Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Oprogramowanie :.: angielski online

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
angielski online
Krzychu_19
Gość

Odpowiedz z cytatem
Miałem do czynienia z kilkoma programami do nauki języka, ale w zasadzie żaden nie zmotywował mnie do dłuższej i wydajnej nauki. Efektów, szczególnie po jakimś czasie - brak.

Myślicie, że taka forma ćwiczenia mówienia po angielsku jak konwersacje z native speakerem lepiej się sprawdzi? W sumie też w domu, też z kompem, a jednak z żywym człowiekiem. Próbował ktoś tego kiedyś?
Google

skamar
Gość

Odpowiedz z cytatem
A czego już próbowałeś?

Konwersacje, również te przez internet, bardzo pomagają i motywują.
Można oczywiście połączyć jedno z drugim - czyli kurs np. komputerowy z rozmowami przez skype. Dobrze aby te rozmowy były skorelowane z tym co przerabiasz na kursie. I właśnie coś takiego jest dostępne na platformie www.supermemo.net nazywa się to np. angielski z lektorem i kosztuje chyba 89 za miesiąc.
Fajna sprawa bo ćwiczysz sobie coś co zaraz przerobisz w bezpośredniej konwersacji 1/1.

Marcin
Gość

Odpowiedz z cytatem
Korzystałem jak dotąd z kilku programów nauki angielskiego i najlepiej oceniam ten dostepny na stronie www.etutor.pl. Jest bardzo wygodny w obsłudze, ma sporo rozmaitych zadań, przez co nie jest monotonny jak wiele innych. Można go także bezpłatnie wypróbować przed zakupem.
Angielski Online - etutor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią bo www.etutor.pl to według mnie najlepszy serwis do nauki angielskiego online. Wystarczy się zarejestrować za Darmo aby samemu spróbować. Ja osobiście bardzo polecam.
Re: Angielski Online - etutor
Ferrnando
Gość

Odpowiedz z cytatem
Anonymous napisał:
Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią bo www.etutor.pl to według mnie najlepszy serwis do nauki angielskiego online. Wystarczy się zarejestrować za Darmo aby samemu spróbować. Ja osobiście bardzo polecam.

To bardzo dobry serwis, zgadza się. Ja na przykład uczę się angielskiego bo jest mi w pracy potrzebny, niedawno wystartował serwis www.englishshark.com, bardzo dużo fachowego słownictwa. Póki co jest ok.
Re: Angielski Online - etutor
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ferrnando napisał:

To bardzo dobry serwis, zgadza się. Ja na przykład uczę się angielskiego bo jest mi w pracy potrzebny, niedawno wystartował serwis www.englishshark.com, bardzo dużo fachowego słownictwa. Póki co jest ok.

Fernando, coś ten link Twój nie działa. Chodzi Ci o www.englishshark.com ?
Oprogramowanie : angielski online
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach