Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Matura :.: kurs przed matura

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
kurs przed matura
kristofer_zet
Gość

Odpowiedz z cytatem
siemka! jako że forum jest takie o jezyku angielskim to mam pytanko… zwłaszcza do tych co sa swiezo po maturce. jakie przygotowania polecicie? rodzice mnie męczą żebym wybrał sobie coś bo podobno im wcześniej tym lepiej… :]
Google

RE: kristoser_zet
thirty37seven
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja mam dzisiaj maturę z angielskiego. Po pierwsze, przez cały rok regularnie przygotowywałam się z repetytorium (Matura Plus- H.Q.Mitchell). Tam przed każdym działem (jest ich 15) znajdują się słówka dotyczące konkretnego działu.
Ponadto przez ostatni miesiąc spotykałam się z moją przyjaciółką, która też ma w tym roku mature z angielskiego i uczyłyśmy się wspólnie. Polegało to na pytaniu i rozmawianiu po angielsku.
Trzymaj za mnie kciuki dzisiaj na ustnym! pozdrawiam.
Zaadvansowany
Gość

Odpowiedz z cytatem
A chodziłeś już gdzieś? Z angielskim niestety jest tak, że nawet rok przed maturą jakoś mega poprawy nie będzie. Chociaż teraz kursy bardzo pomagają. Niestety to jest przedmiot, że ani szkoła nie pomoże (chociaż powinna…) ani sam nie dasz rady. Polecam kursy językowe. W grupce przez rok jest fajnie happy
Kasik12345
Gość

Odpowiedz z cytatem
No zgadza się. Z moich doświadczeń mogę polecić Speak Up. Dla młodych jak znalazł. Fajne zajęcia i taki nieschematyczny program rzekłabym mruga
mrmegamarian
newbie

Odpowiedz z cytatem
Z doświadczenia wiem, że kurs się przydaje bo jest trochę do nauczenia oraz odpowiednie przygotowanie do ustnego egzaminu też - jeśli oczywiście chce się mieć dużo punktów, to warto pochodzić żeby odpowiednio się przygotować.
glohard
newbie

Odpowiedz z cytatem
Ja miałem kserowane materiały od naszej nauczycielki z anglika. Mnóstwo słówek z 12 najważniejszych działów i dodatkowo robiła nam z tego kartkówki więc była motywacja do nauki happy
Poza tym szukałem w internecie różnych zwrotów przydatnych do matury ustnej.
murti
newbie

Odpowiedz z cytatem
Jak rodzice dadzą kasę na kurs to trzeba chodzić. Cudów nie będzie, ale zawsze człowiek się trochę otrzaska. Może się coś przydać.

-----------------------------------
rodos last minute - tanie wakacje chorwacja
go%u015B%u0107
Gość

Odpowiedz z cytatem
ja już chyba wszystkiego próbowałem - empik, speak up, materiały samodzielne... znudziło mi się to

teraz mam 2 lektorów z instytutu madelaine - chyba do tej pory najbardziej przyjazne. może zdam tak jak chcę na 80%+ żeby mieć szansę na filologie w wawie. przynajmniej do mnie dojezdzaja happy
krzysiek55
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zapisz się do TFLS. Tam mają najlepszych lektorów.
debbyr
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zaadvansowany napisał:
A chodziłeś już gdzieś? Z angielskim niestety jest tak, że nawet rok przed maturą jakoś mega poprawy nie będzie. Chociaż teraz kursy bardzo pomagają. Niestety to jest przedmiot, że ani szkoła nie pomoże (chociaż powinna…) ani sam nie dasz rady. Polecam kursy językowe. W grupce przez rok jest fajnie happy

Mogę polecić Ci szkołę TFLS. super zajęcia i przygotowanie do matury
Matura : kurs przed matura
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach