Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: angielski w domu

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
angielski w domu
domatorka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Sporo siedzę w domu, chciałabym podszkolić się w angielskim. Mam jakieś podręczniki, jakieś płytki, filmy po ang - ale w sumie nie widzę żadnych większych postępów. Macie jakieś godne polecenia metody nauki angielskiego w domu? Nie muszą być darmowe, chętnie zapłacę za coś, co się sprawdza...
Google

Andy_Jr
Gość

Odpowiedz z cytatem
Na pewno warto sporo czytać po ang - to bardzo rozwijające. Filmy też są spoko, ale jak dla mnie - przy okazji.

Możesz wypróbować sobie coś takiego jak angielski online, czyli konwersacje z native speakerem przez Skype. Można zapisać się tam za darmo na konwersacje z native speakerem - zobacz czy Ci się spodoba.
Marzena Sceptyk :)
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jak dla mnie takie rozwiązania są po pierwsze dla osób, które choć trochę umieją się porozumieć po angielsku. Co więcej konwersacje takie, to moim zdaniem doskonałe uzupełnienie szerszego planu. Do pełnej nauki przyda się podręcznik do gramatyki i jakiś słownik (choć trzeba pamiętać, że z drugiej strony same książki nie wystarczą)

Dużym plusem jest dla mnie cena. Jak na konwersacje z native speakerem (i to nauczycielem) stawki są bardzo uczciwe.

Zapisałam się na testy.
Michal z duchem czasu
Gość

Odpowiedz z cytatem
na początek muszę się przyznać, że generalnie jestem bardzo pozytywnie nastawiony do wszelkich nowinek tego typu - lubię takie wynalazki. Dla mnie forma nauki poprzez konwersacje online z native speakerem to strzał w 10! Nie muszę nigdzie pędzić i spóźniać się na zajęcia, a lekcje mogę sobie ustalić w przerwie na lunch, wystarczy żebym miał dostęp do neta.
Myślę, że już niedługo taka forma nauki będzie standardem.
gawiedz
Gość

Odpowiedz z cytatem
Myślę, że samodzielna nauka języka od 0 w warunkach domowych sprawdzi się u bardzo niewielkiego odsetka osób. Kiedy mamy podstawy komunikacyjne i możemy skorzystać z narzędzi, o których piszecie, szanse na rozwój są znacznie większe.
marzena37
Gość

Odpowiedz z cytatem
generalnie się zgadzam. warto również skorzystać i wypróbować taką formę nauki (darmowa konwersacja) - żeby przekonać się czy faktycznie komuś to odpowiada. Metoda jest dość nowa, ale moim zdaniem jako metoda uzupełniająca ma ogromy potencjał.
Karolinek
Gość

Odpowiedz z cytatem
zaczęły się wakacje, zaczęły się praktyki, póki co brak perspektyw na wyjazd, to chyba aż spróbuję lol Jak rozumiem próba jest za free, także nie mam nic do stracenia. Angielski nigdy nie był moją najmocniejszą stroną - czas to zmienić happy
marzena 37
Gość

Odpowiedz z cytatem
tak próba jest zupełnie za free i nie zajmuje dużo czasu. Warto sobie skorzystać póki faktycznie jest darmowa. Dla mnie konwersacja testowa sama w sobie warta jest już uwagi. taka forma konwersacji to według mnie prawdziwy skok cywilizacyjny.
rapid-english
jurek2739
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja mam kurs wakacyjny tutaj happy możesz spróbować lekcji próbnej za freeee naprawde fajnie tylko zarejestrować się wystarczy www.rapid-english.pl
Karolinek
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dzięki. odbyłam konwersację testową z native speakerem i zapisałam się do english-by-phone na próbne 3 konwersacje z 3 różnymi nauczycielami. Zobaczymy jakie wrażenia będą po takim teście.
bartTT
Gość

Odpowiedz z cytatem
nie próbowałem i w sumie zdziwiłem się, że coś takiego istnieje - wcześniej o tym nie słyszałem. jestem po tradycyjnym kursie, ale już ładnych parę lat temu. Zobaczę czy coś pamiętam.
ANIA K.
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja najpierw przetestowałam sobie lekcje w rapid-english www.rapid-english.pl a potem w enhglish by phone obie szkoły wywarły na mnie pozytywne wrażenie bardzo profesjonalnie pozdrawiam warto spróbować
JadwiniAka
Gość

Odpowiedz z cytatem
W sumie bardzo ciekawy pomysł. Sama przez najbliższe klika miesięcy czas będę spędzała raczej w domu, także może faktycznie wrócę do nauki angielskiego... Ciekawe czy coś w ogóle pamiętam, szkoła była dawno, a ćwiczenie ang z kelnerami na wakacjach, chyba się nie liczy happy Ciekawie wygląda ta lekcja testowa - zobaczę, czy w ogóle się dogadam.
luythansa
Gość

Odpowiedz z cytatem
do tej pory w domu, od wielkiego dzwonu zdarzyło mi się coś przeczytać po ang... kurs na uczelni się skończył, dlatego trzeba będzie pomyśleć o czyms dodatkowym, żeby nie zapomnieć wszystkiego... Zobaczę te darmowe konwersacje w szkołach, o których piszecie. Rozmawiam tam z native speakerami?
jakis 1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja uważam, że fajnie jest połączyć naukę angielskiego w domu z zajęciami w jakiejś szkole językowej. Dobra szkoła będzie motywować bardziej do pracy niż nauka w domu. Według mnie Archibald , Angloschool oraz English For You to miejsca godne polecenia w Warszawie
squnks
Gość

Odpowiedz z cytatem
Przed wakacjami skończyłem kurs w tradycyjnej szkole. W Wakacje, dałem się skusić na szkołę on-line i póki co jestem bardzo zaskoczony. pozytywnie zaskoczony. Mam świetnego native speakera za nauczyciela - to klucz do sukcesu.
Nauka w domu - 2x szybciej...?
AmandaKrk
Gość

Odpowiedz z cytatem
Hmm czy przez Internet ucząc się w domu można nauczyć się angielskiego 2x szybciej...? Według studentów politechniki wrocławskiej tak. A Wy co o tym myślicie...?

Dołączam video które znalazłam na YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=ghyIK7V3X1w

Zarejestrowałam się na portalu o którym mowa i przyznam, że wygląda to naprawdę obiecująco...
bajeczny12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Każdy ma swój sposób, byle skuteczny
nie da sie
Helios
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie da się nauczyć samemu w domu
Re: nie da sie
kokded
Gość

Odpowiedz z cytatem
Helios napisał:

Dokładanie, dobrze miec troszkę bata nad sobą
Re: angielski w domu
królowaEla
newbie

Odpowiedz z cytatem
domatorka napisał:
Sporo siedzę w domu, chciałabym podszkolić się w angielskim. Mam jakieś podręczniki, jakieś płytki, filmy po ang - ale w sumie nie widzę żadnych większych postępów. Macie jakieś godne polecenia metody nauki angielskiego w domu? Nie muszą być darmowe, chętnie zapłacę za coś, co się sprawdza...

Witam
Popieram. Samemu nie da uczyć w domu, poza tym nie wiesz gdzie i kiedy popełniasz błędy, a bardzo trudno naprawić później takie błędy. Ja skorzystałam z promocji w szkole Shamrock. Takiej która uczy on-line przez skypa. Nie musiałam wychodzić z domu a właśnie o to mi chodziło. Nie wiem jak inne szkoły, ja byłam z tej zadowolona. Dostałam fajnego lektora, super prowadził lekcje, a co dla mnie było najważniejsze były dostosowane materiałem do moich umiejętności już wcześniej posiadanych. Sprawdziłam najpierw czy takie zajęcia są w ogóle dla mnie i jak wyglądają wykopując u nich lekcje za 1 zł. Spodobało mi się i zostałam. Sprawdź sobie http://www.szkola-shamrock.pl/.
Hejka
modulo
Gość

Odpowiedz z cytatem
ale nędzna reklama hahhaha i myślicie że ktoś głupi i się skusi... weźcie sie za poprawę standardów a nie fora
kierbid
newbie

Odpowiedz z cytatem
modulo napisał:
ale nędzna reklama hahhaha i myślicie że ktoś głupi i się skusi... weźcie sie za poprawę standardów a nie fora

"modulo" dlaczego uważasz że to reklama. A może ktoś po prostu chce polecić szkołę, w której nauczył się języka i która mu podpasowała?? Odpowiadała, jak jej tam było KRÓLOWAELA, na zadane prze kogoś pytanie. Nie rozumiem gdzie reklama?? Nie chcesz nie korzystaj a nóż komuś się przyda i będzie zadowolony.!! Zaloguj się pogadamy.
english...
greenhorn

Odpowiedz z cytatem
kokded napisał:
Helios napisał:

Dokładanie, dobrze miec troszkę bata nad sobą

Jeśli chcecie mieć bata nad sobą ucząc się przez Internet to wykupcie dostęp do płatnego kursu, wtedy powinno być wam szkoda zapłaconych pieniędzy jeśli nie będziecie z niego korzystać... Proste a w wielu przypadkach bardzo skuteczne...

Poza tym motywujące do nauki są również portale, które wokół siebie skupiają społeczność użytkowników i oferują statystyki postępów na tle innych. Wtedy pojawia się swoista konkurencja, kto przerobi więcej materiału lub ćwiczeń... Spróbujcie to naprawdę działa happy
KamilKuczynski
newbie

Odpowiedz z cytatem
A moim zdaniem można uczyć się skutecznie w domu. Tylko trzeba zrobić z tego pasje. Drugą kwestią jest otoczenie się tym językiem. Wtedy postępy odczuwa się jeszcze szybciej.

Jak ktoś mi nie wierzy to niech posłucha angielskiego przez 8 godzin przez 3-4 dni. Gwarantuje wyższy poziom zrozumienia.

A co do błędów. Badania naukowców pokazały, że poprawianie błędów przez nauczyciela nic nie pomaga.
Radoslaw
Gość

Odpowiedz z cytatem
english... napisał:

Poza tym motywujące do nauki są również portale, które wokół siebie skupiają społeczność użytkowników i oferują statystyki postępów na tle innych. Wtedy pojawia się swoista konkurencja, kto przerobi więcej materiału lub ćwiczeń... Spróbujcie to naprawdę działa happy

Możesz podać przykłady takich portali?
english...
greenhorn

Odpowiedz z cytatem
Radoslaw napisał:

Możesz podać przykłady takich portali?

Radosławie.... Jeżeli chodzi o portale uczące angielskiego i skupiające wokół siebie społeczność, to zdecydowanie najlepszym według mnie jest Portal eTutor.

Na chwilę obecną korzysta z niego aktywnie już prawie 190 000 osób.
Oprócz naprawdę motywujących bardzo rozbudowanych statystyk, w portalu tym znaleziono również sposób na popełniane przez uczniów błędy (o których zresztą wspomniała powyżej królowaEla). Każde wypracowanie lub nagranie podczas przerabianych lekcji możesz udostępnić do wglądu innych osób, a bardziej doświadczeni użytkownicy poprawią Twoje ewentualne błędy.

Nie sposób również nie wspomnieć o rozbudowanym forum, na którym szybko możesz otrzymać odpowiedź innych użytkowników co do nurtującego Cię tematu związanego z nauką języka angielskiego...

Ps. Rejestracja jest darmowa, więc najlepiej jak wypróbujesz osobiście.
bzykku
Gość

Odpowiedz z cytatem
squnks napisał:
Przed wakacjami skończyłem kurs w tradycyjnej szkole. W Wakacje, dałem się skusić na szkołę on-line i póki co jestem bardzo zaskoczony. pozytywnie zaskoczony. Mam świetnego native speakera za nauczyciela - to klucz do sukcesu.

W sumie dla mnie polecenia w internecie, nie zawsze były jakimś wymiernym źródłem informacji, ale ostatnio pokazał mi to kolega, który był wyraźnie pozytywnie nastawiony do tych rozmów testowych za darmo co tam proponują, rozmawiał już chyba z wszystkimi lektorami i mówił, że bierze kurs.
ttyrrt
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja się w domu uczę i korzystam z neta pełną parą, źle nie jest z moim angielskim, bo nawet dużo rozumiem
Szkoły językowe : angielski w domu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach