Zapraszamy wszystkich maturzystów do przeglądania i uzupełniania nowego działu z opracowanymi tematami i scenkami na maturę ustną z języka angielskiego. System pozwala na dopisywanie tematów/scenek z poprzednich lat, dodawanie wskazówek, rozwiązań, przydatnego słownictwa oraz pytań egzaminatorów. Przeżyłeś egzamin - podziel się wiedzą i wrażeniami.
Wszelkie uwagi mile widziane.
Pozdrawiamy,
Redakcja
Google
Wysłany:
poprwka
Gość
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 1:51 pm
witam
ten temat brzmi co najmniej dziwnie
"bezdomność - czemu w wioskach jest wiecej ludzi niż w miastach?"
ktoś się spotkał?
A własnie, mam pytanie, wiem ze kilka lat temu podczas przygotowan można było mieć słownik, jak to jest teraz?
I next question: czy to są tematy na rozszerzona?
Pozdrawiam!
girafka
newbie
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 2:02 pm
Słownik kategorycznie zabroniony :> ja kiedy rok temu zdawalam mature rozszerzona ustna mialam temat o stereotypach meskich i zenskich i zwiazanych z nimi aspektami zycia, np praca itp
Gość
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 4:07 am
No dobra, a jezeli ci userzy robia razace bledy?! Tu masz przyklad:
Na dzień dzisiejszy ta baza jest tworzona tylko i wyłącznie przez użytkowników. Możemy wprowadzić opcję "zgłoś błąd" jak w słowniku tematycznym, ale jeżeli ktoś poprawi kogoś innego dopisując nową wersję i komentując błąd, a my zgłoszony wpis usuniemy to może zrobić się bałagan. Jesteśmy oczywiście otwarci na wszelkie propozycje usprawnienia tej bazy, jeśli ktoś ma jakieś pomysły to chętnie posłuchamy.
karolcia90
Gość
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 6:11 pm
hej, mam pytanko. na rozszerzonym ang sa dwa tematy i chcialam zapytac czy isc tresc jest po polsku czy po ang?
gallanonim
Gość
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 12:10 am
jeśli szukacie gotowca na maturę to zajrzyjcie na tę stronę:
Matura : Tematy i scenki na maturę ustną z języka angielskiego
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1