Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: english-by-phone opinie

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
english-by-phone opinie
native speaker
Gość

Odpowiedz z cytatem
W kilku wątkach przewinęła się szkoła http://www.english-by-phone.pl/ ciekaw jestem jakie są Wasze opinie. Zapisał się ktoś na tą darmową konwersację testową? Jak wrażenia? W sumie pomysł mi się podoba, ale ciekaw jestem innych opinii.
Google

gerber
Gość

Odpowiedz z cytatem
jak dla mnie ta darmowa lekcja testowa była bardzo OK. Jak ktoś chce podtrzymać kontakt z językiem to jest fajny pomysł. Patrzyłem na cennik i myślę, że też jest OK
orebic
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mieszkam za granicą. Porównując ceny nauki angielskiego tutaj - taka forma opłaca mi się znacznie bardziej. Lekcja testowa dopiero w weekend - na spokoju happy
qubekman
Gość

Odpowiedz z cytatem
Opinie najlepiej wyrobić sobie samemu. Tu jest to szczególnie łatwe bo mają tą darmową konwersacje i każdy ma szansę bez zobowiązań wypróbować i właśnie wyrobić sobie własną opinie. Wszystko.
wrestlerka
Gość

Odpowiedz z cytatem
jak dla mnie ta lekcja testowa wygląda bardzo OK. Jak ktoś chce podtrzymać kontakt z językiem to myślę, że jak znalazł. Ciekawa jestem jak ocenią mój poziom. jutro mam odebrać maila mruga
magisterka
Gość

Odpowiedz z cytatem
konwersacje jak dla mnie są o tyle świetne, że co i rusz trafiam na fajnych native speakerów a co najlepsze z różnych zakątków świata. Ćwiczymy angielski - pewnie, ale przy okazji miałam przyjemność posłuchać ciekawostek z różnych stron.

Samych lekcji nie ma co zachwalać - zainteresowani powinni zapisać się na lekcje testową i sami się przekonać.
tajemniczy klient
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zainteresowałem się szkołą englisy-by-phone zawodowo. Jako tajemniczaklientela przeprowadziliśmy testy. Generalnie wypadło nad podziw OK. Zachęcamy do przeprowadzenia własnych testów. Swoje doświadczenia opisaliśmy na BLOGU

zapraszamy!
kryszka
Gość

Odpowiedz z cytatem
W sumie zgadzam się z wieloma punktami opisanymi na Blogu. Przed chwilą odbyłem darmową konwersację testową i jak dla mnie duży plus. Ze względu na moją pracę, nie mogę pozwolić sobie na dojeżdżanie na tradycyjne kursy, poza tym sporo już umiem, więc jak dla mnie taki kurs jest ciekawą alternatywą.

nikt nie wspomniał o aspekcie finansowym. Można zapoznać się z cennikiem - moim zdaniem bardzo OK.
RAPID-ENGLISH
jadwigaa14e21
Gość

Odpowiedz z cytatem
to porównaj sobie tą szkołe myśe że warto http://www.rapid-english.pl/index.html
magistrala123
Gość

Odpowiedz z cytatem
jakiś czas w firmie mieliśmy zorganizowane konwersacje własnie poprzez english-by-phone. Z początku podszedłem dość sceptycznie, ale okazało się to bardzo fajne. Mam nadzieje, że przed wakacjami znów wrócimy do tych konwersacji - jako nie wykupie sobie samodzielnie. Super dla mnie było to, że zmieniali nam native speakerów, przez co słyszeliśmy wiele akcentów.
qubertus
Gość

Odpowiedz z cytatem
właśnie pisałem w innym wątku, że miło zaskoczyło mnie to, że rozmowa jest darmowa. trafiłem na bardzo sympatyczną native speakerkę z Wielkiej Brytanii, która obecnie mieszka w Brazylii happy Miła i profesjonalna konwersacja. Pogadaliśmy trochę o podróżach (oprócz standardowych pytań sprawdzających znajomość ang), ale jako, że bardziej nastawiam się na język branżowy, zaproponowała dobór lektora, który zajmuje się bardzo pokrewną tematyką. Myślę, że coś może z tego wyjść happy
ryszard39
Gość

Odpowiedz z cytatem
Korzystam już jakiś czas - jest bardzo OK. Native Speaker z Chicago, z którym mam konwersacje to na prawdę równy koleś i dobrze się dogadujemy. jest sympatycznie, przez co wiedza lepiej mi wchodzi. Na początku trudniej było mi zrozumieć rodowitego Amerykanina (niż na przykład nauczyciela w szkole), ale teraz jest Ok. w ogóle rozumiem znacznie więcej, nawet jeśli ktoś mówi z zupełnie innym akcentem.
młoda mama
Gość

Odpowiedz z cytatem
No ja właśnie, tak jak już pisałam zapisałam się na lekcję próbną - zobaczymy. Siedzę teraz w domu i taka forma nauki wydaje mi się jedyną możliwą. Póki co same pozytywy - zobaczymy jak będzie u mnie. Może, któraś z nauczycielek, też jest młodą mamą - będziemy mogły wymienić doświadczenia. mruga
english-by-phone.pl
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witamy wszystkich serdecznie!

jest nam niezmiernie miło móc Was zaprosić na nasz nowy fan page na Facebooku: http://www.facebook.com/EnglishByPhonePL gdzie możecie się z nami kontaktować non stop!

Dla naszych fanów przewidzieliśmy masę atrakcji:

- ciekawostki
- materiały do nauki
- konkursy
- i wiele innych!

Do zobaczenia na Facebooku!
squcha
Gość

Odpowiedz z cytatem
Darmowa konwersacja bardzo mi się spodobała. Postanowiłem wypróbować Wasze konwersacje grupowe u mnie w pracy. Póki co wszystko idzie jak powinno. Jeśli nadal będziemy zadowoleni, na pewno polubimy Was na facebooku

tak trzymać!
jerzyKK
Gość

Odpowiedz z cytatem
Znalazłem to w sumie przez przypadek udzielając odpowiedzi w innym wątku.

każdy native speaker z tej szkoły został dodany do galerii. Nauczycieli można oglądać TUTAJ ( na dole strony)

nie wiedziałem, że pracuje ich tam aż tak dużo... happy
kardinall
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ciekaw jestem rozmowy testowej. Czy mam wpływ na to, z którym z tych prezentowanych native speakerów będę rozmawiał :p ?

Na pierwszy rzut oka sam pomysł takiej formy nauki mi się podoba - najważniejsze jaki poziom zaprezentują podczas tej rozmowy.

może w końcu coś rozruszam swój angielski.
KwitY
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wydaje mi się, że w przypadku rozmowy testowej nie masz wyboru co do native speakera. Później jak jak najbardziej - trzeba powiedzieć w jakim kierunku chcesz się uczyć, co Cię interesuje - zaproponują Ci najlepszego nauczyciela. Spoko tam mają to, że mają na prawdę super tych native'ów. Przez to, że nie mają tradycyjnej siedziby mogli nawiązać współpracę z najlepszymi z różnych krajów.
barca fano
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zmyliła mnie trochę nazwa. Myślę, że szkołę znacznie lepiej określałoby sformułowanie online niż by-phone. W moim przypdaku wszystko odbyło się za pomocą Skype.

Zdecydowałem się na wykupienie pakietu próbnego na 3 lekcje z różnymi nauczycielami. Jak będzie dalej - zobaczymy.

pozdrawiam.
googlerka
Gość

Odpowiedz z cytatem
A ja dziś na grouponie odnalazłam chyba ich ofertę:

http://www.groupon.pl/deals/poznan/englishbyphone-poznan/453142?nlp=&CID=PL_CRM_96_0_0_0&utm_source=Deal_general_newsletter&utm_medium=All_Cities&utm_content=Initial_Version&utm_campaign=Varies

chyba się skuszę, szczególnie że opinie w sumie same pozytywne czytam.
Mirek wro
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja się skupiłem. Przed zakupem byłem na konwersacji testowej, potem zobaczyłem tą ofertę. No zobaczymy. W sumie za wiele nie ryzykuję happy na pewno będę miał możliwość przetestowania w znacznie szerszym wymiarze.
marzena37
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jak dla mnie to bardzo wartościowa forma wspomagająca naukę. Myślę, że takie konwersacje z native speakerem (a są na bardzo dobrym poziomie) z czystym sumieniem można polecić osobom, które szukają jakiegos uzupełnienia wiedzy i są nastawieni na praktyczne używanie języka.

