Szkoły językowe :.: a co z Speak Up?
 | a co z Speak Up? |  |
|
Google
|
 |
|
|
|
 | speak up oszustwo |  |
|
takayaa
Gość
|
 |
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 5:23 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Nie kwestionuje poziomu nauczania, metod oraz skutecznosci nauki w tej szkole, ale co do spraw organizacyjnych czyt. platnosci kursu, szkola pozostawia wiele do zyczenia. W umowie napisane jest iz jest mozliwosc zaplacenia w ratach za kurs. Podczas zapisywania sie na kurs nie mialam przy sobie gotowki by zaplacic za 1 rate , stad podpisalam dokument w ktorym zobowiazalam sie do oplat za kurs w ratach. Kurs mial sie zaczynac za tydz., niestety w tym samym czasie zdazylo sie cos , co spowodowalo ze musialam zrezygnowac z kursu. Umotywowane pismo o rezygnacji zlozylam we wskazanym miejscu, niestety okazalo sie ze nie moge zrezygnowac. Szkola ma umowe z bankiem HSBC ktory w momencie gdy ktos decyduje sie na platnosc w ratach przelewa pieniadze na danego ucznia na konto speak up. Teraz ten o to bank dopomina sie odemnie splaty kredytu ktorego nie wzielam, szkola natomiast zapewniala ze zrobi wszytsko zeby nie bylo problemow i zwroca pieniadze do banku.Tak sie jednak nie stalo, aktualnie sprawa toczy sie droga sadowa.Ludzie pracujacy jako informatorzy w tej szkoly nie dokladaja zadnych staran aby rozwiazac jakikolwiek problem, jedynym celem jest naklonienie jak najwiekszej liczby osob na kurs. Zlodzieje i wyzyskiwacze...
|
|
|
|  |
 | kontakt - Speak Up |  |
 | trzymaj się z dala od tej szkoły |  |
 | dziwne, ja nigdy nie bylam poszkodowana przez speak up |  |
 | Re: trzymaj się z dala od tej szkoły |  |
 | chodziłam w zeszłym roku! |  |
 | Odradzam |  |
 | Re: Odradzam |  |
 | speak up :) |  |
 | Szkoła SPEAK UP |  |
 | Re: a co z Speak Up? |  |
|
tragic
Gość
|
 |
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 5:38 pm |
|
 |
 |
 |
 |
| zrozpaczony napisał: | Ostatnio natrafilem w sieci na Speak Up, umowilem sie na spotkanie i szkola wyglada sensownie zwlaszcza elastyczny dobor godzin zajec. Zastanawiam sie czy nie zapisac sie wlasnie do tej szkoly, ucze sie angielskiego juz dosyc dlugo, zdecydowanie za dlugo. Chce sie przygotowac do FCE. jestem na poziomie sredniowzaawansowanym i taki sam stopien wyszedl mi na tescie w tej szkole. Zastanawiam sie czy nie lepiej zapisac sie na speakingi z jakims native. w lutym jade do Dublina na stypendium, a jestem bardzo nie zadowolony z mojego angielskiego, prawdemowiac nie wiem za co sie teraz zabierac, pewnie codzienne tlumaczenie tekstow, sluchania bbc i ogladanie filmow. Czy ktos uczyl sie w tej szkole moze mi ja polecic
pozdrawiam i sorry za za-dlugi text |
wiadomo że na speakingu z nativem wyjdziesz finansowo gorzej, ale jak jesteś w potrzebie to musisz wydać kasę. to oczywiście jak się chce efektu zaraz i na teraz, bo jeśli chodzi o uczenie się w normalnej szkole językowej to speak up jest ok
|
|
|
|  |
 | naciągactwo Speak Up |  |
|  |
 | |  |
 | EMOCJE NIE, FAKTY TAK. SPEAK UP TO CRAP. |  |
|
Prawdomówny
Gość
|
 |
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 6:06 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Nie ma gorszej szkoły. Wszystko przez to, że mają beznadziejnych nativów, kórym nie zależy na tym, czy ich rozumiesz czy też nie. No cóż, wcale nie jest tak, ze "śpiewać każdy może". Nie kazdy może być nauczycielem. Szkoła Speak up zdaje się tego nie rozumieć i celuje w zatrudnianiu ciemnawych "pseudoucitieli".
Rozumiem, że do Polski nie zawsze przyjeżdzają tuzy i geniusze, ale raczej odwrotnie nativi z tzw. problemem, którzy w gronie swoich rodaków byliby nikim, za to tutaj usiłują zyskać na swojej rzekomej odmienności, która dla obytego w świecie, inteligentnego człowieka nie jest niczym fascynującym. ZWŁASZCZA GDY WIDZI, ŻE MA DO CZYNIENIA ZE ZWYKŁYM ORDYNARNYM PROSTACZKIEM. Osobiście trafiłam na beznadziejnych i niekompetentnych. Dzisiaj wiem, że śmiałabym się do rozpuku z ich dziwacznych, pełnych frustracji zachowań i bawi mnie, gdy widzę w internecie komentarze przestraszonych pracowników szkoły, którzy wcielają się w uczniów i reklamują szkołę na przeróżnych forach lub wypisuja swoje żałosne wynurzenia ze swadą godną egzaltowanych frustratów. Apeluję o nieośmieszanie się.
