Nie wiem jak Wy, ale obserwuje u siebie pewne niedociągnięcia gramatyczne :p Zazwyczaj problemy pojawiają sie w tych samych miejscach: na kursie odświeżam sobie i jest OK, ale potem dość szybko zapominam... Zastanawiam się nad jakąś formą ćwiczenia i znalazłem coś takiego: doskonalenie gramatyki gdzie ćwiczenia maja być dobierane na podstawie moich błędów. Może zdałoby to egzamin?
P.S. jakie są Wasze najsłabsze punkty w gramatyce ang?
Google
Wysłany:
Gienek_me-imie
Gość
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 4:44 pm
Nauka na błędach, to moim zdaniem najlepsze podejście. generalnie spoko powtarza się to, co już się umie - człowiek lepiej się czuje, ale na dłuższą metę nie ma to sensu To co pokazałeś wydaje się być bardzo interesujące.
hiszon_malev
Gość
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 4:17 pm
Cóż - gramatyka nigdy nie była moją mocną stroną. Myślę, że najlepszą metodą są ćwiczenia i powtarzanie materiału - dlatego chyba nikt za tym nie przepada.
Myślę, że bardziej od gramatyki na tej stronie, którą pokazujesz interesująca jest ta darmowa konwersacja z native speakerem. Zapisałem się. nigdy wcześniej nie rozmawiałem z native speakerem...
glohard
newbie
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 7:20 pm
Najlepsze doskonalenie z gramatyki to oczywiście rozmowa z native speakerem rozmawiasz a on wyłapuje Twoje błędy i wspólnie je poprawiacie.
kardinall
Gość
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 7:48 pm
Generalnie się z tobą zgadzam - podczas takich rozmów w dość naturalny sposób możesz przejąc poprawną gramatykę. Co więcej native speaker faktycznie może Cię poprawić. Dla mnie jednak takie ćwiczenia mają sens - jestem wzrokowcem, czasem dzięki takiej formie uczę się szybciej
lonelys
Gość
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 5:51 pm
ja stawiam na komunikacje - możliwość dogadania się i porozumienia. Poprawność gramatyczna jest dla mnie na dalszym planie. W tej szkole znacznie bardziej podobają mi się konwersacje online - mam możliwość rozmowy z native speakerem za bardzo dobrą kasę. To mi się podoba, nie gramatyka.
fiszki angielskie <- według mnie najlepsza metoda na usystematyzowanie swojej dotychczasowej wiedzy, uzupełnianie braków i odkrywanie nowych zakątków angielskiej gramatyki
Gramatyka angielska : doskonalenie gramatyki.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1