Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

CAE :.: czy CAE dużo trudniejszy od FCE??

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
czy CAE dużo trudniejszy od FCE??
Gość

Odpowiedz z cytatem
witam!
chciałem zdawać FCE w tym roku. podeszlem do 2 testów probnych i mialem 86% i 92%.
doszedlem do wniosku,ze lepiej podszkole sie jeszcze pod katem CAE i zdam ten wyzszy,bo FCE ma juz duzo osob i pracodawcy wola zapewne certyfikat CAE.
w zwiazku z tym pytam, jak bardziej trudny jest CAE od FCE?
Google

Monia147
Gość

Odpowiedz z cytatem
Pracodawców interesuje praktyczna znajomość języka, a nie papierek:P
FCE to dla mnie w zasadzie poziom matury (dobrze zdanej).

CAE jest trudniejszy, przejrzyj książki, a sam odpowiesz sobie na pytanie

poszukaj w necie ebooków
np tu:
http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=LadyLonely
angielski polak
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja mam 13 lat a angielski znam lepiej od mojego nauczyciela
angielski polak
Gość

Odpowiedz z cytatem
3849840 gg-piszcie
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Odpowiedz z cytatem
pracodawcy wola zapewne certyfikat CAE

U nas jest taki paradoks, że pracodawcy często nie wiedzą co to jest CAE. Ktoś kiedyś gdzieś na forum pisał jak to pracodawca zapytał kandydata czy ma FCE, słysząc odpowiedź "mam CAE" odrzucił go stwierdzając, że szukają kogoś z FCE. Ale w jednym rację masz - FCE na dzień dzisiejszy nie jest już żadnym rarytasem.
CAE? FCE? TREFLE..?
raczej nikt ważny
Gość

Odpowiedz z cytatem
wiecie... kiedyś słyszałem o jakiś kursach i testach z j. ang. że to niby jakieś ważne, important i w ogóle... ale nigdy nie interesowałem się tym. zdałem jedynie maturę z angola. po studiach jestem teraz w 3 pracy (sam zmieniałem, żeby nie było niedomówień) a przeszedłem chyba ze 100 (serio) rozmów kwalifikacyjnych. zgadnijcie ile razy mnie zapytali o papierek CAE, FCE, TREFELELE czy jakiś inny..? ani razu! zawsze po prostu odbywałem część rozmowy po angielsku i to był wyznacznik mojej znajomości. teraz pracuję w firmie międzynarodowej, gdzie kontakt z obcokrajowcami to standard i daję jakoś sobie radę bez tych świstków. zadaję sobie teraz pytanie: czy te kursy i egzaminy są naprawdę potrzebne, czy może jest to tylko nakręcanie ludzi na wydawanie pieniędzy?
CAE : czy CAE dużo trudniejszy od FCE??
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach