Ogólne :.: kompleksowa samodzielna nauka
 | kompleksowa samodzielna nauka |  |
|  |
 | |  |
|
Google
|
 |
|
|
|
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|  |
 | |  |
|
bejotka
fellow
| Dołączył: | 01 Sty 1970 | | Posty: | 665 | | Skąd: | Warszawa |
|
 |
Wysłany: Pią Cze 10, 2011 3:26 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Bajki możesz słuchać przed snem, jeli planujesz pracę w żłobku lub przedszkolu. W przeciwnym razie znajdź sobie współczesną angielską powieść przetłumaczoną na polski, przeczytaj ją, następnie kup ją w oryginale. Wyszukaj w sieci jej audiobook angielski. Polską polkie tłumaczenie pożycz przyjacielowi, który nie ma zwyczaju oddawać książek i zacznij naukę "Metodą Szylara".
Przeczytaj cicho akapit z książki angielskiej, wysłuchaj go z audiobooka, przeczytaj teraz ten akapit głośno i wyraźnie z książki. Czynnosci te masz powtarzać, aż odniesiesz wrażenie, że czytasz po angielsku. Teraz przejdź do kolejnego akapitu. I tak do końca rozdziału.
Po przeczytaniu w ten sposób pierwszego rozdziału zacznij go czytać stronami, nie akapitami.
Jeśli czytanie akapitami było za trudne, to zacznij zabawę czytając książkę zdaniem po zdaniu.
Proponuję bys zabawę zaczął od książki Marty Fihel i Dariusza Jemielniaka "Przygody Hucka Finna" z angielskim".
Do nabycia na stronie www.telbit.pl
Zaproponowana przez Dawida Szylara metoda nauki jest dość nudna, ale nie ma skuteczniejszej.
Więcej o tej metodzie nauki znajdziesz w sieci.
|
|
|
|  |
 | |  |
|
modessef1
newbie
| Dołączył: | 09 Cze 2011 | | Posty: | 8 |
|
 |
Wysłany: Pią Cze 10, 2011 6:53 pm |
|
 |
 |
 |
 |
tak, dzięki za rady, ale ehhhh potrzebuje bajki/filmu z prostym angielskim bo po nauce w ciągu dnia(np. taką co poleciałaś) mógłbym obejrzeć coś łatwego, lekkiego przed snem. Naukę zaczynam prawię od 0 więc pomału i do przodu.
Znalazłem filmik Detektyw Jack Stark. Mówią tam powoli, wyraźnie i łatwym językiem. Rozumiem 70% wyrazów z tego. Właśnie coś takiego potrzebuję!
Problem w tym, że ten serial ma tylko 4 odcinki;(, także zaraz to przerobię.
Próbowałem oglądać smerfy po angielsku, ale mówią tam strasznie niewyraźnie i jednak to za wysoki poziom;/
Proszę o porady.
Ps. uwierz mi, że po dniu pracy+ 1h nauki angilka po pracy. Wieczorem nie mam już sił na czytanie książek, potrzebuje wtedy coś lekkiego przed snem.
|
|
|
 | Ogólne : kompleksowa samodzielna nauka |  |
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
|
|
|
|
|

Portal dla obecnych i przyszłych anglistów.
 | Ostatnio na forum |  |
 | Język angielski |  |
|