Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Ogólne :.: księgarnia internetowa - handbook.pl

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
smartie
junior fellow

Odpowiedz z cytatem
Cześć,

Jakie macie doświadczenia z księgarnią internetową www.handbook.pl? Dwa razy zamawiałam stamtąd książki i dwa razy były kwasy. Facet przetrzymuje kasę po 2-3 tygodnie i nie kontaktuje się z klientem, co jest niezgodne z regulaminem. Oczywiście na wszelki wypadek nie odbiera telefonów i nigdy nie ma go na GG [choć GG ma włączony]. Tak nieprofesjonalnej obsługi jeszcze nie widziałam. Ktoś ma podobne doświadczenia?
Google

Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja straciłam przez nich 260 zł. NIE KONTAKTUJĄ SIĘ, NIE ODPISUJĄ NA MAILA ANI GG, KSIĄŻKI 3 MIESIĄC NIE PRZYCHODZĄ. KSIĘGARNIA HANBOOK.PL TO OSZUST I NACIĄGACZ, NIE RYZYKUJCIE KORZYSTANIA Z NIEJ! OSTRZEGAM!
P.S. CZY TOBIE W KOŃCU PRZYSŁALI TE KSIĄŻKI, ALBO ZWRÓCILI PIENIĄDZE?
handbook
msia
Gość

Odpowiedz z cytatem
zamowilam ponad dwa tygodnie temu u nich ksiązki, stan zamowienia do tej pory się nie zmienił a moje 3 wiadomosci zostały bez odpowiedzi. NIe spotkalam się jeszcze z czyms takim, okropność. Wysle jeszcze tylko jedna wiadomość, zawiadamiającą ze rezygnuję z ich usług z powodu nie wywiązania się z umowy. Dobrze ze nie zaplaciłam z góry bo miałabym co sobie wyrzucać. ODRADZAM KSIĘGARNIE HANDBOOK powini umieścic dopisek "books that will never be delivered"
olaaaa
Gość

Odpowiedz z cytatem
hej..
ja tez stanowczo odradzam..
szkoda, ze wczesniej nie natrafilam na ta strone, bo nie zaplacilabym z gory za ksiazke...:/ wiec chyba te 70 zł jestem w plecy... jeszcze nigdy nie mialam negatywnych doswiadczen przy zakupach przez internet... ale coz.. zawsze musi byc ten 1 raz... obsluga tragedia...

ODRADZAM!!
pozdrawiam !
Gość

Odpowiedz z cytatem
Utopiłem 55 zł. Kiedyś musiał być ten pierwszy raz. Nauczka na przyszłość - nie płacić z góry za towar zamawiany przez internet.
Gość-nowy
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie zapłaciłam wcześniej, bo jakoś nie ufam tej formie, więc nic nie straciłam oprócz czasu. Nie potwierdził gość zamówienia-cwaniak-szuka naiwnych. Kontakt z nim nierealny.
Trzeba to jednak gdzieś zgłosić. Odradzam handbook!
W%u0142a%u015Bciciel Hand
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam
Jestem właścicielem księgarni internetowej handbook.pl. Bardzo proszę osoby które miały problemy z działaniem naszej księgarni o kontakt telefoniczny pod nr tel 691945362
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja również czakałam i czekałam. Na maile i gg zero odpowiedzi i oczywiście na stroniw żadnego nr telefonu. Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gość

Odpowiedz z cytatem
Masakra :/ mam to samo :/ 45 zł poszło na konto jakiegos złodzieja, a ja nie mam książki, której potrzebuję 'na wczoraj'

teraz usiłuję wykminić czy rzecznik praw konsumenta mógłby tu pomóc. Niby nie jest to jakaś kosmiczna kwota, ale złodzieja karmić nie będę.
kontatk
Go%u015B%u0107
Gość

Odpowiedz z cytatem
Proponuje jednak skontaktować się z ksiegarnią. Potrzebne info znajdziesz na http://www.handbook.pl/index.php?d=kontakt#odb
Miałam z nimi trochę inny problem bo zamówiłam zle ksiązki i wszystko dało się załatwić nawet bez ponoszenia dodatkowych kosztów.
pozdr
ebrio.pl
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam,

Osobiście nie miałem do czynienia z księgarnią o której mowa, ale zdarzyło mi się mieć problemy z nie wywiązywaniem się z umowy przez 2 lub 3 firmy internetowe.

Za każdym razem udało mi się odzyskać pieniądze.

Mój sposób składa się z kilku kroków (można zacząć od dowolnego, ale proponuje nie zaczynać od razu "z grubej rury"):

1) Kontakt telefoniczny/skype/gg i prośba o zwrot pieniędzy (oczywiście kontakt taki nie zawsze jest możliwy).
koszt: 0zł

2) Wysłanie maila z prośbą.

Te dwa kroki są oczywiste i z tego co rozumiem już tego próbowaliście. Czas przejść do konkretów:

3) Wysłanie maila o treści: "Dzien dobry, w związku z nie wywiązaniem się z umowy (tu numer lub data zamówienia) z waszej strony żądam zwrotu wszystkich poniesionych kosztów. Jesli nie odzyskam wpłaconych pięniędzy złożę doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa a swoich praw dochodził będę w sądzie. Pozdrawiam."

Na tym etapie większość sprzedawców zwraca koszty bez dalszych problemów. Jeśli to nie pomoże:

4) Wysyłamy listem poleconym (może być za potwierdzeniem odbioru) list o podobnej treści jak w pkt 3. Dodajemy, że zwrot ma nastąpić w jakimś konkretnym terminie (np. 14 dni).
koszt: około 3-5 zł

W tej sytuacji 95% sprzedawców zwróci nam pieniądze. Jeśli tego nie zrobi pozostaje nam droga oficjalna:

5) Składamy w prokuraturze doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez sprzedawcę (oszustwo - jest to przestępstwo ścigane z urzędu)

Pamiętajcie, że to Wy zostaliście oszukani i prawo jest po Waszej stronie - macie pełne prawo do waszych pieniędzy.

Wbrew temu co się czasem słyszy Polska jest państwem prawa. Policja i prokuratura ciężko pracują żeby tak było. I mają obowiązek nam pomóc JEŚLI ZŁOŻYMY OFICJALNE ZGŁOSZENIE.

A jeśli komuś się nie chce ruszyć tyłka i wysłać listu za 5zł (albo przejść się na policję) żeby odzyskać 200zł to już jego problem i głupota.

Oszuści liczą na Waszą bierność i wzruszanie ramionami (żeby Was strzyc jak owieczki).

NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ!

Pozdrawiam,
ebrio.pl
...
Dominikaxxxxx
Gość

Odpowiedz z cytatem
Absolutnie odradzam.
Ponad miesiac temu zamówiłam tam książkę, pieniadze bardzo szybko wpłaciłam. Minęły dwa tygodnie, trzy... I nic. Piszę e-maile, dzwonię po kilka razy - nic. Zero, brak odzewu, głuchy telefon.
Zgodnie z radą użytkownika powyżej (dziękuję za nie) wysłałam ostatniego e-maila, w którym kategorycznie domagam się zwrotu pieniędzy. Jeżeli i to nie poskutkuje (a żadnej odpowiedzi nie dostałam nadal...) i do 26 sierpnia pieniądze do mnie nie trafią, kieruję się prosto na policję.
Zapłaciłam tylko (a może i aż) ok. 55 złotych. Nie jest to kwota, od której zbiedniałam, i której stratę mogłabym przełknąć bez większego bólu - ale na pewno nie oddam ich ZŁODZIEJOM. Bo tak będę nazywała właścicieli tej 'księgarni' dopóki nie odzyskam pieniędzy.
nie kupujcie na handbook.pl!!!!
Ewa_101
Gość

Odpowiedz z cytatem
Również zostałam najprawdobodobniej oszukana przez Firmę Pana Mariusza Sot Tosmar, która prowadzi księgarnię handbook.pl: ponad 3 tyg. temu kupiłam 1 ksiązkę na próbę ( na szczęście) i wpłąciam pieniadze przedpłatą. Oecnie po barku odp. na moich kilka maili czekam 2 dni a później skladam doniesienie o popełnienieu przestępstwa.

Stanowczo odradzam wszystkim zakupy na www. handbook.pl!!!

Pozdrawiam Ewa
babalu
Gość

Odpowiedz z cytatem
Witam, co do księgarni Handbook to nie zgodzę się, że nie zostają oddane pieniądze, mi po 7 dniach od złożenia zamówienia zostały zwrócone, faktem jednak jest, że jeśli pisze się maile to nie ma odpowiedzi.
Gość

Odpowiedz z cytatem
To jak w takim razie skontaktować się z tym miłym panem w sprawie zwrotu pieniedzy skoro nie odpisuje na maile?
Sprawę na policję do prokuratury i po ptakach!
Rozczaowana
Gość

Odpowiedz z cytatem
Anonymous napisał:
To jak w takim razie skontaktować się z tym miłym panem w sprawie zwrotu pieniedzy skoro nie odpisuje na maile?
Następna naiwna
rsa
newbie

Odpowiedz z cytatem
Tak to jest skorzystać z firmy krzak.
19 sierpnia złożyłam zamówienie.
20 sierpnia dokonałam przelewu na kwotę 7,54 zł plus 10 zł za przekaz.
Dla samej zasady będę tropić drania.
dementi
rsa
newbie

Odpowiedz z cytatem
Witam wygląda na to, że muszę skorygować historię.
Po prawie dwóch miesiącach książka do mnie dotarła. Podtrzymuję jednak zdanie, że jest to firma niesolidna i należy się dobrze zastanowić zanim się z niej skorzysta.
Dziękuję za radę, że należy powiadomić „oszusta” o zgłoszeniu sprawy do prokuratury. Rzeczywiście chyba poskutkowało.
Ogólne : księgarnia internetowa - handbook.pl
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach