Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Kultura i historia.
Praca i edukacja zagranicą. :.: studia w szkocji a nauczyciel angielskiego

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
studia w szkocji a nauczyciel angielskiego
oliwkowa-oliwka
Gość

Odpowiedz z cytatem
Planuję w przyszłości zostać w Polsce nauczycielem angielskiego jako języka obcego. W maju 2010 zdałam maturę, wyjechałam do Szkocji i tu planuję w przyszłym roku rozpocząć odpowiednie studia. Tu rodzi się pytanie: czy English studies w szkocji przygotują mnie do tego zawodu? Chodzi o to, że przeglądnęłam wszystkie kursy na uniwersytetach w Szkocji i okazuje się, że plan zajęć obejmuje prawie wyłącznie literaturę, komunikację we współczesnym społeczeństwie, wpływ języka na milion rzeczy i tym podobnych. Nigdzie nie znalazłam kursu, który oferowałby mi również możliwość nauki przedmiotów kształcenia nauczycielskiego. A może takie nie istnieją? Którędy droga - co zrobić i co studiować by zostać przygotowanym do zawodu nauczycielem? Skąd tu biorą się nauczyciele angielskiego jako języka obcego? Czy ktoś miał również taki dylemat lub może studiował tu angielski i wie co i jak wygląda? Czy w moim wypadku nie opłaca się bardziej wrócić na studia do Polski, na przykład do kolegium nauczycielskiego? Wiem, że nikt za mnie decyzji nie podejmie, ale już kompletnie nie wiem co robić :| Bardzo proszę o pomoc.
Google

Spartakus0
newbie

Odpowiedz z cytatem
Na pewno studia w Polsce nie dadzą Ci takiej znajomości języka angielskiego jak studia w Szkocji. Zaletą pozostania w Polsce jest to, że przygotują Cię do uczenia angielskiego, bo dużo osób po tym kierunku taki właśnie wybiera zawód. Decyzja należy do Ciebie. Musisz wybrać, czy chcesz nauczać, czy władać perfekcyjnie tym językiem.
gibki
Gość

Odpowiedz z cytatem
No nie wiem czy rozgraniczenie jest aż tak ostre... Jeśli masz możliwość nauki w Szkocji - nie rezygnowałbym z niej (tym bardziej w dziedzinie nauki języka angielskiego) Po powrocie do kraju myślę, że znacznie łatwiej będzie Ci o pracę. Nie musisz przecież pracować w szkole podstawowej czy gimnazjum - po takiej edukacji spokojnie znajdziesz zatrudnienie w prywatnej szkole angielskiego, albo w szkole angielskiego on line, jak na przykład: http://www.english-by-phone.pl/ - decyzja należy do Ciebie, ale przemyśl ja dobrze!
Kultura i historia.
Praca i edukacja zagranicą. : studia w szkocji a nauczyciel angielskiego
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach