Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Ogólne :.: samodzielna nauka angielskiego

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
samodzielna nauka angielskiego
marco233
Gość

Odpowiedz z cytatem
witam. chciałbym rozpocząć samodzielną naukę angielskiego. niestety, poważnie zaniedbałem tą kwestię w szkole i na studiach. obecnie jestem na 4 roku i mam 1 semestr na poziomie a2. mam poważne problemy z komunikacją (gramatyka, słownictwo itp.). stąd pytanie do was o najlepsze metody i narzędzia do nauki. proszę o jakieś propozycje podręczników, kursów typu supermemo (opinie), oraz najlepsze wg was metody nauki, w celu podciągnięcia się we wszystkich dziedzinach języka (gramatyka, słownictwo, komunikacja, słuchanie itd.). będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi mruga
Google

english...
greenhorn

Odpowiedz z cytatem
marco233 - powinieneś według mnie otoczyć się językiem na co dzień...
Możesz skorzystać z polecanej przez wiele osób Szkoły angielskiego online aby móc uczyć się w domu kiedy tylko chcesz...

Dodatkowo słuchaj w każdej możliwej chwili: angielskiego na mp3 - pobierz pliki i wgraj w odtwarzacz lub komórkę i osłuchuj się z językiem...
Jeśli chcesz nauczyć się rozmawiać, wybierz konwersacje, jeśli chcesz ćwiczyć gramatykę to bez problemu znajdziesz kurs gramatyki, na słówka najlepsze są fiszki (tradycyjne lub Mp3) itd... więcej ciekawych metod znajdziesz na stronie: Nauka angielskiego
Kasiakasienka16
newbie

Odpowiedz z cytatem
Dobrze jest się otoczyć językiem ale jak znasz go już na tyle żeby coś z tego rozumieć. Ja na przykład dużo angielskiego nauczyłam się z filmów, najpierw oglądałam filmy z napisami a potem z napisów zrezygnowałam. Ale filmy zaczęłam rozumieć jak podszlifowałam troszkę słownictwo głównie za pomocą fiszek multimedialnych takich jak te:
fiszki angielskie
english...
greenhorn

Odpowiedz z cytatem
Kasiakasienka16 napisał:
Dobrze jest się otoczyć językiem ale jak znasz go już na tyle żeby coś z tego rozumieć. Ja na przykład dużo angielskiego nauczyłam się z filmów, najpierw oglądałam filmy z napisami a potem z napisów zrezygnowałam. Ale filmy zaczęłam rozumieć jak podszlifowałam troszkę słownictwo głównie za pomocą fiszek multimedialnych takich jak te: fiszki angielskie

Jeżeli chodzi o Fiszki to warto skorzystać z tych nagranych w plikach Mp3.
Fiszki Audio - to bardzo wygodna i dyskretna forma nauki na co dzień,
gdyż nie musimy dyskretnie przekładać karteczek, tylko słuchamy słówek
i ich tłumaczenia np na komórce lub odtwarzaczu mp3.
querty
Gość

Odpowiedz z cytatem
do szkoły jęzkowej się zapisz. Tak nadrobiłam swoje zaległości w speakupie, że z komunikacją teraz nie mam żadnych problemów ;D
maminka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jeśli chodzi o komunikacje, to moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem są konwersacje. Myślę, że nic lepiej nie rozwija. Warto również jak najwięcej czytać w języku angielskim, to genialnie poszerzy słownictwo i pozwoli przypatrzyć się poprawnym strukturom gramatycznym.
Ogólne : samodzielna nauka angielskiego
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach