Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Gramatyka angielska :.: doskonalenie gramatyki.

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
doskonalenie gramatyki.
rubrosOM
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie wiem jak Wy, ale obserwuje u siebie pewne niedociągnięcia gramatyczne :p Zazwyczaj problemy pojawiają sie w tych samych miejscach: na kursie odświeżam sobie i jest OK, ale potem dość szybko zapominam... Zastanawiam się nad jakąś formą ćwiczenia i znalazłem coś takiego: doskonalenie gramatyki gdzie ćwiczenia maja być dobierane na podstawie moich błędów. Może zdałoby to egzamin?

P.S. jakie są Wasze najsłabsze punkty w gramatyce ang?
Google

Gienek_me-imie
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nauka na błędach, to moim zdaniem najlepsze podejście. generalnie spoko powtarza się to, co już się umie - człowiek lepiej się czuje, ale na dłuższą metę nie ma to sensu happy To co pokazałeś wydaje się być bardzo interesujące.
hiszon_malev
Gość

Odpowiedz z cytatem
Cóż - gramatyka nigdy nie była moją mocną stroną. Myślę, że najlepszą metodą są ćwiczenia i powtarzanie materiału - dlatego chyba nikt za tym nie przepada.

Myślę, że bardziej od gramatyki na tej stronie, którą pokazujesz interesująca jest ta darmowa konwersacja z native speakerem. Zapisałem się. nigdy wcześniej nie rozmawiałem z native speakerem...
glohard
newbie

Odpowiedz z cytatem
Najlepsze doskonalenie z gramatyki to oczywiście rozmowa z native speakerem rozmawiasz a on wyłapuje Twoje błędy i wspólnie je poprawiacie.
kardinall
Gość

Odpowiedz z cytatem
Generalnie się z tobą zgadzam - podczas takich rozmów w dość naturalny sposób możesz przejąc poprawną gramatykę. Co więcej native speaker faktycznie może Cię poprawić. Dla mnie jednak takie ćwiczenia mają sens - jestem wzrokowcem, czasem dzięki takiej formie uczę się szybciej
lonelys
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja stawiam na komunikacje - możliwość dogadania się i porozumienia. Poprawność gramatyczna jest dla mnie na dalszym planie. W tej szkole znacznie bardziej podobają mi się konwersacje online - mam możliwość rozmowy z native speakerem za bardzo dobrą kasę. To mi się podoba, nie gramatyka.
Korepetycje
Pomocnik Studenta
Gość

Odpowiedz z cytatem
Polecam stronę z korepetycjami http://www.pomocnik-studenta.pl
Kasiakasienka16
newbie

Odpowiedz z cytatem
fiszki angielskie <- według mnie najlepsza metoda na usystematyzowanie swojej dotychczasowej wiedzy, uzupełnianie braków i odkrywanie nowych zakątków angielskiej gramatyki
Gramatyka angielska : doskonalenie gramatyki.
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach