Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Ogólne :.: najlepsza ksiazka do nauki angielskiego!!

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
najlepsza ksiazka do nauki angielskiego!!
Hermiona Gringer
Gość

Odpowiedz z cytatem
witam!happy

potrzebuje Panstwa opinii. Prosze mi polecic jakas naprawde fajna, wymagajaca książke do angielskiego, dobrze zaprojektowana do klas: 2, 3, 4 podstawówki. Njalpeiej z krótkim wytlumaczeniem dlaczego ta. Z góry dziekuje!happy czekam na panstwa odpowiedzi:)
Google

Gość

Odpowiedz z cytatem
ENGLISH ADVENTURE- dla klas 2 i 3- ze względu na to,że są tam postacie z bajek, jest barwnie ilustrowana - można zawsze wracać do tematu kolorów, ubioru; są dialogi- jest słownictwo zebrane z tyłu książki jest lubiana przez uczniów i nauczycieli- uczniowie najpierw mówią, a potem uczą się pisowni wyrazów; możnaq coś narysować; np. opis pokoju pochodzi z bajki PIĘKNA i BESTIA- jak można nie pokochać angielskiego przy takiej książce-jest też podręcznik nauczyciela z opisem prowadzenia lekcji krok po kroku- ale jak zawsze INWENCJA NALEŻY do N-la!!!

od 4 klasy sprawdza sie podręcznik FRIENDS obecnie w postac NEW FRIENDS lub SKY- uczyłam z obydwu i jedna stwierdzam, że FRIENDSy najlepiej się sprawdzają- są opowiadania TZW. STORY TIMe- kulturówka, plasze do gry w kostkę - dodatkowo dla n-li i postacie zwierzęce tak lubiane przez dzieci-współautorką jest Pani Mariola Bogucka była autorka świetnego -wówczas podręcznika - YOUR ENGLISH ABC- z kt. do tej pory korzystałam -wybiórczo ze względu na historyjki, wierszyki i piosenki uczące nie tylko wymowy angielskiej i melodii zdania, ale też mimochodem gramatyki i słownictwa
z macmillan'a dobre są BUGS;
LONGMAN jest najłatwiejszy, najbardziej popularny i najbardziej przystępny dla wszystkich- z tych książek powinno nauczyć się każde dziecko!!!
***dużo radości w pracy z dziećmi*** małgorzata
Hermiona Gringer
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dziekuję Pani Małgorzato za tak szczegółową wypowiedźhappy Spróbuje właśnie z tymi książkami, bo już wcześniej słyszałam pochlebne opinie na ich temat:) pozdrawiam gorąco i jeszcze raz dziękujęhappy[/quote]
Ogólne : najlepsza ksiazka do nauki angielskiego!!
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach