Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: angielski medyczny w szkołach językowych

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Visitor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Czy zna ktoś jakąś szkołę, w której uczą angielskiego medycznego o cenach w miarę przystępnych. A może jest jakaś grupa uczących się aggielskiego ludzi, którzy chcieliby razem ze mną wziąć gdzieś prywatnie lekcje w tym temacie?
Google

angielski medyczny
K@
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam

Kursów tego typu jest teraz dużo i są niestety drogie - wykorzystuje się sytuację rynkową...happy Możesz wejść na grono, na forum np. Akademii Medycznej i zamieścić wiadomość, że poszukujesz grupy osób zainteresowanej kursami ang. med....(lub wywiesić ogłoszenie na uczelni medycznej). Wielokrotnie spotykałam się z sytuacją, gdy studenci medycyny, albo lekarze danej specjalności tworzyli grupkę osób chcących, aby ktoś poprowadził im kurs pod kątem ich specjalizacji...i wówczas szukali sobie lektora, który taki kurs im przeprowadził. To najtańsze rozwiązanie. Wiem, bo sama jestem lektorem i prowadzę takie kursy. W razie pytań możesz mnie złapać na gadu: 1624660
NewSpeak.pl
Gość

Odpowiedz z cytatem
w Zielonej Gorze szkola jezykow obcych prowadzaca kursy Medical English jest np www.newspeak.pl
ceny zwykle do uzgodnienia - w zaleznosci od indywidualnego zlecenia szkolenia.
oczywiscie, sa one drozsze od kursow standardowych - wynika to z m.in. z malej ilosci na rynku kadry przygotowanej do nauczania jezyka medycznego oraz z nakladu pracy wkladanej w przygotowanie zajec, szczegolnie w przypadku lekcji w obrebie konkretnych specjalizacji medycznych.
Angielski medyczny w Rzeszowie
Bucher
Gość

Odpowiedz z cytatem
W Rzeszowie tego typu kursy organizuje British School. Wiem, że szkolą lekarzy, stomatologów i coś tak jeszcze.
Co do cen to nie jestem teraz pewien, ale w ubiegłym roku cenili to coś ok dwóch tysięcy. Wiem, że było do przyjęcia.
jusmin
Gość

Odpowiedz z cytatem
Hej! Wiem, że w Oxford Language Centre we Wrocku mają kursy specjalistycznego angielskiego. Bardzo fajne szkoła, spróbuj! Szkołą mieści się na ul.Sienkiewicza 32 w budynku Wyższej Szkoły Filologicznej.
Pozdrawiam
Medyczny angielski w Poznaniu i przez Skype na odległość
Marta Jones
Gość

Odpowiedz z cytatem
Serdecznie zapraszam do Real Medical English. Zajęcia stacjonarne grupowe lub indywidualne w Poznaniu, lub na odległość dla ludzi z całego świata za pomocą Skype.
Ceny przystępne, zniżki dla studentów!!!
Zajęcia prowadzone są przez nativa z wieloletnim stażem pracy w brytyjskiej służbie zdrowia, a zarazem to wykwalifikowany lektor angielskiego.
Zapraszam na strone internetową www.realmedicalenglish.com
Prosze się skontakotwać pomozemy nieodplatnie
Dominik090
Gość

Odpowiedz z cytatem
prosze sie skontakotwac pomozemy nieodplatnie
Dominik090
Gość

Odpowiedz z cytatem
Pomożemy Panu nieodpłatnie proszę o kontakt
Dominik 090
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nasza szkoła językowa prowadzi podobne kursy, proszę wejsc na nasz stronę www.jezykangielski.org i skontakotwac sie z nami moze byc rowniez przez mail biuro@jezykangielski.org . Podesle Panu bezplatnie materialy i skontaktuje z naszym lektorem, który prowadzi tego typu kursy w naszej szkole.

Pozdrawiam
Please keep me posted:)
ang med
WojtekPPP
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja brałem udział w zajęciach organizowanych przez firmę MEDDEA. www.meddea.pl Z tego co wiem, to działają na terenie Warszawy i okolic i organizują kursy zwykłe i internetowe. Generalnie można tam się dołączyć do jakiejś grupy jak nie masz takowej happy...są różne, tematyczne i jakieś tam zwykłe, ogólne (taki ogólny medyczny). No i cóż...mnie się podobało

Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu
Gość

Odpowiedz z cytatem
A ja zapraszam na nasze zajęcia z medical english osoby z Krakowa i Katowic. Na kursy za pośrednictwem Skype'a zapraszamy osoby z całej Polski. Organizujemy cykliczne, darmowe warsztaty językowe. Więcej informacji na stronie:

www.adelante.edu.pl

Bezpłatna lekcja próbna - sprawdź nas!
Medyczny angielski w Warszawie
dziamgot
Gość

Odpowiedz z cytatem
[quote="Visitor"]Czy zna ktoś jakąś szkołę, w której uczą angielskiego medycznego o cenach w miarę przystępnych. A może jest jakaś grupa uczących się aggielskiego ludzi, którzy chcieliby razem ze mną wziąć gdzieś prywatnie lekcje w tym temacie?[/quote

W Warszawie takie kursy prowadzi szkoła Długi Język. Mają fajne materiały, i jeszcze fajniejszych lektorów (nawet native'ów po medycynie). Moja siostra chodziła tam jak stuhttp://indywidualni.bzwbk.pl/diowała położnictwo happy Była bardzo zadowolona.
Szkoła specjalizująca się w angielskim medycznym
Medilingua
Gość

Odpowiedz z cytatem
A ja zapraszam do Krakowa. Medilingua Medical English School to szkoła specjalizująca się w języku angielskim medycznym. Mamy wysoko specjalizacyjne kursy w przystępnej cenie 570 PLN za kurs semestralny (19 PLN za jednostkę lekcyjną), a jeśli zapiszesz się przed 30 września cena promocyjna 540 PLN. Mamy także w naszej ofercie lekcje przez Skype'a.
Kadra rekrutuje się głównie spośród lektorów uczących w Collegium Medicum, zapraszam na stronę www.medilingua.pl
Angielski medyczny w Trójmieście
Gość

Odpowiedz z cytatem
ZAŁUCKA LBM to pierwsza w trójmieście specjalistyczna szkoła języka angielskiego medycznego, prawniczego i biznesowego.

proponujemy kursy:

Medycyna A0
Kurs języka angielskiego medycznego dla osób, które zaczynają swoją przygodę z językiem obcym i chcą wzbogacić swoje słownictwo o język medycyny.
ZACZYNAM OD „ZERA”

Medycyna A1
Kurs języka angielskiego medycznego dla osób ze znajomością języka obcego na poziomie średniozaawansowanym, nie jest konieczna wcześniejsza znajomość języka angielskiego medycznego.
JUŻ COŚ WIEM

Medycyna A2
Kurs języka angielskiego medycznego dla osób ze znajomością języka obcego na poziomie zaawansowanym, wymagane podstawy znajomości angielskiego w medycynie.
CIĄGŁE DOSKONALENIE

Pracujemy w małych grupach. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu (kurs standardowy) lub dwa razy w tygodniu (kurs intensywny).

Mamy również w ofercie:

kurs mgr FARMACJIˆ stworzony został z myślą o studentach farmacji oraz wszystkich farmaceutach chcących powtórzyć i utrwalić fachowy język angielski.

Często podczas rozmowy z obcokrajowcem brakuje nam słów. Aby czuć się komfortowo w takich sytuacjach należy dużo ćwiczyć –mgr FARMACJIˆ wykorzystuje liczne przykłady i fachowe zwroty zaczerpnięte z praktyki farmaceutycznej. W autorskich materiałach kursu uwzględniliśmy również pierwszą pomoc w komunikacji z angielskojęzycznym pacjentem.

Kurs oparty jest na tłumaczeniu recept i dokumentacji medycznej, materiałach autorskich, oraz wybranych rozdziałach „Język angielski w aptece” Dagmar Carra, Martha Hein.

Zajęcia prowadzą lektorzy - praktycy-lekarze i specjaliści od prawa medycznego.

zapraszamy serdecznie,

biuro@zaluckalbm.pl
www.zaluckalbm.pl
lub www.zaluckalbm.pl/true
karimata
Gość

Odpowiedz z cytatem
W szkole gdzie się uczę 9konwersacje przez skype), jak się zapisywałam, to mówili, że mają native speakerów wyspecjalizowanych w różnych dziedzinach - pewnie i ktoś oblatany w medycynie się znajdzie. Możesz zapisać się na darmową lekcję testową (tutaj) i tam wszystkiego się dowiesz. Co więcej określą na jakim poziomie jesteś.
agatar
Gość

Odpowiedz z cytatem
A ja polecam Ci szkołę sprawdzoną- tfls w warszawie. Mają świetnych lektorów.
guj12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Według mnie warto zapisać się na język ogólny i samemu podszkolić słowinctwo medyczne
polecam tfls
rubens88
Gość

Odpowiedz z cytatem
Polecam szkoły z doświadczeniem. Osobiscie chodziłem do TFLS w Warszawie. Szkoła godna uwagi.
Gość

Odpowiedz z cytatem
W Twoim przypadku jeśli nie możesz znaleźć odpowiedniej specjalistycznej szkoły - zaopatrzyłbym się w książkę: Angielski w Medycynie i samodzielnie uczył się słówek i wyrażeń.
bink
Gość

Odpowiedz z cytatem
Anonymous napisał:
W Twoim przypadku jeśli nie możesz znaleźć odpowiedniej specjalistycznej szkoły - zaopatrzyłbym się w książkę: Angielski w Medycynie i samodzielnie uczył się słówek i wyrażeń.

Interesuje mnie jednak jakaś szkoła
slick2
Gość

Odpowiedz z cytatem
mało która szkoła coś z tym robi
polecam TFLS
minuby
Gość

Odpowiedz z cytatem
zapytaj w szkole TFLS. Oni mają dużo kursów . Polecam
Agashon
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja polecam szkołę Angielski Dżentelmen. Sama chodzę tam na zajęcia, co prawda z innego zakresu, ale nasz lektor wielokrotnie powtarzał, że angielski medyczny to jego konik i wiem że na pewno jest on w ofercie szkoły.
Szkoły językowe : angielski medyczny w szkołach językowych
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach