Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: korepetycje i szkoly jezykowe

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
korepetycje i szkoly jezykowe
inaa2205
newbie

Odpowiedz z cytatem
Z pewnoscia kazdy z was zastanawia sie nad tym co wplywa na efektywne nauczanie j. angielskiego. Znalazlam bardzo ciekawy artykul na temat korepetycji i szkol językowych
http://wszystkooedukacji.blogspot.com/2010/12/szkoa-jezykowa-czy-prywatne-zajecia.html

Przeczytajcie i podzielcie sie waszymi uwagami. Zapraszam do dyskusji:)
Google

Q.
Gość

Odpowiedz z cytatem
nie odkryje niczego nowego: najlepsza metoda to kontakt z językiem: im bardziej intensywny tym lepiej, dlatego najlepiej spisują się wyjazdy zagraniczne. Jak nie to to jakieś konwersacje - najlepiej z native'ami - z tym jest o tyle prosto, że można zapisać się na rozmowy przez skype - powstają nawet specjalne szkoły językowe, które się tym zajmują. Pomysł o tyle udany, że konwersacje prowadzone są z nauczycielami, czyli pod czujnym okiem. Przeczytałem, że tutaj: http://www.english-by-phone.pl/ można wypróbować to za darmo zapisując się na rozmowę testową. wygląda profesjonalnie.
lokra
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jestem generalnie przeciwnikiem korepetycji, mało motywują
rasta1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zdecydowanie zgadzam się z poprzednią opinią, miałem korepetytora, który niestety stał się moim kumplem i skończyła się nauka
must12
Gość

Odpowiedz z cytatem
To bardzo ciekawe spostrzezenie
barka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
rasta1 napisał:
Zdecydowanie zgadzam się z poprzednią opinią, miałem korepetytora, który niestety stał się moim kumplem i skończyła się nauka

Dlatego wybieraj szkołe językową
kowin3
Gość

Odpowiedz z cytatem
Korepetycji nie cierpię
beata678
Gość

Odpowiedz z cytatem
A ja miałam prywatne lekcje z lektorką. Bardzo dobrze przygotowała mnie do matury. Zajęcia miałam 2 razy w tygodniu po 90 min. czyli 2 godz lekcyjne. Lektorkę wzięłam ze szkoły TFLS w Warszawie. Polecam wszystkim którzy mają problem z przyswojeniem anglika.
deduct
Gość

Odpowiedz z cytatem
a ja wolę zajęcia a grupie. Jest wtedy większa motywacja.Zapisałam się właśnie na kurs językowy do szkoły TFLS w Warszawie. Przy zapisie dostałam drugi kurs gratis!!!. Więc jak ktoś szuka jakiejś mega okazji, to właśnie w TFLS jest teraz suuuper promocja, że jak zapiszesz się teraz na kurs, to dostajesz drugi kurs z innego języka darmowo.
Szkoły językowe : korepetycje i szkoly jezykowe
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach