w tym roku zdawałem maturę z angielski na poziomie rozszerzonym, osiągnąłem 70%. właśnie wybieram się na studia. do 9 semestru muszę osiągnąć poziom upper-intermediate, czyli zdać jakiś tam egzamin. mam przewidziane godziny, jednak dopiero od 2 roku. podobno FCE zwalnia z egzaminu a dodatkowo mam fajny papierek. Rozważam przygotowywanie się do tego egzaminu .
1) czy nie wybieram się z motyką na księżyc, nie jestem orłem z ang( mam tylko 70%)?
2) ile lat musiałbym poświecić na naukę? dodam ze będę studiował prawo,wiec nie mogę oddać się tylko językowi.
z góry dzięki.
Google
Wysłany:
afafaf
Gość
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 9:52 pm
nie porywasz się z motyką na księżyć
70% to nie jest mało.
matura rozszerzona jest nieco trudniejsza niż FCE. tak mi powiedziała moja mama, która uczy angielskiego.
problem polega na tym, że w FCE masz inne zadania do wykonania, do których należy się odpowiednio przygotować
kilka miesięcy i zdasz FCE na B. kup sobie kilka dobrych programów (np. Profesor Henry FCE & CAE) oglądaj programy angielskie i słuchaj angielskiego radia (BBC lub CNN)
przeczytaj kilka książek po angielsku, porób zadania Use Of English, Writeningi i Listeningi. Do speakingu również można się przygotować.
Powodzenia!
FCE : kilka pytan o fce.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1