|
oliwkowa-oliwka
Gość
|
 |
Wysłany: Sob Paź 30, 2010 9:48 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Planuję w przyszłości zostać w Polsce nauczycielem angielskiego jako języka obcego. W maju 2010 zdałam maturę, wyjechałam do Szkocji i tu planuję w przyszłym roku rozpocząć odpowiednie studia. Tu rodzi się pytanie: czy English studies w szkocji przygotują mnie do tego zawodu? Chodzi o to, że przeglądnęłam wszystkie kursy na uniwersytetach w Szkocji i okazuje się, że plan zajęć obejmuje prawie wyłącznie literaturę, komunikację we współczesnym społeczeństwie, wpływ języka na milion rzeczy i tym podobnych. Nigdzie nie znalazłam kursu, który oferowałby mi również możliwość nauki przedmiotów kształcenia nauczycielskiego. A może takie nie istnieją? Którędy droga - co zrobić i co studiować by zostać przygotowanym do zawodu nauczycielem? Skąd tu biorą się nauczyciele angielskiego jako języka obcego? Czy ktoś miał również taki dylemat lub może studiował tu angielski i wie co i jak wygląda? Czy w moim wypadku nie opłaca się bardziej wrócić na studia do Polski, na przykład do kolegium nauczycielskiego? Wiem, że nikt za mnie decyzji nie podejmie, ale już kompletnie nie wiem co robić :| Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|