siemka! jako że forum jest takie o jezyku angielskim to mam pytanko… zwłaszcza do tych co sa swiezo po maturce. jakie przygotowania polecicie? rodzice mnie męczą żebym wybrał sobie coś bo podobno im wcześniej tym lepiej… :]
Google
Wysłany:
RE: kristoser_zet
thirty37seven
Gość
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 2:57 pm
Ja mam dzisiaj maturę z angielskiego. Po pierwsze, przez cały rok regularnie przygotowywałam się z repetytorium (Matura Plus- H.Q.Mitchell). Tam przed każdym działem (jest ich 15) znajdują się słówka dotyczące konkretnego działu.
Ponadto przez ostatni miesiąc spotykałam się z moją przyjaciółką, która też ma w tym roku mature z angielskiego i uczyłyśmy się wspólnie. Polegało to na pytaniu i rozmawianiu po angielsku.
Trzymaj za mnie kciuki dzisiaj na ustnym! pozdrawiam.
Zaadvansowany
Gość
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 4:09 pm
A chodziłeś już gdzieś? Z angielskim niestety jest tak, że nawet rok przed maturą jakoś mega poprawy nie będzie. Chociaż teraz kursy bardzo pomagają. Niestety to jest przedmiot, że ani szkoła nie pomoże (chociaż powinna…) ani sam nie dasz rady. Polecam kursy językowe. W grupce przez rok jest fajnie
Kasik12345
Gość
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 6:21 pm
No zgadza się. Z moich doświadczeń mogę polecić Speak Up. Dla młodych jak znalazł. Fajne zajęcia i taki nieschematyczny program rzekłabym
mrmegamarian
newbie
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 10:10 pm
Z doświadczenia wiem, że kurs się przydaje bo jest trochę do nauczenia oraz odpowiednie przygotowanie do ustnego egzaminu też - jeśli oczywiście chce się mieć dużo punktów, to warto pochodzić żeby odpowiednio się przygotować.
glohard
newbie
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 6:20 pm
Ja miałem kserowane materiały od naszej nauczycielki z anglika. Mnóstwo słówek z 12 najważniejszych działów i dodatkowo robiła nam z tego kartkówki więc była motywacja do nauki
Poza tym szukałem w internecie różnych zwrotów przydatnych do matury ustnej.
murti
newbie
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 10:04 pm
Jak rodzice dadzą kasę na kurs to trzeba chodzić. Cudów nie będzie, ale zawsze człowiek się trochę otrzaska. Może się coś przydać.
ja już chyba wszystkiego próbowałem - empik, speak up, materiały samodzielne... znudziło mi się to
teraz mam 2 lektorów z instytutu madelaine - chyba do tej pory najbardziej przyjazne. może zdam tak jak chcę na 80%+ żeby mieć szansę na filologie w wawie. przynajmniej do mnie dojezdzaja
krzysiek55
Gość
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 5:26 am
Zapisz się do TFLS. Tam mają najlepszych lektorów.
debbyr
Gość
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 3:45 am
Zaadvansowany napisał:
A chodziłeś już gdzieś? Z angielskim niestety jest tak, że nawet rok przed maturą jakoś mega poprawy nie będzie. Chociaż teraz kursy bardzo pomagają. Niestety to jest przedmiot, że ani szkoła nie pomoże (chociaż powinna…) ani sam nie dasz rady. Polecam kursy językowe. W grupce przez rok jest fajnie
Mogę polecić Ci szkołę TFLS. super zajęcia i przygotowanie do matury
Matura : kurs przed matura
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1