Miałem do czynienia z kilkoma programami do nauki języka, ale w zasadzie żaden nie zmotywował mnie do dłuższej i wydajnej nauki. Efektów, szczególnie po jakimś czasie - brak.
Myślicie, że taka forma ćwiczenia mówienia po angielsku jak konwersacje z native speakerem lepiej się sprawdzi? W sumie też w domu, też z kompem, a jednak z żywym człowiekiem. Próbował ktoś tego kiedyś?
Google
Wysłany:
skamar
Gość
Wysłany: Sro Wrz 07, 2011 2:38 am
A czego już próbowałeś?
Konwersacje, również te przez internet, bardzo pomagają i motywują.
Można oczywiście połączyć jedno z drugim - czyli kurs np. komputerowy z rozmowami przez skype. Dobrze aby te rozmowy były skorelowane z tym co przerabiasz na kursie. I właśnie coś takiego jest dostępne na platformie www.supermemo.net nazywa się to np. angielski z lektorem i kosztuje chyba 89 za miesiąc.
Fajna sprawa bo ćwiczysz sobie coś co zaraz przerobisz w bezpośredniej konwersacji 1/1.
Marcin
Gość
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 9:01 pm
Korzystałem jak dotąd z kilku programów nauki angielskiego i najlepiej oceniam ten dostepny na stronie www.etutor.pl. Jest bardzo wygodny w obsłudze, ma sporo rozmaitych zadań, przez co nie jest monotonny jak wiele innych. Można go także bezpłatnie wypróbować przed zakupem.
Angielski Online - etutor
Gość
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 10:50 pm
Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią bo www.etutor.pl to według mnie najlepszy serwis do nauki angielskiego online. Wystarczy się zarejestrować za Darmo aby samemu spróbować. Ja osobiście bardzo polecam.
Re: Angielski Online - etutor
Ferrnando
Gość
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 12:33 am
Anonymous napisał:
Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią bo www.etutor.pl to według mnie najlepszy serwis do nauki angielskiego online. Wystarczy się zarejestrować za Darmo aby samemu spróbować. Ja osobiście bardzo polecam.
To bardzo dobry serwis, zgadza się. Ja na przykład uczę się angielskiego bo jest mi w pracy potrzebny, niedawno wystartował serwis www.englishshark.com, bardzo dużo fachowego słownictwa. Póki co jest ok.
Re: Angielski Online - etutor
Gość
Wysłany: Sro Lis 02, 2011 12:58 am
Ferrnando napisał:
To bardzo dobry serwis, zgadza się. Ja na przykład uczę się angielskiego bo jest mi w pracy potrzebny, niedawno wystartował serwis www.englishshark.com, bardzo dużo fachowego słownictwa. Póki co jest ok.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1