Matura :.: samodzielna nauka - matura rozszerzona
 | samodzielna nauka - matura rozszerzona |  |
|
Google
|
 |
|
|
|
 | matura rozszerzona jakie podręczniki |  |
|  |
 | |  |
|
Gość
|
 |
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 7:42 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Janusz Siuda - Gramatyka angielska w teorii i ćwiczeniach - super rozpisana cała gramatyka angielskiego, jeśli chcesz zdać dobrze maturę bez tej książki się nie obejdzie.
Revise for matura, repetytorium - niezła książka jeśli chodzi o pisanie tekstów, zadań maturalnych,
Matura companion - jeszcze lepszy od "revise for matura", zawiera przydatne informacje dotyczące egzaminu, rozwiązywania zadań, pisania rozprawek itd.
Te 3 książki polecam zdającym maturę.
Jeśli chcecie być w angielskim bardziej zaawansowani polecam zakupić słownik z phrasal verbs i idiomami i ich się po prostu uczyć. Tak samo słówek ze słownika.
Gdy już będziemy znać angielski bardzo dobrze można zakupić podręczniki do egzaminu CPE (CPE to taki egzamin dwa razy trudniejszy od matury rozszerzonej )
Oczywiście bardzo dobrze jest też czytać teksty angielskie, oglądać seriale w języku angielskim, rozmawiać z kimś po angielsku itd.
|
|
|
|  |
 | |  |
|
miodan
newbie
| Dołączył: | 29 Lip 2010 | | Posty: | 5 |
|
 |
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 5:46 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Ja jestem w podobnej sytuacji jak autor tematu, ale żeby nie zakładać już nowego to napiszę tutaj
Tak więc, po pierwsze, też szukam jakiegoś dobrego repetytorium, wiem, że już tutaj propozycje padły, ale ja potrzebuje czegoś głównie nastawionego na transformacje zdań, słowotwórstwo oraz test luk sterowanych - z tym, że nie chodzi mi o jakiś zestaw ćwiczeń.
Po drugie, zastanawiam się czy istnieje jakaś porządna strona internetowa, z której mógłbym skorzystać w przygotowaniach do matury rozszerzonej.
No to tyle, z góry dzięki za pomoc.
|
|
|
 | Matura : samodzielna nauka - matura rozszerzona |  |
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
|
|
|
|
|

Portal dla obecnych i przyszłych anglistów.
 | Ostatnio na forum |  |
|