Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Ogólne :.: lekcje odsłuchiwane

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
lekcje odsłuchiwane
gienio_wawa
Gość

Odpowiedz z cytatem
słyszałem o skuteczności słuchania lekcji i zastanawiam się czy tak rzeczywiście jest. kumpela mi mówiła że nawet notatek nie trzeba robić. słyszeliście coś o tym? macie jakieś doświadczenia z takimi kursami?
Google

Re: lekcje odsłuchiwane
Gość

Odpowiedz z cytatem
gienio_wawa napisał:
słyszałem o skuteczności słuchania lekcji i zastanawiam się czy tak rzeczywiście jest. kumpela mi mówiła że nawet notatek nie trzeba robić. słyszeliście coś o tym? macie jakieś doświadczenia z takimi kursami?

Metoda jest skuteczna, trzeba tylko każde zdanie i jego tłumczenie wysłuchać 1000- 10000 razy.
mario_gw
Gość

Odpowiedz z cytatem
jako wsparcie fajne, ale ja nie dałem rady. musze mieć coś na piśmie. notatki i tak dalej żeby powtarzać.
Jooziol
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wystarczy chyba trochę zaufać i się naprawdę wsłuchać. Teraz mnóstwo się pojawiło tych kursów i tak dalej. Nie wiadomo co wybrać.
Gość

Odpowiedz z cytatem
Tak, ale część to właśnie takie coś że ktoś pomyślał że można zarobić. ;] Jak się obiecuje że w jakiś magiczny sposób nauczy się języka na wysokim poziomie to ludzie w to niestety wierzą. ;] Poszedłem na „klasyczny” kurs w Speak Up. Chociaż tam też jest całe mnóstwo urozmaiceń. Tylko że takich bardziej praktycznych.
english...
greenhorn

Odpowiedz z cytatem
mario_gw napisał:
jako wsparcie fajne, ale ja nie dałem rady. musze mieć coś na piśmie. notatki i tak dalej żeby powtarzać.

Mario, nie wiem czy wiesz, ale w większości kursów mp3 (od wyd Edgard i DIM) do kursu dołączany jest podręcznik w pliku PDF, który można przeglądać bezpośrednio na komputerze lub wydrukować. Taki podręcznik zawiera spisane wszystkie nagrane zdania i słówka zamieszczone w kursie.

Dlatego korzystając z kursów mp3 wystarczy połączyć te dwie formy nauki (słuchanie mp3 i śledzenie tekstu wzrokiem) aby zdecydowanie szybciej uczyć się nowych zwrotów i wyrażeń.

Jak wygląda taki podręcznik możecie zobaczyć we wpisie na stronie:
Angielski Mp3 dla początkujących
Ogólne : lekcje odsłuchiwane
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach