słyszałem o skuteczności słuchania lekcji i zastanawiam się czy tak rzeczywiście jest. kumpela mi mówiła że nawet notatek nie trzeba robić. słyszeliście coś o tym? macie jakieś doświadczenia z takimi kursami?
Google
Wysłany:
Re: lekcje odsłuchiwane
Gość
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 12:06 pm
gienio_wawa napisał:
słyszałem o skuteczności słuchania lekcji i zastanawiam się czy tak rzeczywiście jest. kumpela mi mówiła że nawet notatek nie trzeba robić. słyszeliście coś o tym? macie jakieś doświadczenia z takimi kursami?
Metoda jest skuteczna, trzeba tylko każde zdanie i jego tłumczenie wysłuchać 1000- 10000 razy.
mario_gw
Gość
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 5:58 pm
jako wsparcie fajne, ale ja nie dałem rady. musze mieć coś na piśmie. notatki i tak dalej żeby powtarzać.
Jooziol
Gość
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 10:21 pm
Wystarczy chyba trochę zaufać i się naprawdę wsłuchać. Teraz mnóstwo się pojawiło tych kursów i tak dalej. Nie wiadomo co wybrać.
Gość
Wysłany: Sro Sty 04, 2012 5:34 pm
Tak, ale część to właśnie takie coś że ktoś pomyślał że można zarobić. ;] Jak się obiecuje że w jakiś magiczny sposób nauczy się języka na wysokim poziomie to ludzie w to niestety wierzą. ;] Poszedłem na „klasyczny” kurs w Speak Up. Chociaż tam też jest całe mnóstwo urozmaiceń. Tylko że takich bardziej praktycznych.
english...
greenhorn
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 9:30 pm
mario_gw napisał:
jako wsparcie fajne, ale ja nie dałem rady. musze mieć coś na piśmie. notatki i tak dalej żeby powtarzać.
Mario, nie wiem czy wiesz, ale w większości kursów mp3 (od wyd Edgard i DIM) do kursu dołączany jest podręcznik w pliku PDF, który można przeglądać bezpośrednio na komputerze lub wydrukować. Taki podręcznik zawiera spisane wszystkie nagrane zdania i słówka zamieszczone w kursie.
Dlatego korzystając z kursów mp3 wystarczy połączyć te dwie formy nauki (słuchanie mp3 i śledzenie tekstu wzrokiem) aby zdecydowanie szybciej uczyć się nowych zwrotów i wyrażeń.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1