Poszukuję jakiegoś dobrego repetytorium, które w dość przystępny, ale i dokładny sposób opisuje zasady gramatyki angielskiej (matura-p. rozszerzony). Jeśli ktoś zna dobre tytuły, będę wdzięczna.
Google
Wysłany:
Visitor
Gość
Wysłany: Pon Paź 17, 2005 11:45 pm
Donata Olejnik
Repetytorium Gramatyczne
Wydawnictwo LektorKlett
Donata Olejnik
Repetytorium Leksykalne
Wydawnictwo LektorKlett
To drugie troszkę nie na temat ale godne uwagi.
Visitor
Gość
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 5:56 pm
Dzięki wielkie!
re:repetytorium maturalne, angielski
bartek12
Gość
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 10:03 pm
witam ja zacząłem się w tym roku uczyć z repetytorium "Matura z języka angielskiego.Repetytorium" wydawnictwa Perfect, autor: Tomasz Staniszewski. Musze powiedzieć że jest tu wszystko czego potrzeba żeby się dobrze przygotować do matury z angielskiego:rozmowy sterowane, opisy ilustracji, słowniczek,wypowiedzi pisemne. Książka bardzo tania. Polecam
Teacherek
Gość
Wysłany: Sro Lis 03, 2010 12:11 am
Proponuję repetytoria wydawnictw: Longman, Macmilan i Oxford.
możesz przecież zrobić sobie ja polecam fiszki i w ten sposób szybko powtórzyć nie tylko słówka, ale i gramatykę:-)
Nie ma konkretniejszej metody na szybkie i dogłębne zapamiętanie - po opanowaniu reguł i zasad zostają Ci już tylko ćwiczenia:)
english...
greenhorn
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 12:59 pm
Przeglądnij sobie Repetytoria i podręczniki od Lingo fragment każdego z nich możesz pobrać na komputer za darmo i sprawdzić ich zawartość przed decyzja o kupnie, a to pomaga w wyborze najbardziej odpowiedniego dla Ciebie podręcznika.
Matura : angielski-repetytorium
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1