am szko³ê s³uchaj±c "poczty pantoflowej". Pos³ucha³am sie kole¿anek i wybra³am szko³ê z wieloletni± tradycj±- szko³ê TFLS w Warszawie. Teraz moge równie¿ Wam poleciæ. Je¶li szukacie szko³y jêzykowej to TFLS.
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
gosy napisa³:
Dla mnie strona szko³y jêzykowej nie powinna mieæ zbyt wiele podstron, gdy¿ mo¿na siê pogubiæ

Z drugiej strony ¶wiadczy to profesjonali¿mie firmy, gdy¿ rozbudowana strona to rozbudowana oferta
stronnik1
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Ocena strony internetowej szko³y jêzykowej jest zawsze spraw± bardzo subiektywn±
Madzia012345
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
stronnik1 napisa³:
Ocena strony internetowej szko³y jêzykowej jest zawsze spraw± bardzo subiektywn±

To jest bardzo oczywiste..
piêkna12
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Strona stron±, dla mnie liczy siê poziom nauczania
barak12
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
A opcje internetowe, mo¿e tu waro poszukac sukcesu
mlaj22
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
barak12 napisa³:
A opcje internetowe, mo¿e tu waro poszukac sukcesu

Jako uzupe³nienie tematu
Joanna Kêdzierska
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Wiele razy zaczyna³am naukê angielskiego. Niestety be z wiêkszych rezultatów. Po semestrze zarzuca³am naukê i tak od pocz±tku. Æwiczonka z gramatyki, ma³o konwersacji, sporawe grupki. Rok temu wykupi³am kurs w English For You i co¶ wysz³o na plus . Wreszcie konwersacje z Nativami, ma³o nudnawych szkolnych æwiczonek. Kto¶ zmusi³ mnie do mówienia. Pozdro dla Nativki Mary. Przy tym fajnie wyposa¿one sale.
eluute
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Musimy jednak pamiêtaæ, ¿e podbudowy gramatyczna jest bardzo istotna.
braek1
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
eluute napisa³:
Musimy jednak pamiêtaæ, ¿e podbudowy gramatyczna jest bardzo istotna.

ale z umiarem
picket
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
To tak¿e zalezy jaki rodzaj kursu wybierasz, bardziej konwersacyjny, jêzyk ogólny
blon1t
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Ja osobi¶cie nie lubiê gramatyki, chodzê do szko³y ¶redniej i ci±gle robimy zadania z ksi±¿ki
12bank123
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
A ja bardzo lubiê gramatykê to trochê jak rozwi±zywanie krzy¿ówek
1barmanka1
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
A jakie s± dobre podrêczniki do gramatyki
lkos2
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
1barmanka1 napisa³:
A jakie s± dobre podrêczniki do gramatyki

Murphy, sprawdzony od lat
jenylo
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Dla mnie najwa¿niejsze jest przy wyborze szko³y jako¶æ nauczania potwierdzona akredytacj± MEN oraz gwarancja zdania egzaminów któr± daje mi szko³a TFLS.
wernda1
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Joanna Kêdzierska napisa³:
Wiele razy zaczyna³am naukê angielskiego. Niestety be z wiêkszych rezultatów. Po semestrze zarzuca³am naukê i tak od pocz±tku. Æwiczonka z gramatyki, ma³o konwersacji, sporawe grupki. Rok temu wykupi³am kurs w English For You i co¶ wysz³o na plus . Wreszcie konwersacje z Nativami, ma³o nudnawych szkolnych æwiczonek. Kto¶ zmusi³ mnie do mówienia. Pozdro dla Nativki Mary. Przy tym fajnie wyposa¿one sale.

Widzê, ¿e trafi³a¶ na Mary, tak jak , uwa¿am j± za jedn± z lepszych Native Speakerów w English For You, niesamowicie motywuje do mówienia. Bardzo pomog³a mi otworzyæ siê, jestem na s³abym B1, wiêc z mówieniem jeszcze krucho.
bolko1
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
a mo¿e co¶ przez internet
plamka21
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Internet- dodatek tak, podstawa raczej nie
kalka12
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
plamka21 napisa³:
Internet- dodatek tak, podstawa raczej nie

popieram
fafa
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Ja bardzo lubiê zajêcia z nativem na których mogê poprawiæ akcent i wymowê. Polecam szczególne zajêcia w szkole TFLS.
1olek11
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem

Tu siê zgodzê, prawie k±zda szko³a robi szablonowe kursy, non stop gramtyka
bonder
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Dla mnie liczy sie lingwista!!!!!!!!!
musi12
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Dla ka¿dego co¶ dobrego
drupe
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Osobi¶cie uczestniczy³em kiedy¶ w kursie w English For You do CAE i dobrze siê przygotowali mnie do tego egzaminu.
slomiss
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
to jest bardzo rpsoty wybór, idziesz tam gdzie s± w stanie Cie dobrze przygotowaæ i maj± dobre wyniki zdawalno¶ci, jesli siê tym kierowaæ to najlepsze jest tfls
Joanna Kryñska
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Ja akurat trafi³am na English For You, bardzo dobrze przygotowali mnie do B2, poprawi³am zarówno gramatykê ale przede wszystkim mówienie. Czê¶æ prowadzona przez Nativa by³± bardzo efektywna, fajny kole¶ z Australii próbowa³ nas zmotywowaæ do konwersacji, ale te¿ sporo dowiedzieli¶my siê o Australii, ¿yciu w outbacku, lataj±cych doktorach i Aborygenach.
morduleczka
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Taka metoda jest skuteczna, je¿eli bêdzie dodatkowo wsparta naszymi chêciami
molka12
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
morduleczka napisa³:
Taka metoda jest skuteczna, je¿eli bêdzie dodatkowo wsparta naszymi chêciami

Z tym jest róznie
Nina.warszawa
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
tak, popieram . Ja tez wybieram TFLS
Tomasz Wolski
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Joanna Kryñska napisa³:
Ja akurat trafi³am na English For You, bardzo dobrze przygotowali mnie do B2, poprawi³am zarówno gramatykê ale przede wszystkim mówienie. Czê¶æ prowadzona przez Nativa by³± bardzo efektywna, fajny kole¶ z Australii próbowa³ nas zmotywowaæ do konwersacji, ale te¿ sporo dowiedzieli¶my siê o Australii, ¿yciu w outbacku, lataj±cych doktorach i Aborygenach.

Kilku moich znajomych mialo kontakt z English For you i ludzie sa generalnie zadowoleni z ich systemu
scale
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Mi te¿ podobaj± siê zajêcia pi±tkowe z nativem. Fajnie mo¿na prze³amaæ barierê w mówieniu. Zajêcia ciekawe i w ma³ej grupce happy. Polecam

fafa napisa³:
Ja bardzo lubiê zajêcia z nativem na których mogê poprawiæ akcent i wymowê. Polecam szczególne zajêcia w szkole TFLS.
Julka2
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem

Zdecydowa³am siê spróbowaæ w English For You, zobaczymy. Mo¿e warto spróbowaæ w szkole ucz±cej jedynie angielskiego
WtYemPNWSAnXKdN
Khalil
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
As a final point, the mrkeat for foreign money possibilities is regarded as different and just about all modern of your respective choices money mrkeats. He will be accountable for nearly all types so-called diverse alternate options or else moment new release (screen alternatives, Cookware plans, alternatives on methods, and so on.)..
Re: WtYemPNWSAnXKdN
skolkoa
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Khalil napisa³:
As a final point, the mrkeat for foreign money possibilities is regarded as different and just about all modern of your respective choices money mrkeats. He will be accountable for nearly all types so-called diverse alternate options or else moment new release (screen alternatives, Cookware plans, alternatives on methods, and so on.)..

A o co chodzi temu Panu
liven
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
ja tez zapisa³am siê na bezp³±tne konwersacje z nativem. Fajn± mam grupê i lektora. Super zajêcia.

scale napisa³:
Mi te¿ podobaj± siê zajêcia pi±tkowe z nativem. Fajnie mo¿na prze³amaæ barierê w mówieniu. Zajêcia ciekawe i w ma³ej grupce happy. Polecam

fafa napisa³:
barka12
Go¶æ

Odpowiedz z cytatem
Mnie w English For You pasuj± dwie sprawy. Szko³a uczy tylko jednego jêzyka tzn. angielskiego, po drugie w ka¿dej grupie jest osoba z kraju anglojêzycznego, po trzecie maj± dobrze przygotowane i wyposa¿one np w tablice interaktywne.
Szko³y jêzykowe : Szko³y angielskiego w Warszawie-co , gdzie , kiedy ???
Mo¿esz pisaæ nowe tematy
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)  
Strona 1 z 2  

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  

Portal dla obecnych i przysz³ych anglistów.

Ostatnio na forum

Szkolnictwo
Szko³y jêzykowe
Studia jêzykowe

Kliknij dwukrotnie na dowolne s³owo (polskie lub angielskie) trzymaj±c wci¶niêty klawisz Caps Lock, aby zobaczyæ jego t³umaczenie w nowym oknie