Liczba niezadowolych z usług waszej szkoły wciąż rośnie. To nie przypadek, że szkoła znana jest na forach z tej najgorszej strony. Warto więc byłoby się chyba nad tym zastanowić. Zbyt wiele w tej szkole jest ewidentnie nie tak jak powinno być. Dodam przy tym ku pamięci niektórych, że z emocjami się nie dyskutuje to fakty wskazują prawdę.
|
|
|
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|
nnnn naiwniak
Gość
|
 |
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 7:24 pm |
|
 |
 |
 |
 |
quote="sziszaa"]a chodzilam calkiem dlugo tam... jeszcze za orange. wszystko bylo w jak najlepszym porzadku. moze dlatego, ze chcialo mi sie czytac umowe przed podpisaniem?[/quote]
Pracowników się nie oszukuje, to klienci są zazwyczaj poszkodowani.
Kurczę, dlaczego na tym forum wypowiadają się ludzie, którzy nie powinni tego czynić?
Nie macie poczucia, że te wasze posty, panowie i panie ze Speak up, są po prostu nieuczciwe. Jakiś niepokój moralny może by się przydał? W końcu, jeśli stracicie do siebie szacunek, to dalej pozostaje już tylko mur, no nie? Kasa to nie wszystko. Nie zbierajcie jej tak zaciekle, bo to się nazywa kur.....wo.
|
|
|
 | w pale sie nie miesci wrecz |  |
 | haha, no to niezźle sie bawicie :P |  |
 | Re: a co z Speak Up? |  |
|  |
 | |  |
|
Gość
|
 |
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 2:22 am |
|
 |
 |
 |
 |
Kocham cię za to pytanie, choć mam wrażenie, że chyba jesteś pracownikiem Speak up. Wielu z nich myśli, że odradzających wkurza zainteresowanie szkołą, więc sondują ludzi na forach, zadając im banalne pytania dotyczące szkoły. Podpuszczają ludzi i pokazują, że niby mają gdzieś negatywne oceny. Potem w odpowiednim momencie wtrącają swoje trzy grosze i szkółkę podstępnie reklamują. Na zasadzie: nieważne, co mówią, byle mówili.
Mnie osobiście nie wkurza owo zainteresowanie, ale przyznam, że bawi i dziwi! Swoją drogą to ciekawy fenomen socjologiczny pt. jak sprawić, aby mózg ludu stał się płynny? I żeby głupole uwierzyli, że to coś to dobra szkoła
W końcu żył sobie kiedyś pan, który nazywał się hrabia von Masoch (stąd masochizm) za każdym razem, gdy wychodził z domu, prosił swoją żonę o jedno, aby ta mocno kopnęła go w dupę na pożegnanie. Podobno przeżywał orgazm, gdy tylko poczuł ból. Przywodzi to na myśl pewną oczywistą analogię do zachowania i stosunku niektórych ludzi do tej szkoły. Może właśnie dlatego ma ona tylu klientów. Lubią być "brani" brutalnie.
|
|
|
|  |
 | |  |
|
Gość
|
 |
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 5:06 am |
|
 |
 |
 |
 |
Jak na człowieka, któremu prawie nic nie napisałam, duzo wiesz... (tyle, ile zjesz) i kurczę, zawsze ten sam kretyński argument: o rzekomym lenistwie. Wszystko pisane po to, aby nie przyznać się do własnego chamstwa i braku kompetencji (mam na myśli Speak up), ale to dobrze, że przepraszasz. Już dawno należało to powiedzieć tym wszystkim, którzy zostali okradzeni i oszukani przez Speak up.
Mówię jeszcze raz i jak będzie potrzeba, powtórzę: szkółka jest kijowa!
Empik zresztą także.
|
|
|
 | z lektorem nuda |  |
|
Gość
|
 |
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 5:44 am |
|
 |
 |
 |
 |
Piszę posty do i dla dojrzałych ludzi, a nie dla tych, którym zależy jedynie na tym, aby dobrze wypaść w oczach innych.
Speak up to najgorsze gówno w jakim kiedykolwiek uczestniczyłam i nie polecę tej szkoły nikomu, kto ma głowę na karku, a nie gdzie indziej...
Dla ludzi, którzy mają do zaoferowania nieco więcej niz tylko kretyńskie, puste szpanowanie, że oto mówię przed innymi po angielsku, system grupowego bredzenia o niczym się nie sprawdzi. Czyjaś śmiałość nie zawsze jest dowodem na jego doskonałe umiejętności językowe i inteligencję. To może być zwyczajny głupol, ale niezwykle pewny siebie i przebojowy. W trakcie egzaminu może się okazać, że nic nie umie, i klops. Ale to dobrze. Przynajmniej ci mądrzejsi mają wtedy okazję zabłysnąć! Pisałam dla tych drugich.
|
|
|
 | o.O |  |
 | speak up |  |
 | Ciemno, ciemniej, najciemniej.. Gdzie? Tylko w speak up ! |  |
 | Szkoły językowe : a co z Speak Up? |  |
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 2
|
|
|
|
|

Portal dla obecnych i przyszłych anglistów.
 | Ostatnio na forum |  |
 | Szkolnictwo |  |
|