Ogólne :.: jak to jest na zastepstwie??
 | jak to jest na zastepstwie?? |  |
|
Google
|
 |
|
|
|
 | odnośnie zastępstwa |  |
|
anglistka^
Gość
|
 |
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 12:29 am |
|
 |
 |
 |
 |
Zapewne w szkole, w której chcesz pracować na zastępstwie są jeszcze inni angliści więc najlepiej zapytać ich z jakiej książki uczą. Zasada ogólna jest taka, że uczy się z tego podręcznika, który został wcześniej wybrany. Nie wiem jak jest w szkołach na innym etapie edukacyjnym (np. w podstawówce czy szkole średniej), ale w gimnazjum zasada jest taka - wybiera się konkretny tytuł podrecznika na kolejne 3 lata (czyli przez całe gimnazjum). Myślę jednak, że niezaleznie gdzie będziesz uczyć kontynuujesz pracę osoby, którą zastępujesz (tak przynajmniej jest u mnie w pracy).
P.S. W roku szkolnym 2009/2010 wchodzi w życie Nowa Podstawa Programowa obejmująca przedszkola, szkoły podstawowe i gimnazja, która narzuca dostosowanie do niej podręczników szkolnych (nowe lub stare, ale odpowiednio zmodyfikowane) więc może się okazać, że od nowego roku nastąpi zmiana dotychczasowego podręcznika i tym samym programu nauczania. Informacje na temat NPP znajdziesz na www.reformaprogramowa.men.gov.pl
|
|
|
|  |
 | |  |
 | Re: jak to jest na zastepstwie?? |  |
|  |
 | Ogólne : jak to jest na zastepstwie?? |  |
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
|
|
|
|
|

Portal dla obecnych i przyszłych anglistów.
 | Ostatnio na forum |  |
 | Język angielski |  |
|