Ciekawe byłoby zestawienie postępów w mówieniu w przypadku nauki face to face a poprzez Skype. Myślicie, że jest realna różnica?
Hanka z domu
Gość

Odpowiedz z cytatem
skończyłam u nich cykl konwersacji jakiś czas temu. Przerwałam ze względu na planowany urlop, po którym najprawdopodobniej powrócę. Profesjonalnie i uczciwie, a to ważne. jeśli się wahacie, zapiszcie się na darmową konwersację
gazellas
Gość

Odpowiedz z cytatem
Niedawno, (z tego forum z resztą) trafiłam do tej szkoły. Nie wiem czy zauważyliście już opcję live chat na ich stronie? teraz na żywo można zadawać wszelkie pytania pracownikowi szkoły. Odpowiedzi otrzymamy w miarę możliwości na żywo i w systemie on-line. Jak dla mnie, to wygodne rozwiązanie. Próbowaliście?
magnuss
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wszedłem w sumie z ciekawości. Skończyłem przed wakacjami kurs tradycyjny, póki co nie mam jakiś wielkich planów na wakacje, więc może faktycznie zapiszę się na jakieś konwersacje.

Mają tylko angielski?
podrzuci ktoś bezpośredni link to tej darmowej konwersacji?
macik WR
Gość

Odpowiedz z cytatem
magnuss - wystarczy wejść na ich stronę - tam masz wszystko jak na tacy happy Do zapisania się na konwersację testową masz nawet wielki znak informacyjny. Tutaj bezpośredni link: http://www.english-by-phone.pl/registration.php

póki co tylko ang. Mam nadzieję, że uzupełnią ofertę. Angielski póki co mam na uczelni, ale gdyby w tej samej funkcjonalności mieli Hiszpański, poszedłbym w ciemno!
rapid-english
mira-shakira
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja spróbowałam lekcje w english by phone potem w rapid-english.pl i zamierzam spróbować jeszcze w sayspeak . Jak do tej pory najbardziej odpowiadała mi lekcja próbna z http://rapid-english.pl/index.html ..... Szkoła stawia na indywidualne podejście do osoby nie wydaje pieniędzy na reklame dlategoteż kursy są o połowe tańsze... Spróbuje jeszcze sayspeak i wybiore jedną ze szkół
macik WR
Gość

Odpowiedz z cytatem
Pewnie, każdy wybiera to, co bardziej mu odpowiada. Świetne jest to, że przed wyborem można wypróbować. Jeśli chodzi o mnie wybrałem rozmowę z native speakerem - to było dla mnie bardzo ważne. Poza tym, nie jestem fanem metody Callana - miałem z nią do czynienia jakiś czas temu i wiem, że nie jest dla mnie.
szczekammilo
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jakiś czas temu taka forma nauki byłą dla mnie kompletną nowością. Ofertę szkoły wyszukałem na Grouponie, zapisałem się na darmowy test, kupiłem ofertę, miałem fajne konwersacje, poznałem super native speakerów, szybko dokupiłem kolejne konwersacje. teraz ze względu na wakacje postanowiłem zrobić sobie przerwę, ale od początku roku szkolnego pewnie wracam happy
KONKURS
HuSkYY
Gość

Odpowiedz z cytatem
Widzę, że moja szkoła rozkręca konkurs, może zainteresuje kogoś z Forumowiczów. http://blog.english-by-phone.pl/konkurs/ - trzeba napisać coś ciekawego na bloga.
Re: KONKURS
w_warecki
Gość

Odpowiedz z cytatem
HuSkYY napisał:
Widzę, że moja szkoła rozkręca konkurs, może zainteresuje kogoś z Forumowiczów. http://blog.english-by-phone.pl/konkurs/ - trzeba napisać coś ciekawego na bloga.

Widziałem, że już ktoś też wspominał o tym konkursie. Może jakiś uczestnik... Mimo wszystko fajna opcja. Pozdrawiam:)
hawayy
Gość

Odpowiedz z cytatem
Kupiłem ofertę tej szkoły na gruperze: http://gruper.pl/x.php/1,7502/Cala-Polska-MMI-Group-Sp.-z-o.o.-miesieczny-kurs-angielskiego.html póki co jestem zadowolony. Czy ktoś z Was jeszcze to wykupił? Możecie polecić jakiś fajnych native speakerów?

P.S. Jeszcze dziś kolejna konwersacja happy
mirando
Gość

Odpowiedz z cytatem
hawayy napisał:
Kupiłem ofertę tej szkoły na gruperze: http://gruper.pl/x.php/1,7502/Cala-Polska-MMI-Group-Sp.-z-o.o.-miesieczny-kurs-angielskiego.html póki co jestem zadowolony. Czy ktoś z Was jeszcze to wykupił? Możecie polecić jakiś fajnych native speakerów?

P.S. Jeszcze dziś kolejna konwersacja happy

Kurcze, szkoda, że przeoczyłem taką okazję Confused
karol1234
Gość

Odpowiedz z cytatem
wolę tradycyjne kursy
kulka12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Generalnie przydatna sprawa
kosmiczna 1234
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jako dodatek fajna sprawa
MoniaMa
Gość

Odpowiedz z cytatem
Okazało się, że moja troszcząca się o edukacje mama, zakupiła mi tę ofertę na gruperze no i właśnie zaraz mam pierwszą lekcję. Nie powiem bo mam jakąś tremę. Jakoś nie przywykłam do gadania przez Skype - mam nadzieję, że nie będzie "krępującej ciszy" happy)

Jak nie zapomnę, to napiszę jak było.
wersallka
Gość

Odpowiedz z cytatem
szczerze mówiąc nie wierzę w takie opinie. Jeśli jesteście zainteresowani któraś ze szkół, radzę sprawdzić ją osobiście. Z tego co czytam, to jedna ze szkół ma darmową konwersację testową - pierwsze co bym zrobiła to ich przetestowała - okaże się czy wciskają kit czy są OK.
wejstid
Gość

Odpowiedz z cytatem
To właśnie ta szkoła ma konwersację darmową Not serious Ogólnie to nawet nie wiedziałem o możliwościach nauki przez skype'a, a ta rozmowa testowa jest jak najbardziej ok, spróbuję ja i pokażę też znajomym tę ciekawostkę happy
Margo_eM
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ta szkoła ma fajny profil na Fejsie, dużo ciekawych wpisów się tam pojawia Not serious
muszelka z morza
Gość

Odpowiedz z cytatem
wersallka napisał:
szczerze mówiąc nie wierzę w takie opinie. Jeśli jesteście zainteresowani któraś ze szkół, radzę sprawdzić ją osobiście. Z tego co czytam, to jedna ze szkół ma darmową konwersację testową - pierwsze co bym zrobiła to ich przetestowała - okaże się czy wciskają kit czy są OK.

jestem tego samego zdania. Po odbyciu rozmowy testowej w końcu wiem, co to znaczy angielski on-line. Myślę, że taka forma nauki będzie w przyszłości zyskiwać na znaczeniu. Nie będę zachwalać, zachęcę tylko do wypróbowania. Moim zdaniem szkoła obroni się sama.
hosik
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zdecydowanie na tak, na plus, korzystniejsza niż nauka w stacjonarnej szkole , baardzopolecam
yugopolis
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie wiem czy lepsze niż tradycyjna szkoła... Pewnie zależy od wielu czynników. Ale jeśli ktoś potrafi już "dogadać się" w obcym języku, to taka forma nauki faktycznie może przynieść bardzo fajne rezultaty.

W święta będę mieć trochę wolnego czasu, to chętnie zapiszę się na konwersację próbną [/url]
yugopolis
Gość

Odpowiedz z cytatem
No i udało się.

Po testach jestem mile zaskoczony. Wcześniej miałem okazję testować wiele form nauki on-line, ale chyba nigdy nie spotkałem szkoły, która podchodzi do tego tak profesjonalnie.

Szkoła ma spore doświadczenie - widać to w w podejściu do uczniów. Bardzo mi się to podoba, lubię profesjonalizm.

jeśli komuś odpowiadają takie formy nauki, to na pewno warto spróbować. Super jest to, że dzięki internetowi i Skype mamy możliwość dotarcia do najlepszych nauczycieli z całego świata.

Zdecydowanie warto zapisać się na darmową konwersację próbną. Choćby z czystej ciekawości.
balbin
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja uwielbiam różnego rodzaju nowinki z sieci i powiem szczerze, że ta rozmowa za darmo już mnie przyciągnęła. Oby więcej takich się tu pojawiało lol
pronto
Gość

Odpowiedz z cytatem
Widzieliście ich nową promocję z darmowymi lekcjami na Facebooku? Brał już ktoś w tym udział?
nabeks
Gość

Odpowiedz z cytatem
Woow podoba mi się z tym facebookiem happy, rozmowa testowa za darmo, a teraz te lekcje naprawdę pozytywnie promuje się ta szkoła, oby tak dalej
stolat
Gość

Odpowiedz z cytatem
Chciałbym skorzystać, ale nie mam facebooka, chyba będę musiał założyć, bo widzę, że to coraz bardziej się opłaca..
matrioszka12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Generalnie bardzo polecam, mają już doświadczenie
aranzer
Gość

Odpowiedz z cytatem
Pierwszy mój lektor był średni, ale drugi jest super i dzięki niemu mogę polecić tę szkołę, bo można się ciekawie uczyć happy
Szkoły językowe : english-by-phone opinie
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach